ВинницаДруга ліга України 2020/21. Вінниччина. «ЯСКО» вдруге поспіль святкує перемогуРоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Матчи 11-го тура. LIVE!Ассоциация футзала УкраиныРегресс футзала в Украине. Часть 2. Деятельность АФУВторая лигаДруга ліга 2020/2021: напередодні Фіналу восьми (частина 2)ИталияКубок Италии-2020/21. Финал восьми. LIVE!Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу. «Енергія» – «Продексім». АнонсВторая лигаДруга ліга України 2020/21. 1/4 фіналу. «Любарт» (Луцьк) – «Нікма» (Запоріжжя)ПортугалияПортугалия-2020/21. Лучшие голы 29-го тураКиевВиктор Цой: «Хотелось бы успеть поиграть под руководством Косенко и Гончаренко — их результаты говорят сами за себя»Экстра-лигаЮрий Савенко: «Продэксим» выиграл Кубок Украины за счёт сплоченности команды и желания взять этот трофей»Чемпионат мираАФК визначилася з претендентами на поїздку на Кубок світу-2021АзербайджанТьяго Болинья: «Все считали, что сборная Греция является слабой командой, но они показали довольно интересную игру»КиевПотрібна допомога Леоніду ЖиронкінуИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 27-го тураФутзал в миреЮнацький Євро (U-19) відбудеться 2022 року в ІспаніїЧемпионат ЕвропыЖеребкування фінального турніру Євро-2022 відбудеться наприкінці 2021 рокуВторая лигаДруга ліга 2020/2021: напередодні Фіналу Восьми (ч.1)ИспанияИспания-2020/21. Тур 27. Разгром, сенсация и победа «Барсы» над лидеромБеларусьБеларусь-2020/21. Тур 20. LIVE!АзербайджанВассура объяснил свой переход из футзала в футбол

Ліга чемпіонів-2020/21. 1/8 фіналу. Мовістар Інтер (Іспанія) – Продексім (Україна). Анонс

«Мельники» зіграють проти однієї із найсильніших команд Європи


У п'ятницю, 19 лютого, «Мовістар Інтер» в матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів прийме херсонський «Продексім». Початок матчу – о 20:00 за Києвом. У стінах спортивного комплексу «Хорхе Гарбахоса» в передмісті Мадрида, місті Торрехон де Ардос, чемпіон України спробує зробити сенсацію.

Річ у тім, що в суперниках у «Продексіма» не хто-небудь, а іспанський «Мовістар Інтер», клуб, що входить до трійки найкращих команд світу, і має найбільшу кількість нагород в історії в найкращій лізі світу. Іспанський клуб – перший і поки єдиний п'ятиразовий володар Кубка УЄФА з футзалу, що згодом був перейменований в Лігу чемпіонів.

У внутрішньому чемпіонаті після 18-ти турів опонент херсонців має в своєму активі 34 очки і йде на п'ятому місці в турнірній таблиці. Втім, у команди Тіно Переса є дві гри в запасі, перемоги в яких перемістять їх на третю позицію. В останньому матчі чемпіонату Іспанії «Мовістар Інтер» вдома здолав одного з аутсайдерів, «Бурелу» - 5:3.

Українська команда також перебуває в оптимальних кондиціях і готова дати бій грізному супернику. В останньому турі Екстра-ліги підопічні Андре Броканелло без надзусиль розгромили аутсайдера чемпіонату «ДЕ Трейдинг» (6:1) і є лідерами чемпіонату, на 6 очок випереджаючи свого найближчого переслідувача, івано-франківський «Ураган» (нагадаємо, що регулярний чемпіонат вже завершено і незабаром старує 1/4 фіналу плей-оф – прим. futsalua.org).

У стані «мельників» заявляють, що матч з іспанцями буде найважливішою грою в цьому сезоні. Уже той факт, що чемпіон України зіграє проти чемпіона Іспанії, для багатьох – просто мрія. А перемога в такому поєдинку і зовсім стане для команди величезною порцією адреналіну на наступну частину сезону.

Для того, щоб краще підготуватися до відповідальної гри «Продексім» навіть вирушив до Іспанії заздалегідь. Щоб освоїтися на новому місці і звикнути до м'ячів, якими грають в іспанській лізі, херсонці в передмісті Мадрида проведуть п'ять тренувань.

Андре Броканелло, головний тренер «Продексіма»:

«Ми гори звернемо, аби зробити все можливе. 19 лютого – день, коли ми можемо переписати історію. Все залежить від нас. Позитивне мислення, вивчення великого суперника, повага і відвага... У нас відмінна команда. Все необхідне у нас є, треба тільки пустити це в роботу. Цей матч може змінити наше життя, але те, що ми створили вже, належить нам».

Протистояння на цій стадії складатиметься з одного матчу. Переможець вийде в фінальний раунд – плей-оф восьми команд, що пройде з 28 квітня по 3 травня на «Мінськ-Арені» в Білорусі.

