РоссияСергей Абрамов: «Красивые голы – это наша импровизация, а не домашние заготовки»БразилияФалкао: «Фалкао – первый, Фалкао – второй, Маноэл Тобиас – третий»БразилияАллан: «Мечтаю попасть на чемпионат мира»БразилияВандер Кариока возвращается на площадкуКазахстанБиржан Оразов: «Лично я против натурализации. Лучше, чтобы играли местные пацаны»Испания«Барса» расстанется с тремя лидерами по окончании сезона-2020/21Италия«Италсервис Пезаро» – чемпион Италии-2020/21Испания«Бурела»: Ривера уходит, Рикер приходитСборная УкраиныЗбірна України (U-19) завоювала бронзові нагороди турніру «Futsal Week», Ткачук і Дичук у символічній збірнійКазахстанБиржан Оразов: «Хотелось бы попробовать себя в топ-чемпионатах, деньги тут не влияют»МолдоваВ’ячеслав Кожем’яка перейшов в «Балкан Фармасьютікалс»БеларусьБеларусь-2020/21. Высшая лига. Плей-офф. Финалы. LIVE!Сборная УкраиныЮнацька збірна України (U-19) боротиметься за бронзові нагороди на турнірі «Futsal Week»Россия«Синара» – чемпион России-2020/21!ИспанияМигель Андрес: «Самое важное, чему я научился – это честность, порядочность, трудолюбие и страсть к делу, которым я занимаюсь»Футзал в миреМФК «Байтерек» пополнился Салимбаевым и БайзаковымЖенский футзалНаталия Митрофанская: «Хочу оставаться в футзале, добиться в нем многого и вернуться в сборную»РоссияГабриэл: «В предстоящих матчах главное – дисциплина»ИталияМарсио Браншер: «Мне очень нравится играть, но я также люблю тренироваться»ГерманияПётр Шаталин: «Сомневаюсь, что в первый сезон Бундеслиги немецкие команды будут повально скупать легионеров»

Кубок світу з футзалу-2021 може бути скасований

Кубок світу з футзалу може бути в черговий раз перенесений або навіть скасований


Чутки, які з’явилися в Африці і продовжилися в Азії, доходять до Південної Америки та Європи. ФІФА оцінює можливість скасування 9-го розіграшу Кубку світу з футзалу, який повинен був відбутися 2020 року в Литві і вже був перенесений з травня на 12 вересня-3 жовтня 2021 року.

За оцінками ФІФА ситуація у світі не нормалізувалася настільки, щоб можна було вирішити проблеми, пов'язані з організацією Кубка світу, включаючи реальність проведення кваліфікаційних турнірів, що залишилися, в АФК (5 команд) та КОНКАКАФ (4 команди).

Це той самий аргумент, який ФІФА використовувала 17 листопада для перенесення жіночих Кубків світу U-17 та U-20 з 2021 на 2022 рік, а 24 грудня чоловічих  з 2021 на 2023 рік. Щодо футзалу навіть говорять про остаточне скасування турніру для дотримання циклу Кубку світу 2024 року.
 
12 травня було оголошено про перенесення Кубка світу з 2020 на 2021 рік, і на той момент лише 13 із 24 команд отримали на нього путівки. У плей-оф відбору Чехія і Сербія заповнили європейську квоту (7 команд). Серби (15-та команда) переносила матч-відповідь плей-оф проти Фінляндії через коронавірус на 9 грудня.

15 команд кваліфікувалося, тож залишилося ще 9, щоб обрати усіх 24 учасників. 5 представників АФК повинні були бути обрані на Кубку Азії з 26 лютого по 8 березня 2020 року в Туркменістані, але він був перенесений у Кувейт на період з 23 березня по 3 квітня 2021 року за участі 16 команд.

Решта 4 місця віддані КОНКАКАФ, яка відклала кваліфікацію до Кубка світу, що має відбутися в Гватемалі, на рік. Вона запланована на період з 1 по 10 травня 2021 року за участі 20 збірних. На сьогодні у ФІФА присутні невизначеність і скептицизм щодо проведення обох відбіркових турнірів у встановлені терміни.

ФІФА вже розглядала сценарій для підтвердження офіційних дат після перенесення. Литві запропонували провести турнір у грудні, але господарі стверджують, що почнеться баскетбольний сезон і спорткомплекси в Каунасі, Вільнюсі і Клайпеді будуть зайняті.

Цей 3-місячний запас часу ФІФА вважала стратегічним, щоб уникнути подальших невдач, спричинених коронавірусом. Враховуючи гіпотетичну неможливість проведення кваліфікаційних етапів, може бути використаний рейтинг збірних для заповнення квоти на Кубок світу (24 команди), відхиленої залученими Федераціями.

Разом із пандемією та, як наслідок, економічним спадом, також можливе скасування Кубка світу у Литві. Різка втрати доходів у поєднанні з величезною потребою зменшити витрати ставлять футзал перед безпрецедентною прірвою.

Поки що офіційної інформації немає. Відбувається величезна кількість дзвінків у WhatsApp для пошуків інформації між керівниками і тренерами збірних. Занепокоєння на максимальному рівні. Хоча ФІФА заявила, що для офіційних змагань ризик нульовий, очевидно, що Кубок світу з футзалу може не відбутися.

Джерело – Твіттер Густаво Муньяни

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.