Футзал в миреЧемпіонат Європи серед ВНЗ: студентам ЧНУ ім. П. Могили вдалося переграти Університет МюнстераИспанияИспания. Лучшие сейвы сезона-2017/18. «Эль Посо Мурсия» и «Хаэн Параисо Интериор»РоссияАлександр Соколов: «Каждый футболист работает с большим желанием»ИспанияПако Седано: «Я всем обязан «Барсе», и она всегда будет со мной»ИспанияИспания. Лучшие сейвы сезона-2017/18. «Мовистар Интер» и «Барселона Ласса»Беларусь«Энергия» сыграет с ВРЗ и БЧЭкстра-лигаХто такий Клаудіньо?ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. Адри Ортего и Эрик МартелРоссияРоман Путинцев: "С нетерпением ждем начала сезона"Лига чемпионов УЕФАМарат Сальянский: «В Словакии «Араз» должен занять первое место»Экстра-лигаСостав «Продэксима» пополнит Клаудиньо?Футзал в миреЧемпіонат Європи серед ВНЗ: команда ЧНУ ім. П. Могила завершила груповий етап перемогоюОдессаОдесса. Лига Содружества. В борьбе за «золото» – вновь интригаЭкстра-лига«Продэксим» вышел из отпускаЭкстра-лига«Ураган» розпочав підготовку до сезонуРоссияАндрей Ягода: «Подключаем к тренировкам нашу молодежь»Футзал в миреМежконтинентальный кубок-2018: жребий брошенФутзал в миреЧемпіонат Європи серед ЗВО: у ЧНУ ім. П. Могили – друга поразка ПольшаМацей Карчинский: «Система должна быть справедливой и сделана с умом» Первая лига Сергій Задорожний – головний тренер команди «Ураган-2 КФВ»

Сергій Задорожний – головний тренер команди «Ураган-2 КФВ»

Команда «дублю» отримала нового наставника

 

Під час літнього міжсезоння кадрові зміни торкнулися не тільки "Урагану", а й команди "дублю". Днями стало відомо, що "Ураган-2 КФВ" очолить новий наставник – 39-річний Сергій Задорожний, який чотири попередні сезони провів у білоруському "Форте", спершу у ролі гравця, згодом як граючий тренер команди.

Задорожний замінить на тренерському містку Юрія Костишина. Нагадаємо, що у сезоні 2017/2018 у Першій лізі новостворений "Ураган-2 КФВ" під керівництвом тандему Костишина і Данилишина посів четверте місце. На разі у "драконів" добігає до завершення відпустка, і менше ніж за тиждень обидві "ураганівські" команди розпочнуть підготовку до нового сезону. В очікуванні знайомства з підопічними Сергій Задорожний поділився першими враженнями з клубною прес-службою.


 Представтеся для івано-франківських вболівальників…
– Я належу ще до того покоління гравців, які переходили з великого футболу у міні-футбол, і якраз футзал став мені ріднішим. Грав за місцеву команду в Красногорівці, потім мене помітили в Донецьку, в якому і розпочалася моя історія в "Укрсплаві", "Телекомі", з якого був запрошений до лав тодішнього флагмана українського футзалу  "Шахтаря". Саме в складі "гірників" провів 9 років. Після чого на один сезон перебрався у київську "Планету-Міст", а потім два сезони відіграв у складі львівської "Енергії". Знову продовжив кар’єру на малій Батьківщині – цього разу у складі "Єнакієвця". Потім поїхав в Польщу, а після "Вісли Кракбет" опинився у Білорусі, де якраз відбулася "перезагрузка" – приїхав я в ролі гравця, потім довірили посаду тренера… На жаль, на даний момент команда припинила своє існування, але дуже радий пропозиції повернутися знову на Батьківщину, тим паче, вдруге на Західну Україну.

 В "Урагані" у вас розпочнеться нова сторінка спортивної кар’єри. Які очікування?
– Скажу відверто, що пропозиція від клубу була неочікуваною, і деякий час я її розглядав, але все-таки вирішив повернутися в Україну. "Ураган"  бренд українського футзалу, клуб з амбіціями, завданнями. Видно, що тут все не просто так, і мені це подобається.