19 лютого, п'ятниця
«Мовістар
Інтер» – «Продексім»
Торрехон де Ардос (Іспанія). СК «Хорхе Гарбахоса». 20:00
Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 1»
Прогноз Sport.ua — 4:3

Джерело – Максим Щербаков, Sport.ua
 

Фото: МФК "Продексім"

Ліга чемпіонів УЄФА з футзалу. 1/8 фіналу
19 лютого. Іспанія. Торрехон-де-Ардос. Арена: "Пабельон Хорхе Гарбахоса". Початок о 20:00
"Мовістар Інтер" (Торрехон-де-Ардос, Іспанія) - "Продексім" (Херсон, Україна)

Телетрансляція - "Футбол1"
Інтернет-трансляція - Youtube

Навіщо дивитися цей матч?
  • український клуб ще жодного разу в історії не виходив до Фінал восьми/чотирьох футзальної Ліги чемпіонів або, як раніше називався турнір, Кубка УЄФА. "Продексім" максимально близько підійшов до цієї мети: потрібно лише обіграти "Інтер" і готуватися до фінальної пульки (найвищим досягненням українських клубів у Кубку УЄФА/Лізі чемпіонів УЄФА є вихід "Шахтаря" в півфінал Кубку УЄФА  прим. futsalua.org).
  • "лише" в попередньому пункті більше як іронія. "Інтер" – один із головних грандів європейського футзалу. Команда виграла шість із семи останніх чемпіонатів Іспанії, мабуть, найсильнішої ліги Європи. У 2017 і 2018 роках "Інтер" вигравав футзальну ЛЧ, а в 2019-му посів четверте місце.
  • втім, зараз "Інтер" навряд чи можна назвати фаворитом на перемогу в цьому турнірі. Команда після року відсутності повернулася до ЛЧ, а в чемпіонаті займає лише п'яте місце, програючи лідеру "Леванте" - десять балів. Правда, в Іспанії, як і в українській Екстра-лізі, після регулярного чемпіонату буде плей-оф, тому на результатах зараз потрібно не робити особливого акценту.
  • "Продексім" виграв регулярний чемпіонат України в нинішньому сезоні, відірвавшись від найближчого переслідувача, івано-франківського "Урагану", на шість очок. Херсонці, якщо хто не знає, виграли три останні чемпіонати і лідирували в попередньому, який був достроково завершений через локдаун (якщо бути максимально точними, то чотири  прим. futsalua.org).
  • херсонці в поточному розіграші ЛЧ вже пройшли два раунди. У першому з них була перемога над північноірландським "Росаріо" 28:1, а в другому над північномакедонським "Шкупі" 5:1. "Інтер" стартував у турнірі пізніше, тому провів лише одну гру, розбивши нідерландський "Ховокубо" 6:2.
  • "Продексім" раніше тільки один раз зустрічався з клубом із Іспанії. У 2019-му також в рамках Ліги чемпіонів херсонці поступилися "Барселоні" 2:4 (насправді 2018 року "Продексім" вже зустрічався у Кубку УЄФА з "Мовістар Інтером" і програв 0:3  прим. futsalua.org).

Прогноз на матч "Інтер" - "Продексім"

Наставник херсонських "мельників" Андре Броканелло напередодні зустрічі з "Інтером" видав кілька натхнених фраз, що цей матч має стати найкращим для команди в сезоні. З таким "Інтером", який зараз чергує перемоги з поразками, можна боротися. Бій обіцяє вийти дуже гарячим. Але, зізнатися, віри в гостьову команду небагато: ймовірно, фаворит виграє зустріч з різницею в один-два голи.

Джерело – Олександр Риженко, UA-Футбол

До вирішального етапу Ліги чемпіонів, який має відбутись навесні цього року, залишилося зробити один крок. І зараз якраз та стадія, коли хтось цей крок точно зробить. Але якщо казати про матч, у якому братиме участь чинний чемпіон України, херсонський «Продексім», то тут, скажемо чесно, дуже складне завдання,  оскільки суперником підопічних Андре Броканелло стане найтитулованіший клуб Європи та чинний чемпіон Іспанії – «Мовістар Інтер». Так, це вже не той «Інтер», у складі якого виблискували Рікардіньо та Ортіс, які наразі грають у французькому «ACCS Футзал». Та й тренує зараз цю команду не Хесус Веласко, а Тіно Перес (щоправда, не забуваємо, що він є не менш авторитетним тренером). Однак, від цього «Інтер» не став менш грізним.

Перед тим, як проаналізувати, чого нам чекати від поєдинку «Продексіма» з «Інтером», давайте спочатку подивимось на склад чинного чемпіона Іспанії, який заявлений на матч проти «мельників».
 

Воротарі: Хесус Ерреро, Алекс Санчес, Хесус Гарсія.
Універсали: Бойіс, Пола, Райя, Фернандо Драслер, Лукас Тріподі, Бруно Яковіно, Борха, Ерік Мартель, Серхіо Барона, Сесіліо, Дані Сальдісе, Піто, Жон.   

