ИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 13-го тураКубок УкраиныFavbet Кубок України 2020/2021. Другий попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоКазахстанВиктор Тарчило: «Во время второго круга уже даже искал церковь, чтобы пойти и помолиться»БеларусьСергей Чечиков: «Один из болельщиков подшофе очень настойчиво просил дать поснимать камеру»Лига чемпионов УЕФАПять клубов отказались от домашних матчей в 1/16 финала Лиги чемпионовЭкстра-лигаСтаніслав Гончаренко: «Максим Павленко зробив одну помилку, що стала вирішальною в наших стосунках»ИспанияИспания-2020/21. Тур 13. Джиустоцци рискует и выигрываетЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 9, 10, 13 тур. LIVE!ЭстонияАлексей Фетько покинул эстонскую «СМСРаху»Лига чемпионов УЕФАВизначилися потенційні суперники «Продексіма» в 1/16 фіналу Ліги чемпіонівЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 9 тур. «Суми» – «ХІТ». АнонсБразилияНето: «Мы могли бы сделать больше для выхода в полуфинал»КазахстанСборная Казахстана начала подготовку к матчам Евро-2022Экстра-лигаСтаніслав Гончаренко: «Павленко вміє грати ключові матчі, а Легчанов поки що ні»ЛитваЄвген Ривкін: «Українські тренери якось більш вороже налаштовані на очні протистояння»Сборная УкраиныГравці національної збірної України серед спортсменів з вадами зору: Вадим Швець, Олексій Заволовий і Роман Васильєв РоссияРашид Камалетдинов: «Нас посещают мысли о финале»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Львівщина. 3 тур. «КІВС Енергія-2» – «Бастіон». АнонсЖенский футзалВідбулося жеребкування фінальних матчів Кубка України серед жінок 2019/20ИталияЖонас возвращается в Италию

Favbet Екстра-ліга 2020/21: підсумки першого кола чемпіонату

Минулої суботи завершилися матчі дев’ятого туру Favbet Екстра-ліги, які підсумували собою перше коло.


На жаль, декілька команд не зуміли провести всі дев’ять поєдинків через пандемію коронавірусу. Зокрема, «ХІТ» зіграв 7 поєдинків, а «Ураган» і АФФК «Суми» – по 8.

1 місце. «Продексім» (Херсон) – 24 очки
 

Підопічні Андре Броканело впродовж шести ігрових тижнів рухалися з максимальним показником, однак, у сьомому турі зазнали домашньої поразки від «ХІТа», яка стала єдиною за результатами першого кола.

Вже традиційно саме команда з Херсона є найбільш забивною у лізі. За підсумками дев’яти матчів вони зуміли відзначитися 47 разів (тобто, у середньому більше п’яти голів за поєдинок).

Відзначимо, що найкращими бомбардирами команди і всього чемпіонату є тріо Білоцерківець-Шотурма-Зварич, які записали на свій рахунок майже 60% голів команди.

Непогано херсонці попрацювали і у захисті, пропустивши 20 голів. Це другий показник у чемпіонаті.

Найбільш розгромні перемоги: «Продексім» – «Сокіл» – 7:1 та АФФК «Суми» – «Продексім» – 1:7
Найбільш розгромна поразка: «Продексім» – «ХІТ» – 2:3
Найкращі бомбардири: Микола Білоцерківець, Петро Шотурма, Михайло Зварич (всі відзначилися по 9 разів)

2 місце. «Енергія» (Львів) – 19 очок
 

Львів’яни видали неймовірний старт, здобувши шість перемог у семи матчах. Єдиною втратою очок для підопічних Валерія Легчанова стала нічия у Києві. Втім, у двох останніх турах на галичан очікували протистояння з чинним чемпіоном, а також володарем Кубка України. Як результат – домашня поразка від «Продексіма» та невдача в «енергетичному» дербі з «Ураганом».

Тим не менш, у порівнянні з попереднім сезоном можна сміливо зазначати, що саме команда зі Львова зробила найбільш якісний стрибок вгору, про що свідчать як гра, так і результати команди.

Найбільш розгромна перемога: «Енергія» – «ДЕ ТРЕЙДИНГ» – 6:1
Найбільш розгромна поразка: «Ураган» – «Енергія» – 5:1
Найкращі бомбардири: Мар’ян Пелех, Тарас Кузь (обидва відзначилися по 7 разів)

3 місце. «Ураган» (Івано-Франківськ) – 16 очок
 

Команда Максима Павленка розпочала сезон у найкращому настрої, завоювавши Кубок України за кілька днів до старту.

