Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. LIVE!БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 4. LIVE!РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 3. LIVE!ВенгрияВолодимир Колок: «Треба навчитись вірити й чекати результату, адже він не приходить швидко»ФранцияФранция-2020/21. Тур 2. LIVE!ВенгрияВенгрия-2020/21. Тур 5. LIVE!МолдоваКристиан Малышенко: «Никто не давал нам ни единого шанса, когда мы отправились во Францию»Лига чемпионов УЕФАСтало известно расписание финала четырех Лиги чемпионов УЕФА 2020/21Первая лига Юрій Іванишин: «У Рівному на нас очікувала своєрідна контрольна робота»КазахстанБразильский вратарь Веллозу перейдет в МФК «Атырау»Футзал в миреНаши за границей. Первая победа Олега ЗозулиЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. Анонс матчів суботиФранцияРикардиньо: «Вы должны делать все быстро и своевременно в каждом действии, в каждом эпизоде»РоссияДмитрий Путилов: «Не стоит останавливаться на достигнутом»БеларусьМихаил Грицына: «В нужный момент удалось собраться и забить победный мяч»БеларусьМаксим Лисенко: «В Португалії автобус здав назад. Ривкін сказав, що на ньому ми більше не поїдемо»БразилияКарека – в «Коринтианс», Лукас Селбаш – в «Атлантико»КазахстанВиктор Уго и Део пополнили МФК «Актобе»Кубок УкраиныFavbet Кубок України: відбулося жеребкування попередніх етапівЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. «Енергія» – «Сокіл». Анонс

Вікторія Дудка: «У "Будстар-НПУ" відчуваю свій розвиток як футзалістки»

Футзалістка київського «Будстар-НПУ» Вікторія Дудка розповіла про закордонний досвід, тренерську роботу та мотивацію у футзалі. 


Про угорський період та ритм життя

– Який ритм життя подобається більше – під час карантину чи до нього?
– Більше до вподоби спортивний ритм життя, який був до пандемії коронавірусу. Карантин – це час перезавантаження.

– Розкажіть, будь ласка, більше про перші кроки у футзалі та чому обрали саме цей вид спорту?
– Все життя мені подобається легка атлетика. Але мій дідусь, який є тренером із цього виду спорту, сказав, що варто обрати щось інше. У молодших класах почала відвідувати секцію футболу. Згодом у моєму житті постав вибір між «IMS-НУХТ» та «Біличанкою-НПУ». Мріяла потрапити саме у команду з Коцюбинського, це була топова команда в Україні. Завжди мріяла стати тренером, тому доля звела так, що можна було вступити у НПУ ім. Драгоманова, а саме там базувалась «Біличанка». Коли поповнила їхній склад, практики, як такої у поєдинках Вищої ліги у мене не було. Згодом наш наставник Володимир Колок поїхав тренувати в Угорщину. Тому тренерське крісло «Біличанки» посіла Аліна Горобець, під її керівництвом виступали у Першій лізі. Потім у моїй кар’єрі був угорський період. Близько пів року грала у «Толні» та повернулась додому через проблеми зі здоров’ям. Коли була в Україні – одружилась та була готова взяти паузу у кар’єрі. Згодом надійшов дзвінок від Юлії Форсюк, яка запросила спробувати свої сили у новій команді. Не вагаючись прийняла її пропозицію.
 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🧡🖤⚽️

Допис, поширений Victoria Dudka Solomaha (@svik97)


– Чи були батьки приголомшені тим, що життя їхньої доньки буде пов’язане із футзалом?
– Не скажу, що мій вибір їх сильно вразив. Батько колись сам грав у футбол, а мама все життя займалась настільним тенісом. У мене спортивна сім’я, тому проблем із цим не було.

– Чи був угорський період для Вас продуктивним?
– Рівень угорського чемпіонату був не надто сильним. Такий період був новим у моєму житті. Ми були на далекій відстані від рідних, окрім тренувань поєднували їх із роботою. Це був час мого становлення, як особистості. Їхала туди за новим досвідом.

– Не складно було поєднувати роботу і тренування?
– Відверто, спочатку було дуже важко. Найскладніше було морально звикнути до такого нового етапу в житті.