Отже, до поєдинку з «Продексімом» «Мовістар Інтер» готується фактично у бойовому складі. Від кого, перш за все, варто чекати проблем? Відповідь проста: «Інтер» – це така команда, де будь-хто може зробити великі проблеми будь-якому супернику. Звісно, чекати проблем потрібно від тих гравців, які мають більше досвіду. Перш за все, мається на увазі Пола, який наразі є одним з ветеранів команди. Також можна виділити колишніх гравців «Ель-Посо» – Драслера та Піто. Окрім того, цікаво буде подивитись на Дані Сальдісе та Еріка Мартеля, які поповнили склад «Інтера» вже перед стартом сезону. До речі, так само перед стартом сезону склад «інтеристів» поповнив Бруно Яковіно – син легендарного Вандера Яковіно, який був капітаном збірної Бразилії, котра стала чемпіоном світу у 1992 році (щоб ви розуміли: саме з ним свого часу асоціювався 12-й номер, який тепер став культовим завдяки Фалькао. – А. Т.). Отже, з цього робимо висновок: після того, як з «Інтера» пішли Рікардіньо, Ортіс, Бебе, Елісандро, Солано, а також тренер Хесус Веласко, команда з передмістя Мадрида не стала менш цікавою. Скоріше, навпаки – цікаво подивитись на цю, оновлену «Зелену машину», як іноді називають свій улюблений клуб фани «Інтера» (нагадаємо, що традиційними кольорами «Інтера» є зелені, хоча наразі ця команда часто грає у блакитній формі. – А. Т.). Та й багато хто з фахівців відзначав, що «Інтер», який за часів Хесуса Веласко виграв майже всі титули, які є у світовому футзалі, трохи втратив мотивацію, тому йому потрібне перезавантаження. Зазначимо, що історія «Інтера» вже знала такі етапи перезавантаження. Так вже було, коли після ери Хесуса Канделаса з Бетао, Шумахером, Торрасом, який тоі ще не повернувся до «Барселони» відбулось невеличке перезавантаження, і команду очолив Хесус Веласко, у команді якого грали зазначені Рікардіньо, Ортіс, а також Батерія, Кардинал, Рівільос. І ось зараз настає новий етап. Тим більше, тренер у «Інтера»  – теж топовий. Хто не знає – Тіно Перес очолював клуб, який був першим володарем Кубку УЄФА з футзалу (саме послідовником цього турніру і вважається нинішня Ліга чемпіонів) – «Плайас де Кастельон», що ставав найкращим клубом Європи у 2002 та 2003 роках. Це вже потім у кар’єрі цього фахівця були такі клуби, як азербайджанський «Араз» та італійський «Аква І Сапоне». І весь свій досвід Тіно Перес наразі акумулює для того, щоб виграти нові трофеї вже з «Інтером».

До речі, не будемо забувати, що «Мовістар Інтер» часто зустрічався і з українськими клубами. Зокрема, у півфіналі Кубку УЄФА сезону 2005/2006 рр. «Інтер», який тоді мав назву «Бумеранг Інтерв’ю», здолав донецький «Шахтар», після чого іспанці у фіналі переграли російське «Динамо». Також «Інтер» у різні часи зустрічався з львівським «Таймом» та київським «Інтеркасом» – командами, які очолював Станіслав Гончаренко. І ось – чергова зустріч «Інтера» з чемпіоном України, цього разу – з «Продексімом». 

Чим може відповісти «Продексім» такому грізному супернику? Перш за все, дуже великі надії будуть покладені на стартову четвірку, яка, не забуваємо, наразі є і стартовим квартетои збірної у відборі до Євро-2022. Також чекаємо сильної гри і від легіонерів «мельників». Окрім того, варто чекати на певні несподіванки від Андре Броканелло. Все-таки, недарма він побудував тренувальний процес своєї команди перед цим матчем таким чином, що вона тиждень готувалася до двобою безпосередньо в Іспанії. І не будемо забувати про Кирила Ципуна – від вдалої гри нашого воротаря теж багато що буде залежати. . До того ж, не забуваємо, що наставник херсонців трохи попрацював у Іспанії, тому він точно знає, як підготувати своїх підопічних до гри з таким суперником, як «Інтер». Тому, такі деталі теж матимуть вагоме значення. Але найголовніший козир, який є у рукаві «мельників» – це мотивація та гарна колективна гра. І це, мабуть, найголовніше.  Тут одразу можна згадати про те, як «Продексім» під керівництвом Хаві Родрігеса грав проти «Барселони». Так, «гранатово-чорні» виграли той матч, проте навряд чи в чомусь можна було дорікнути «мельникам», які показали гарну та гідну гру. Тому, чекаємо чогось подібного і тепер.

Ліга чемпіонів
1/8 фіналу

«Мовістар Інтер» (Іспанія) – «Продексім» (Україна)
19 лютого 2021 року. Іспанія. Торрехон де Ардос. «Пабеллон Хорхе Гарбахоса» – 20.00.
Арбітри: Онджей Черни (Чехія), Габор Ковач (Угорщина), Хуан Гальярдо (Іспанія)
Хронометрист: Ана Санчес Бомбрін (Іспанія)
Прогноз – 3:1

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»  
 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.