Экстра-лигаАкадемія НФК «Ураган» представила трьох нових тренерівЭкстра-лигаІван Скіцко: «Я побачив, що команда додала, якщо порівнювати з матчами проти “Рятувальника”»Женский футзалРуководство «Будстар-НПУ» не удовлетворило отставку наставника клуба Александра РатичаЭкстра-лига«Food Centre-Sumy» дал бой «ХИТу», но вновь уступилЭкстра-лигаРоман Перадзе: «Можу дати гарантію, що в кожній грі ми будемо ставити завдання перемогти»БеларусьЮрий Дубков: «Если бы не футбол, был бы продавцом сахарной ваты»Экстра-лига«Продексім» тріумфує на «Lviv Open Cup-2020»Женский футзалАлександр Ратич подал заявление об отставке с должности главного тренера «Будстар-НПУ»Экстра-лига«Food Centre-Sumy» розгромно поступився «ХІТу» в контрольному матчіИспанияСтранная война Луиса Рубиалеса: до основанья, а затем…БеларусьАртём Липский – новый игрок МФК «Минск»Экстра-лига «Food Centre-Sumy» проведе два матчі з «ХІТом»ПольшаВиктор Андраде возвращается в ПольшуИспанияЛукао: «Я вингер, который также умеет играть на позиции «столба»Экстра-лигаТаблиця переходів Favbet Екстра-ліги. Літо 2020РоссияТоп-10 интересных форм футзальных командРоссияРоссия-2019/20. Суперлига. Плей-офф. 1/4 финала. Трое известных и Тюмень против СамарыЭкстра-лигаКубок Львівщини-2020. День 3. «ІнБев» і «Кардинал-Рівне» поборються за бронзові нагородиБеларусь«Борисов-900»: 19 лет, 63 соперника, 587 матчейЛитваЕвгений Рывкин: «В Локомотиве работал принцип — В нашем деле главное — не попасться»

Клаудіуш Хірш став тренером збірних Словаччини

Клаудіуш Хірш, який нещодавно працював тренером «П'яста» (Глівіце), став головним тренером молодіжних і жіночої збірних Словаччини.

 

1 вересня 2019 року польський тренер Клаудіуш Хірж став новим головним тренером у збірних Словаччини U-21, U-19, U-17, U-15, а також жіночій національній, після ухваленого Словацькою федерацією рішення, якому передували ряд аналізів і дискусій. Контракт був укладений на визначений період часу - на два дворічні кваліфікаційні цикли до чемпіонату Європи U-19 та жіночого чемпіонату Європи до кінця 2023 року, і якщо буде зацікавлення, то Федерація має можливість продовжити угоду. Це рішення є частиною довгострокового проекту розвитку збірних і цілком відповідає бажанню поступово професіоналізувати деякі футзальні види діяльності.

Керівництво Федерації шукало можливості забезпечення єдиної концепції функціонування всіх збірних в інтересах довгострокового стійкого розвитку футзалу у Словаччині відповідно до останніх тенденцій. Плавне постійне проходження гравців через збірні різних вікових категорій з огляду на набуті навички чи закладені ігрові ситуації має бути лише одним з небагатьох цільових наслідків обраного підходу. Керівництво Федерації пропрацьовувало варіанти з декількома альтернативами кадровими рішення, але коли пошук внутрішнього спеціаліста з різних причин зазнав невдачі, була розглянута іноземна альтернатива. Основна умова полягала в тому, щоб доповнити словацьку тренерську базу фахівцем з професійним досвідом із-за кордону, який працював би в умовах аналогічних тим, які є у Словаччині. Коли влітку змінилася структури власності у польському клубі Екстракляси «Пяст» (Глівіце), з’явилася можливість співпраці з колишнім тренером клубу, паном Кладіушем Хіршем, який був одним із кандидатів, що відповідали цій умові. Після коротких переговорів 29 серпня 2019 року було підписано контракт і Клаудіуш Хірш у ролі спостерігача зміг поїхати зі збірною U-19 на два товариські матчі у Нідерланди.

Це рішення слід розуміти не як зміну чи втручання у сформовану, і, чесно кажучи, не завжди працюючу структуру, а як доповнення до команди словацьких тренерів. Усі діючі тренери збірних  отримають можливість продовжувати цю модифіковану концепцію з новим головним тренером. Спільною метою є створення сильної команди професіоналів, які хочуть навчатися і прогресувати в цій галузі на користь збірної Словаччини.

Візитна картка тренера Клаудіша Хірша (нар. 22 липня 1978 р.)

Почав грати у футзал в «Олімпії» (Познань), де провів 7 років (1990-1997). Після річної зупинки в клубі «Дискоболія» (Гродзиськ-Велькопольський), 1999 року він заснував новий клуб «Академія Слова» (Познань), який 2008 року був перетворений на ФК «Академія» (Пневи). Він працював у цьому клубі гравцем, а пізніше був гравцем-тренером до 2010 року, з однорічною перервою в кіпрському професійному клубі «АГБУ Арарат» (Нікосія) (2008 рік). Після повернення з кіпрської команди він досяг найбільшого успіху разом з ФК «Академія» (Пневи), ставши віце-чемпіоном Польщі в сезоні 2006/2007, завоювавши бронзові медалі в польській Екстраклясі в сезоні 2008/2009 та вигравши Кубок Польщі. Він закінчив свою ігрову кар’єру після сезону 2009/2010, в якому здобув титул чемпіона Польщі. Як гравець він виступав за національну збірну Польщі з футзалу у період з 2002 по 2009 рік, а 2002 року здобув титул найкращого бомбардира під час чемпіонату світу серед студентів в Угорщині. 2006 року як капітан студентської збірної він посів 4 місце на чемпіонаті світу.

Як тренер «Академії» (Пневи) виграв два чемпіонати Польщі з футзалу в сезонах 2010/2011 та 2011/2012. Він двічі грав у Кубку УЄФА, вийщовши в елітний раунд в сезоні 2010/2011 та зупинившись в основному раунді у сезоні 2011/2012. У період з 2010 по 2012 рік він очолював студентську збірну Польщі, посівши 5 місце на чемпіонаті світу 2010 року в Сербії і 10 місце 2012 року в Португалії. 2012 року він також керував збірною Польщі до 19 років, а на рубежі 2012/2013 років був тренером збірної Польщі. У травні 2014 року він почав працювати тренером у першоліговому ФК «Торунь», з яким піднявся до вищого дивіхіону в сезоні 2014/2015, втративши лише 4 очки в сезоні після однієї нічиї та однієї поразки. З 1 липня 2017 року він тренував польську команду Екстракласи «П'яст» (Глівіце).



За матеріалами www.futsalslovakia.sk

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.