Загалом, маємо зазначити, що у першому колі прикарпатці провели на домашньому паркеті всього три матчі. Передусім, це пов’язано з перенесенням поєдинку проти «Моноліта-Viva Cup» до Харкова.

Тим не менш, до поєдинку проти «Енергії» у дев’ятому турі, який завершився переконливою звитягою «драконів», івано-франківці досить несподівано втратили очки з «Кардиналом-Рівне» та поступилися АФФК «Суми» на паркеті спорткомплексу КФВ.

У виїзних поєдинках «ураганівці» зазнали поразки лише від «Продексіма». До слова, визначальним щодо майбутнього розподілу місць з другого по четверте стане перенесений матч «ХІТ» – «Ураган».

Щодо гри в атаці, то найважливішу роль для івано-франківців відіграв дует Абакшин-Лебідь. На їхньому рахунку більше третини голів «Урагана». Окрім того, «дракони» є командою, яка найкраще грає у захисті – 19 пропущених м’ячів.

Найбільш розгромна перемога: «Сокіл» – «Ураган» – 1:9
Найбільш розгромна поразка: «Продексім» – «Ураган» – 8:3
Найкращий бомбардири: Даниіл Абакшин (7 голів)

4 місце. «ХІТ» (Київ) – 15 очок
 

Саме «ХІТ» став єдиною командою, яка зуміла пройти перше коло регулярного чемпіонату без поразок. Після нічиїх у трьох стартових турах представники столиці зуміли здобути чотири перемоги поспіль.

На жаль, спалах коронавірусу у клубі змушений був на два тури залишити киян «поза грою», позбавивши вболівальників надцікавого протистояння з «Ураганом».

Підопічні Олега Лук’яненка стали другими за показником результативності (37 голів). Втім, явних лідерів у цьому компоненті «ХІТ» не має. Зайвим підтвердженням активних командних дій попереду є той факт, що лише двоє гравців, заявлених на чемпіонат не відзначалися забитими голами. Серед них: ветеран команди Андрій Борсук та воротар Олександр Сіріцький. Найбільшу кількість разів вразити ворота суперника вдалося Олександру Колесникову (6 голів), по 5 влучних ударів на свій рахунок записали Євген Сірий та Євгеній Жук.

Найбільш розгромна перемога: «Сокіл» – «ХІТ» – 2:8, «ХІТ» – «Кардинал-Рівне» – 7:1
Найбільш розгромна поразка: відсутня
Найкращий бомбардир: Олександр Колесников (6 голів)

5 місце. «Моноліт-Viva Cup» (Харків) – 10 очок
 

Підопічні Романа Перадзе зуміли найближче підібратися до четвірки команд, які зуміли трохи відірватися за турнірним показником.

У стартовому турі слобожанці поступилися «Соколу», втім, вже наступного тижня зуміли реабілітуватися, здолавши у виїзній зустрічі «ІнБев». Окрім житомирян, «монолітівці» у домашніх стінах переграли АФФК «Суми» та «Кардинал-Рівне».

Харків’яни також зробили акцент на командну гру в атаці. Найкраще в атаці впродовж першого кола діяли: Денис Овсянніков (4 голи), Ярослав Зміївський, Владислав Моспан, Євген Пугач (по 3 голи).

Найбільш розгромна перемога: «ІнБев» – «Моноліт-Viva Cup» – 2:5
Найбільш розгромна поразка: «Моноліт-Viva Cup» – «Продексім» – 3:7
Найкращий бомбардир: Денис Овсянніков (4 голи)

6 місце. «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 10 очок
 

Підопічні Ігоря Москвичова видали не найкращий старт, заробивши до свого активу всього одне очко за підсумками п’яти стартових турів. Після цього рівняни зуміли видати серію з трьох звитяг поспіль. «Кардиналівці» обіграли «ДЕ ТРЕЙДИНГ», «ІнБев» та «Сокіл».

Окремо варто відзначити саме матч проти житомирян. У ньому команда Ігоря Москвичова переписала клубний рекорд результативності, відправивши у ворота суперника одразу 11 голів.

Втім, продовжити приємну серію та завершити перше коло на позитиві «Кардиналу-Рівне» не дозволила поразка у Харкові.

