Кубок УкраиныКубок України-2019/20. Перший попередній раунд. Результати, огляди, відеоКубок УкраиныКубок України. У першому матчі попереднього раунду «Галицька здоба» поступилася «Максимусу»Бровары“Подарунок” футзальній громаді Броварів від влади містаКазахстанТайнан: «У "Кайрата" есть все, чтобы выйти в финал ЛЧ»Чемпионат мираЧМ-2020. Основной раунд. День 2. Семеро известных и спасительный «дубль» МерлимаЧемпионат мираЧМ-2020. Основной раунд. Группа 3. Азербайджанский «интернационал» одолел ЧерногориюЧемпионат мираЧМ-2020. Основной раунд. Группа 8. Португалия – Латвия. LIVE!Чемпионат мираЧМ-2020. Основной раунд. Группа 6. Франция – Швейцария. LIVE!РоссияАлександр Попов: «В Тюмени еще не было соревнований такого уровня»Первая лига Завтра стартує сезон 2019/2020 у Першій лізіЮношеский футзалLVIV OPEN CUP (U-17). Представлення учасниківСборная УкраиныЗбірна України розпочала відбір на ЧС-2020 з упевненої перемоги БразилияСборная Бразилии: три товарищеских матча вместо Копа АмерикаСборная УкраиныОлександр Косенко: «Хотілося б, аби з кожною грою помилок ставало все менше» Чемпионат мираЧМ-2020. Основной раунд. День 1. Румыния начинает с ничьейФутзал в миреКОНМЕБОЛ отменил Копа Америка-2019ИспанияДуда может вернуться в ПримеруСборная УкраиныОлег Шайтанов оголосив склад жіночої збірної України на матчі зі СловаччиноюАссоциация футзала УкраиныЄвген Гордієнко працюватиме на матчах основного раунду відбору до КС-2020 у РумуніїКазахстанОптимальный состав и статус фаворита. Сборная Казахстана по футзалу стартует в отборе на чемпионат мира

“Подарунок” футзальній громаді Броварів від влади міста

Питання спортивної інфраструктури в Броварах досить болюче, особливо гостро стоїть воно у футбольному середовищі.


Місто з понад 130-тисячним населенням немає жодного власного стадіону, новозбудований у парку “Перемоги” ще й досі не відкрили, попри обіцянки влади. Свого часу багато обіцяли і начальники відділів, як уже розформованого Відділу капітального будівництва Людмила Павлик, яка так і не знайшла часу відзвітувати за пророблену роботу та витрачені кошти на будівництві стадіону. Так і очільниця УЖКГІТБ Світлана Решетова запевняла, що у вересні стадіон буде відкрито…а віз і нині там.
 

Тепер дійшла черга і до спортивних залів. Єдиний функціонуючий спорткомплекс, що перебуває у комунальній власності, на балансі Відділу фізичної культури і спорту БМР (рішення міської ради від 10.10.19 р. №1603-62-07) – “Світлотехнік” та на реконструкцію якого було виділено близько 26 млн грн., закриває свої двері для футзальної громади Броварів.

Про це сьогодні, 24 жовтня, під час чергової сесії Броварської міськради заявив секретар БМР Петро Бабич.

“Діти тренуватися на “Світлотехніку будуть. Залишилося зробити тільки розмітку, але я бачу цей комплекс тільки для дітей. У нас в місті три ДЮСШ, які там займатимуться. Проводити футзал для дорослих, у нас немає ні часу, ні можливостей, тим більше, що цей спорткомплекс збудований не для футзалу. М’ячами ми розіб’ємо його за півроку…” 
 

На запитання присутніх: “Що робити футзалу?” Петро Іванович відповів:

“У нас багато проблем, але в першу чергу нема де займатися дітям, нема де навчатися дітям. Зрозуміло, що потрібно будувати зали для міні-футболу, але не “Світлотехнік”, він не пристосований для цього”. 

Хоча за словами представників футбольної громади міста до реконструкції у ньому протягом десятиліть з ранку до ночі грали у футзал.

Щоб провести чемпіонат Броварів з футзалу секретар міськради порадив вирішувати питання та домовлятися з керівництвом Броварського Вищого училища фізичної культури і спорту за їхні зали.

Як зазначили представники футбольних клубів, не допуск футзалістів до “Світлотехніку” ставить під загрозу проведення Зимового чемпіонату міста з футзалу 2019-2020 року серед колективів І-ої та ІІ-ої ліги, а це щонайменше 20 команд.
 

Але, залишається багато але.

В технічній документації зазначено: “У процесі реконструкції існуючої будівлі спорткомплексу передбачається збереження існуючого універсального статусу закладу. Згідно технологічного рішення з реконструкції спорткомплексу універсальна спортзала повинна використовуватися у наступних видах спорту: баскетбол, волейбол, теніс, гандбол та міні-футбол”.
 

Після відвідин спорткомплексу та спілкування з працівниками підрядної організації стало зрозуміло, що розмітка якщо і буде, то 25 м на 15 м. Саме такі розміри були вказані керівництвом Комунального закладу “Дитячо-юнацька спортивна школа з ушу та єдиноборств”, який базується в даному спорткомплексі, для виконання робіт.
 

“Закладні” під волейбол вже заклали…

З джерела наближеного до міської влади дізналися, що все робиться навмисно для того, щоб футзалісти самі пішли зі “Світлотехніку”.

Залишається багато питань. Зокрема, хто і навіщо знищує футбол у Броварах?

Джерело  Юрій Урсул, Коментар

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.