Женский футзалВікторія Дудка: «У "Будстар-НПУ" відчуваю свій розвиток як футзалістки»Футзал в миреСергей Малышко, Илья Казак и Денис Колб – новички «Столицы»Лига чемпионов УЕФААртем Антошкин: «Хорошо, что Финал четырех пройдет в таком футбольном городе, как Барселона!»ИспанияЭкспресс-плей-офф: Перес недоволен, Феррао не сыграетПольшаПольський турнір Futsal Masters пройде в середині серпняЭкстра-лига«ДЕ Трейдинг»: Теряєв прийшов, Можейко і Цапов пішлиРоссияАлександр Попов: «У нас не будет проблем с игровой практикой…»КазахстанБетао намерен покинуть МФК «Атырау»ИспанияСантана – в «ЭльПосо», Жарагуа – в «Никеле», Гадейя – в «Барсе» транзитом через «Кайрат»РоссияСуперлига и Высшая лиги России возобновятся 1 августаЭкстра-лигаУ другому товариському матчі «Енергія» взяла гору над «Городенкою»ИспанияЭскердинья: «Никто не хочет сыграть в экспресс-плей-офф больше, чем я»КазахстанМатеус Преа: «Наша цель – завоевать место в Лиге чемпионов УЕФА» КазахстанИгроки «Кайрата» сдали положительный тест на коронавирусБеларусьДенис Мазной попрощался с «БЧ»ИталияВилде переходит в «Синьор Престито СМБ»РоссияАлександр Рахимов: «Сложно переживать и осознавать, что «Динамо» закрывается»БеларусьБеларусь-2019/20. Финал. Матч 4. Григорьев забивает, ВРЗ вырываетФутзал в миреДмитрий Камеко: «Может быть, со временем получу белорусский паспорт и это устроит скептиков»Лига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Я очень удивился такому выбору…»

Суперники – гідні, шанси – рівні

 

Головні тренери учасників «Фіналу чотирьох» Кубку Україні з футзалу про турнір, що стартує 2 червня

2-3 червня в Івано-Франківську пройдуть поєдинки «Фіналу чотирьох» Кубку України з футзалу, якими завершуються поточний сезон.

Як відомо, боротьбу за почесний трофей поведуть чотири клуби: «Ураган» (Івано-Франківськ), «Енергія» (Львів), «Локомотив» (Харків), «Титан-Зоря» (Покровське). Напередодні півфинальних матчів, в яких «Ураган» зіграє з «Енергією», а «Локомотив» з «Титан-Зорею», кореспонденти Sport.ua запропонували головним тренерам команд відповісти на 5 запитань:

1. Як розціните півфінальний жереб для Вашої команди?

2. Як охарактеризуєте свого суперника по півфіналу?

3. Що скажете про іншу пару півфіналістів?

4. Які завдання стоять перед Вашою командою у "Фіналі чотирьох"?

5. Чи задоволені Ви підсумком цього сезону?


Олександр ЮЗИК, головний тренер «Титану-Зорі»:

1. Як для кого не знаю, але нам однаково проти кого грати. Чи то «Локомотив», чи була б «Енергія» або «Ураган». Усі суперники сильні, і ми з повагою ставимося до цих клубів. Однак в Івано-Франківську будемо прагнути показати гідну гру, щоб пробитися до фіналу.

2. «Локомотив» - наразі одна із найсильніших команд в Україні. Дуже мобільна, багато рухається, може вести гру і першим номером, а також грати від захисту. Обидва воротарі також досить досвідчені, грають за збірну України. У цій команді є виконавці, які можуть взяти гру на себе, і заспокоїти темп. Тож матч проти «Локомотива» обіцяє бути цікавим - в першу чергу, для нас.

3. Не буду оригінальним, якщо скажу, що дуже цікава і принципова пара півфіналістів. У них подвійний азарт до гри, адже це і «енергетичне» дербі, тому такий підтекст лише додасть цікавості грі. Єдине, що «Урагану» буде затишніше у власних стінах, із шаленою підтримкою залу, а на боці «Енергії», гадаю, більший досвід, вищий клас виконавців і, можливо, також позитивні емоції після здобуття чемпіонства. Тому у цьому півфіналі я б віддав невелику перевагу на користь «Енергії» - 55 на 45.

4. Так вже повелося, що всі спортсмени - максималісти. Ми будемо намагатися пройти «Локомотив» і зіграти у фіналі. Адже фінал національного Кубка - це завжди почесно для кожного футболіста, для історії. Тому більш досвідчені гравці нашої команди будуть старатися довести, що у них ще залишився «порох в порохівницях», а молоді - просто можуть про себе заявити на цій стадії.

5. За винятком неоднозначної ситуації, яка склалася 26 травня в Чернівцях, не буду на себе брати оцінку організації чемпіонату, загалом виступом команди я задоволений. Хоча можливо останню частину чемпіонату ми десь провели не на тому рівні, як би хотілося, але ми виконали поставлене завдання - потрапити до фінальної частини. Ми отримали визнання не лише від наших вболівальників, і вдячні тим людям, які підходили і вітали нас з перемогою у виїзному матчі за чемпіонство у Першій лізі. Тому, я вважаю, що ми справилися на 90%, інші 10% - це завдання на «Фінал Чотирьох».

Євген РИВКІН, головний тренер «Локомотива»:

1. Якщо питання стоїть так, що «Локомотиву» пощастило з жеребом, то я б не був таким категоричним. Усі чотири команди, які потрапили до «Фіналу чотирьох», мають однакові шанси на успіх. Адже це кубок, і один матч можна зіграти на межі, а, можливо, й за межею своїх можливостей.

