ИспанияИспания-2019/20. 19 тур. Прощание Шимбиньи и первые голы СоланоЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2019/20. 14 тур. Інтрига внизу таблиці: «Food Centre-СумДУ» перемагає, «Енергія» не програєБразилияСуперкубок Бразилии-2020 пройдет в ЭрешинеФутзал в миреСерджо Гарджелли: «Китай – огромная страна с маленьким футзальным миром»Первая лига Перша ліга 2019/20. 8 тур. «Володимир» здобуває другу поспіль перемогуБеларусьКонстантин Кусков: «Сейчас БЧ для всех клубов – хороший раздражитель»РоссияДмитрий Путилов: «Футзал меняется, нужно соответствовать»ФранцияФранция-2019/20. 13 тур. LIVE!ИспанияБебе подписал контракт с «Картахеной»Чемпионат мираГватемала примет отбор КОНКАКАФ на ЧМ-2020РоссияШимба – игрок «Газпром-ЮГРА» Экстра-лигаСтаніслав Гончаренко про підкупи арбітрів, відхід з "Енергії" та кваліфікацію на Кубок світуЛьвовВолодимир Фелишин – віцепрезидент Асоціації футзалу ЛьвівщиниАзербайджанСборная Азербайджана назвала состав на матчи элитного раунда отбора к ЧМВторая лигаДмитро Романюк: «Сергій Піддубний акцентує увагу на маленьких дрібницях, які грають важливу роль у грі команди»Вторая лигаДруга ліга 2019/20. Група 2. Анонс 4 туруЮношеский футзалЮнацька Екстра-ліга (U-17) 2019/20. 7 тур. Завдяки двом перемогам «Кардинал-ДЮСШ №4» піднявся на третю сходинкуЧехияЖеронимо и Криштиану Кардосо покидают ЧехиюЭкстра-лигаОлександр Розпотнюк та Максим Войток посилять «ІнБев»Ветераны31 січня стартує перший етап чемпіонату України серед ветеранів 50+

Микола Чхайло: «Мої підопічні не бачать воріт суперника зі своєї половини майданчика»

Головний тренер збірної України з футзалу з вадами зору розповів про особливості цього виду спорту і шлях до перемоги на чемпіонаті світу.


Про це Микола Чхайло розповів в інтерв’ю газеті «Експрес».

 Для нас це вже третя поспіль перемога на чемпіонаті світу, а загалом ми чотири рази вигравали мундіаль, уперше 2008 року. Ще з 2015-гоми двічі ставали чемпіонами Європи.

 Спортсмени з вадами зору що це означає на практиці?
 Є дві категорії людей із вадами зору, які можуть грати за нашу збірну,  Б2 і Б3. Перша  це люди, які мають гостроту зору менше чотирьох відсотків, друга  менше десяти відсотків. Користуватися лінзами чи окулярами під час гри їм заборонено. А от воротарі у нас мають добрий зір, але їм заборонено виходити в поле за шестиметрову лінію чи перекидати м’яч на іншу половину поля без торкання до підлоги.

 Яку відстань бачить футболіст при гостроті зору менше чотирьох відсотків?
 Воріт суперника зі своєї половини поля не бачить. Усе розмито.

 Як тренувати таких гравців?
 Так само, як і спортсменів з добрим зором. Звісно, є специфіка. Ми не можемо грати довгими пасами, бо спортсмени не бачать, кому давати пас, і не бачать, як приймати м’яч. Тож розташування гравців на полі є щільнішим, і ми використовуємо лише короткі паси.

 У вас великий вибір гравців?
 Ні. Нерідко гравець, який підходить нам за ігровими властивостями, не проходить за класифікацією зору. І навпаки  людина підпадає під класифікацію Б2 чи Б3, але не відповідає рівню футболу чемпіонів світу.

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.