 Команда "Ураган-2 КФВ" буде у тісному зв’язку з головною командою, чи говорили з Максимом Павленком, як бачите вашу співпрацю?
– Вся структура повинна працювати на головну команду. І головна ціль "дублю"  готувати гравців для "основи", щоб вони були в курсі тактичних дій, організаційних моментів, з легкістю вливалися в першу команду, виконували всі завдання, і показували все, що вміють на високому рівні. Якраз такий механізм ми будемо вибудовувати з головним тренером.

 Яким ви бачите склад "дублю"?
– В обох командах є ліміт гравців, наразі ми зробили список наявних виконавців, побачили, кого ще можна запросити на збори. Тому попереду довготривалий процес, який і визначить, хто нам підходить. Будемо спостерігати за молодими гравцями і вже тоді формувати склад. Тобто це будуть молоді виконавці, і гравці, біля яких вони будуть рости.

 Як виглядатиме підготовчий процес?
– З 23 липня для обох команд розпочнеться загальноструктурна підготовка до нового сезону, на якій талановита молодь зможе проявите себе, а найкращі отримають шанс пройти навчально-тренувальний збір з головною командою. "Дубль" буде тренуватися з досвідченими гравцями, і швидше буде рости.

 "Ураган-2 КФВ" в Першій лізі, чи можна говорити про завдання для команди?
– Пріоритет – підготовка гравців для головної команди, але без завдань теж не можна, все в сукупності, бо це спорт.

 Поки не зрозумілий формат Чемпіонату України з футзалу серед команд Першої ліги, чи є побажання щодо системи розіграшу?
– Завжди треба виходити з розуміння бюджету. Змагання в зонах – економніше. Якщо говорити про спортивну сторону, то для команди "дублю", як на мене, достатньо матчів в зонах. Тим більше, буде чемпіонат області, тому матчів буде достатньо. Це оптимальний варіант.

 Як охарактеризуєте себе, як тренер?
– Я, мабуть, демократ. Я дозволяю гравцям імпровізувати на майданчику, звичайно, є схеми, заготовки, які ми будемо вчити, тренувати, але, якщо гравець індивідуально сильний, і може це використати на благо для всієї команди, то забороняти йому не буде жоден тренер. Але з іншої сторони, можу натиснути, бо з молоддю треба бути строгим, і я люблю дисципліну, як в побуті, так і на полі.

 Повертатися на Західну Україну приємно?
– Мені подобається природа, архітектура. Тому, думаю, що адаптаційний період пройде швидко. Батьківщину не обирають, і це все наше, рідне, тому радий повернутися, незважаючи на кризу.


Довідка

Сергій ЗАДОРОЖНИЙ (21.03.1979)

майстер спорту
Чемпіон України (5): 2001/02, 2003/04, 2004/05, 2005/06, 2007/08
Володар Кубка України (4): 2002/03, 2003/04, 2005/06, 2010/11
Володар Суперкубка України (2): 2004/05, 2005/06
Володар Кубка Польщі: 2013/2014
Чемпіон Польщі: 2012/2013
Срібний призер чемпіонату України: 2002/03
Бронзовий призер чемпіонату України (2): 2006/07, 2009/10
Бронзовий призер чемпіонату Польщі: 2013/2014
Півфіналіст Кубка УЄФА: 2005/2006
Найкращий гравець "Шахтаря" у 2005 році
Найкращий закордонний гравець на турнірі "Петербурзька осінь-2002" (у складі збірної України)

Ігрова кар'єра:
1998-2000: "Укрсплав" Донецьк: 36 матчів, 28 голів
2000-01: "Телеком" Донецьк: 30 матчів, 20 голів
2001-08: "Шахтар" Донецьк: 191 матч, 99 голів
2008-09: "Планета-Міст" Київ: 9 матчів, 2 гола
2009-11: "Енергія" Львів: 54 матчі, 18 голів
2011-12: "Єнакієвець" Єнакієве: 2 голи
2012-14: "Вісла Кракбет" Краків ( Польща): 47 матчів, 31 гол
2014-15: "Форте" Могильов (Білорусь: 22 матчі, 14 голів

Тренерська кар’єра:
2016-18: "Форте" Могильов, Білорусь (вища ліга)

Джерело -
НФК Ураган

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.