2. Суперник - досить непростий. У складі «Титана-Зорі» багато футболістів, які свого часу встигли пограти на високому рівні. Враховуючи те, що півфінал складається з одного матчу, нас чекає дуже складна гра.

3. Обидві команди – «Ураган» та «Енергія» – дуже добре знають один одного, тож у шостому в сезоні матчі між собою здивувати суперника чимось буде дуже складно. До того ж, протистояти «Урагану» за підтримки місцевих вболівальників будь-якій команді, що грає в Івано-Франківську, є надзвичайно важко.

4. На мою думку, усі чотири учасники «Фіналу чотирьох» мають одну і ту ж задачу. Зрозуміло, «Локомотив» – не виняток. Поживемо-побачимо, поки що усі думки пов'язані з півфіналом.

5. У цілому грою своєї команди я задоволений. Головне, що є ріст, не тільки в турнірній таблиці, але і на футзальному майданчику! Хочу сказати, що за цей сезон я пишаюся своїми хлопцями. Вони гідно провели весь чемпіонат, і незважаючи на не зовсім радісне його закінчення, вважаю, що навіть за особистими зустрічами ми заслуговували бути першими. На превеликий жаль, у нас не все вирішується на майданчику. Шкода... Отже і ми десь не допрацювали, раз футбол розсудив так. Але те, що відбувалося навколо футболу – це тема для окремої розмови.

Сергій ГУПАЛЕНКО, головний тренер «Урагану»:

1. Перш за все, хочу сказати, що жереб був сліпий. Але головне, якщо команда хоче здобути Кубок, то вона повинна перемогти усіх суперників, навіть сильніших. Наша гра з «Енергією» покаже, хто сильніший, і хто змагатиметься за національний трофей у фіналі.
2. Суперник у нас дуже серйозний, титулований, тож чергове наше «енергетичне» дербі буде важким та цікавим. Я вважаю, що в «Енергії» зібрані одні з найкращих українських футзалістів, які вже не один рік грають один з одним. Мобільна, дуже організована команда з індивідуально сильними гравцями. І перегравати їх необхідно по всьому - і фізично, і десь з долею везіння, а вдома «Ураган» грає завжди краще і потужніше, аніж в гостях. Ми налаштовуємося із великою відповідальністю.

3. Якщо «Титан-Зоря» пройшов «Єнакієвець», це вже показник того, що ця команда не випадково потрапила до вирішальної стадії Кубку України. З нею потрібно рахуватися! Хоча «Титан-Зоря» і грав у Першій лізі, я знаю у її складі чимало виконавців, які достатньо пограли ще у Вищій лізі чемпіонату України. Однак у цій парі я все ж віддаю перевагу «Локомотиву», хоча побачимо - що продемонструє Покровське у грі проти харків'ян .

4. Наше перше завдання - перемогти у півфіналі «Енергію». А друге завдання будемо ставити після того, як зуміємо виконати перше.

5. Якщо виконаємо останнє завдання, яке стоїть зараз перед нами, тобто виграємо Кубок України, то за класичною шкалою «задовільно-добре-відмінно» наші результати можна буде оцінити, як «добре». Оскільки після справжньої епідемії травм, яка посеред сезону «підкосила» команду, та приходу нових гравців «Ураган» програв кілька ключових матчів і втратив усі шанси, щоб відстояти чемпіонський титул. Тож завойована «бронза», гадаю, - це наш максимум у чемпіонаті України.

Станіслав ГОНЧАРЕНКО, головний тренер «Енергії»:

1. Жереб – складний і неминучий. Кінець травня – це 17-ий місяць моєї роботи в «Енергії», і за цей час - це вже 14-тий поєдинок проти команди «Ураган». Вже так набридло грати між собою, що ці зустрічі навіть дратують.

2. «Ураган» прагнув провести «Фінал чотирьох» у себе вдома, цього вони досягнули. Явно домашня команда. На виїзді ми спостерігали, як 5-6 м'ячів їм забивали і «ЛТК», і «Моноліт», і «Єнакієвець». А от у рідних стінах - зовсім інша ситуація. Якийсь особливий стан, своєрідна аура, яка передається від вболівальників, і гравців на майданчику, як підміняє. Але я б і не сказав, що івано-франківська команда дуже сильна, скоріш - специфічна у себе вдома.

3. У кубкових матчах простих суперників не буває. Дуже хотілося б, щоб обидва півфінали були рівними у видовищності і суперництві. Хочу побажати «Титан-Зорі», щоб вона з честю підтримала імідж і статус «Фіналу чотирьох». Але не хотілося б, щоб одна із команд «малою кров'ю» потрапила до фіналу. Бо зрештою, наш матч з «Ураганом» набагато вищий за статусом і рівнем гравців, які захищають кольори обох клубів.

4. При повазі до всіх суперників – виявити явного фаворита тут неможливо. «Енергія», як клуб, обов'язково завжди ставить високі цілі. Важко спрогнозувати, тому будемо бачити ситуацію після результатів першої гри.

5. Цей сезон був дуже важким. І мабуть, за усі 16 років, які я присвятив роботі у вищій лізі чемпіонату України з футзалу, саме цей сезон був найважчим. Тому що разом із колективом мені доводилося працювати проти адміністративного апарату. Мені б не хотілося роздувати якісь процеси, але я це відчув, і мені було дуже важко. Не все у нас виходило, але остання гра показала, хто сьогодні є чемпіоном.

Андрій СТАДНИК, Sport.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.