Найбільш розгромна перемога: «Кардинал-Рівне» – «ІнБев» – 11:3
Найбільш розгромна поразка: «ХІТ» – «Кардинал-Рівне» – 7:1
Найкращий бомбардир: Микита Шпигар (6 голів)

7 місце. «ІнБев» (Житомир) – 8 очок
 

«Пивовари» у першому колі не зуміли наблизитися до минулорічного результату. За підсумками дев'яти турів підопічні Михайла Соколовського зуміли здобути дві перемоги, здолавши «ДЕ ТРЕЙДИНГ» та АФФК «Суми». Втім, і у цих зустрічах житомиряни пропускали по 3 м’ячі.

Окрім того, «ІнБев» здобув по очку у Києві (5:5) та Хмельницькому (2:2). Втім, матч проти «Сокола» швидше став винятком. В усіх інших зустрічах для того, щоб набирати залікові пункти «пивовари» мали забивати, як мінімум, чотири голи. Загалом, за показником пропущених м’ячів житомиряни стали найгіршою командою ліги. У воротах команди Михайла Соколовського побували 39 голів.

Щодо результативності, то більше 50% забитих м'ячів на свій рахунок записало тріо Бланк-Чеберяк-Іванов.

Найбільш розгромна перемога: «ДЕ ТРЕЙДИНГ» – «ІнБев» – 3:5
Найбільш розгромна поразка: «Кардинал-Рівне» – «ІнБев» – 11:3
Найкращі бомбардири: Максим Чеберяк, Денис Бланк (обидва відзначилися по 5 разів)

8 місце. АФФК «Суми» (Суми) – 7 очок
 

Команди, які посіли місця з восьмого по десяте стали найменш результативними, забивши менше 20 голів.

Підопічні Івана Скіцка балансували між серединою турнірної таблиці і її нижньою частиною. Зрештою, у виїзних поєдинках сумчанам вдалося здобути непрості звитяги у Рівному та Івано-Франківську. 

Особливої уваги заслуговує саме поєдинок проти «Урагана», в якому «Суми» зуміли забити два голи та вирвати мінімальну перемогу впродовж станньої хвилини.

Натомість, у трьох домашніх зустрічах команда Івана Скіцка зуміла набрати одне очко. Втім, в її активі ще залишається перенесена зустріч з «ХІТом».

Найбільш розгромні перемоги: «Кардинал-Рівне» – АФФК «Суми» – 3:4, «Ураган» – АФФК «Суми» – 2:3
Найбільш розгромна поразка: АФФК «Суми» – «Продексім» – 1:7
Найкращий бомбардир: Василь Кефа (5 голів)
 

9 місце. «ДЕ ТРЕЙДИНГ» (Миколаївка) – 6 очок

Один з новачків Favbet Екстра-ліги не знає смаку перемог ще з другого туру. Тоді команда Олександра Хурсова зуміла на виїзді обіграти АФФК «Суми».

За тиждень клуб з Донеччини дав гідний бій та відібрав очки у «ХІТа» – 2:2. Втім, після цього впродовж шести турів свій запас миколаївці поповнили всього двома пунктами.

Найбільшу кількість м’ячів у складі «ДЕ ТРЕЙДИНГа» забив Анатолій Доманський (5 голів). Втім, після матчу з «Продексімом» за цим показником до нього наблизився найкращий бомбардир попереднього сезону у Першій лізі Євген Юнаков (4 голи).

Найбільш розгромна перемога: АФФК «Суми» – «ДЕ ТРЕЙДИНГ» – 1:4
Найбільш розгромна поразка: «Енергія» – «ДЕ ТРЕЙДИНГ» – 6:1
Найкращий бомбардир: Анатолій Доманський (5 голів)

10 місце. «Сокіл» (Хмельницький) – 6 очок
 

На останній сходинці за результатами першої половини сезону опинився «Сокіл». Після звитяги у стартовому турі над «Монолітом-Viva Cup» хмельничани тричі зуміли зіграти внічию впродовж наступних восьми турів.

Загалом, «соколята» стали найменш результативною командою за підсумками першої половини сезону. В активі підопічних Романа Ковальчика 13 забитих м’ячів (у середньому – 1,5 голи за матч).

Найбільш розгромна перемога: «Сокіл» – «Моноліт-Viva Cup» – 3:1
Найбільш розгромна поразка: «Сокіл» – «Ураган» – 1:9
Найкращий бомбардир: Андрій Хамдамов (3 голи)

Водночас, маємо відзначити щільність очкових показників у турнірній таблиці. Команду, що посідає десяту сходинку від п’ятого місця відділяє всього чотири очки. Тож, боротьба за потрапляння до зони плей-офф ще попереду.

Джерело - Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.