Экстра-лигаВіталій Радевич: «Останній рік в «Енергії» був важким і я зрозумів, що треба спробувати щось нове»Экстра-лига «Енергія», «Кардинал-Рівне» та «ІнБев» провели товариські матчі у рамках підготовки до плей-офЮношеский футзал«ДЮСШ №4 - Кардинал-2 - Рівнестандарт» – чемпіон Екстра-ліги U-17Сборная УкраиныВідбір до Євро-2022. Хорватія – Україна 3:2. Післямова: Олександр Косенко, Сергій ЖурбаАссоциация футзала УкраиныСуддівська післямова. Сезон 2020/21. Випуск 9Футзал в миреНазван состав сборной Армении на отборочный матч ЕВРО-2022 против ГрузииСборная УкраиныТарас Кузь: «Нам не вдалося зіграти у другому таймі так, як ми планували»Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022. Отборочные матчи. LIVE!Экстра-лигаМихайло Соколовський: «Сашко Бондар, Денис Овсянніков, Андрюха Мельник – їм по 40 років, а вони ще грають. Такий рівень ліги»Сборная УкраиныСергій Журба: «Ми намагатимемося швидше рухати м’яч, контролювати гру й демонструвати швидкісний футзал»Чемпионат ЕвропыВідбір до Євро-2022. Україна на виїзді поступається ХорватіїСборная УкраиныВідбір до Євро-2022. Хорватія – Україна. АнонсЧемпионат ЕвропыОтбор к Евро-2022. Казахстан – Беларусь 5:2. Послесловие: Кака, Лео, Игита, СавинцевКиевМаксим Войток: ​«Футзал и пляжный футбол дополняют друг друга»ИталияИталия-2020/21. Лучшие голы и сейвы 22-го тураФутзал в миреМарокко дважды сыграет с АргентинойЭкстра-лигаДмитрий Шувалов: ​«Шесть команд чемпионата Киева могли бы играть на нормальном уровне в Экстра-лиге»ИспанияКубок Испании-2021: все участники определеныЧемпионат мираКубок світу ФІФА: порівняння футзального і футбольногоСборная УкраиныВалерій Легчанов здав позитивний тест на коронавірус перед від'їздом до Хорватії

Дмитро Мартинюк: «Вдалося отримати того суперника, з яким хотів зіграти»

Тренер-гравець «Хмельницьких Делікатесів» Дмитро Мартинюк проаналізував кубковий шлях хмельницького колективу та розповів про підготовку до першого в історії команди протистояння з представником Favbet Екстра-ліги.


– Дмитре, для «Хмельницьких Делікатесів» цей сезон є дебютним у рамках Favbet Кубка України. Розкажіть, яким було завдання для команди перед стартом у ньому?
– Скажу відверто, хотіли просто спробувати свої сили у цьому турнірі. Було цікаво зіграти проти аматорських команд з різних куточків України, а також представників Favbet Екстра-ліги. Участь у Favbet Кубку України – лакмусовий папірець щодо оцінки розвитку команди.

– На шляху до чвертьфіналу на «Хмельницькі Делікатеси» очікували непрості протистояння зі львівським «Бастіоном» та харківським «Гепардом». Як вважаєте, яке з них важче далося команді?
– Погоджуюся! Обидва протистояння вийшли непростими для нас. Хлопцям потрібно було демонструвати свій характер у всіх зустрічах та проходити відповідальну підготовку до кожної з них. Домашній матч з «Бастіоном» ми почали досить непогано, але потім суперник «підловив» нас на грі з п’ятим польовим. Протидіяти їй у нас вийшло не досить добре і ми пропустили три м’ячі. Так само львів’яни намагалися діяти й на власному паркеті, але ми витримали цей удар й кваліфікувалися до наступної стадії.

Наступним суперником став харківський «Гепард». Це міцний суперник з індивідуально сильними виконавцями та чудовим тренером. Матчі складалися надзвичайно непросто. Справа дійшла до серії пенальті, в якій нерви виявилися сильнішими саме у нашої команди.

– Чи можете сказати, що рух стадіями Favbet Кубка України для «Хмельницьких Делікатесів» є поступовим? Тобто, з кожним етапом суперники стають все більш сильними?
– Загалом, кубковий жереб був сприятливим для нашої команди. Ми протистояли двом аматорським колективам, а тепер – зіграємо з командою Favbet Екстра-ліги. Це чудова можливість перевірити свої сили у протистоянні з представником елітного дивізіону.

– Кого хотіли отримати у суперники на чвертьфінальній стадії?
– Ми ділилися прогнозами у командному чаті щодо підсумку жеребкування. Я першим написав, що гратимемо з «Сумами». Як бачите, вдалося отримати того суперника, з яким хотів зіграти. Звичайно, проти «ХІТа», «Урагана» або «Продексіма» було б дуже мало шансів для того, аби вийти до Фіналу Чотирьох. Натомість, у протистоянні з Сумами ми також не є фаворитами, але будемо боротися до кінця.

– Тим не менш, у 1/8 фіналу «Сумам» не легко далося протистояння з аматорським «Eldorado».
– Безумовно, команда забила вирішальний гол на останній секунді. У чемпіонаті сумчани також застрибнули до останнього вагону і зуміли потрапити до плей-офф. Думаю, команда зараз у піднесеному настрої. Однак, ми спробуємо потішити наших вболівальників вдалим результатом.

– Чи було б цікаво спробувати свої сили у кубковому протистоянні з хмельницьким «Соколом», зважаючи на географічний аспект, а також досвід виступів низки гравців «Хмельницьких Делікатесів» у складі цього клубу?
– Дійсно, було б цікаво зіграти з представником нашого міста, який виступає у Favbet Екстра-лізі. Однак, жереб вирішив інакше. Втім, як я зазначав раніше, усі попередні жеребкування виявилися для нас цілком сприятливими.

– У складі «Хмельницьких Делікатесів» є виконавці з досвідом виступів у Favbet Екстра-лізі. Однак, я б хотів звернути увагу на Олександра Воловика, який пограв у двох футбольних клубах з Донецька: «Металурзі» та «Шахтарі» і не лише. Розкажіть, як він опинився у вашій команді?
– Зараз Олександр виступає за друголігове «Поділля». Він є другом нашого президента, який і запросив його до команди. Можу охарактеризувати його як професійну та відповідальну людину. Цей вагомий досвід неабияк допомагає Олександру. Він є прикладом для мене та багатьох хлопців. Людина віддається на максимум під час кожного матчу і тренування. Навіть під час виступів за аматорську команду Олександр підтримує свій рівень та мотивує «Хмельницькі Делікатеси» до нових звитяг.

– Нині команда лідирує у чемпіонаті Хмельницького. Які плани «Хмельницькі Делікатеси» ставлять перед собою на майбутнє?
– Поки що налаштовуємося на кубок і завершення чемпіонату. Безумовно, прагнемо здобути золоті медалі. Ми маємо плани, але поки що розголошувати їх не буду. Однак, відзначу, що «Хмельницькі Делікатеси» хочуть прогресувати, рухатися вперед і ставити перед собою нові завдання.

Джерело  Богдан Ісаєв, пресслужба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.