– Чи хотіли б повернутись в Угорщину?
– Ні. Якщо порівнювати український та угорський чемпіонати, то краще залишатись у рідній країні. Хочеться більше зіграти у провідних чемпіонатах Європи. Від пропозицій із таких країн, як Португалія чи Іспанія, гадаю ніхто б не відмовився.

Про тренерську роботу

– Ви тренуєте хлопців. Розкажіть більше про тренерську роботу. 

– Разом із чоловіком тренуємо дітей 2006 року народження. Команда виступає у чемпіонаті України своєї вікової категорії. 2019 рік став першим для хлопців, коли вони мали змогу спробувати свої сили на такому рівні. До карантину вони посідали третю позицію та мали грати у плей-оф, але карантин вніс свої корективи та зупинив усі спортивні змагання.

– Хто м’якший тренер?
– Бувають моменти, коли можу пожаліти хлопців, але це буває вкрай рідко. Не люблю, коли спортсмени викладаються не на повну, в команді повинна бути дисципліна. Одного разу перенавантажила хлопців перед матчем, що наступного дня їм не вистачило сил на весь товариський поєдинок.
 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

З першою річницею моє Кохання❤️ дякую Богу, що Він завжди поруч з нами🙏🏻Цей день «21.09.2018» змінив наше життя😘 Я люблю тебе😍 «Добра сім‘я не падає з неба, не дістається даром, не складається сама собою. Вона потребує величезних зусиль, довіри, уваги та любові.»

Допис, поширений Victoria Dudka Solomaha (@svik97)


– Наскільки велика конкуренція у спортивній сім’ї?
– Відверто кажучи, жодної конкуренції між нами немає.

– Як вдається тримати себе у формі під час карантину?
– Я не з тих людей, які сильно себе в чомусь обмежують. Просто стараюсь харчуватись меншими порціями. Також додам сюди тренування, які відіграють велику роль у підтримці тонусу мого тіла.

– Які люди змінили Вас у житті?
– Важко виділити когось одного, загалом – це моя сім’я. Мама, яка виховала та зробила з мене таку людину, якою я є зараз. Тому мама і Бог стали рушійною силою в моєму житті. Кожен тренер допоміг мені створити себе, як спортсменку. На мою думку, від кожного з наставників потрібно брати максимум досвіду і знань.

– Чи є у Вашому житті правило згідно з яким стараєтесь жити?
– Потрібно ставитись до всіх так, як би ви хотіли, щоб ставились до вас. Якщо до усіх ставитись із любов’ю, то вона обов’язково повернеться до вас.

Про мотивацію та перехід у «Будстар-НПУ»

– Що мотивує Вас далі займатись футзалом?

– Дитячі мрії і амбіції. Мрію зіграти на Олімпійських іграх. Хочеться, щоб ця мрія втілилась у реальність.

– У чому потрібно додати, щоб отримати виклик у національну команду?
– Не вистачає впевненості у власних силах. Також потрібно додати стабільності моїй грі.

– Наскільки задоволені періодом у київському «Будстар-НПУ»?
– Ані секунди не пожалкувала, що перейшла у склад киянок. У цій команді відчуваю свій розвиток як футзалістки. З впевненістю можу сказати, що період у розташуванні столичному клубу став проривом моєї кар’єри.
 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Budstar🧡🖤 ⚽️⚽️⚽️

Допис, поширений Victoria Dudka Solomaha (@svik97)


– Чи усвідомлюєте те, що «Будстар-НПУ» близький до отримання золотих нагород сезону?
– Коли буду тримати золоту нагороду у власних руках, тоді зможу її оцінити. Не хочеться дивитись у майбутнє.

– Кияни не зазнали жодної поразки цього сезону. Чи можна назвати цей сезон легким для команди? 
– Не можу сказати, що поєдинки давались нашій команді легко. Деякі матчі були дуже складними, а загалом сезон був доволі цікавим.

– Найбільш незручний суперник – «ПЗМС»?
– Так, проти полтавського клубу були складні поєдинки. У них нестандартний стиль гри, ніколи не можеш вгадати як цієї чи іншої хвилини зіграє суперник. Команда із Полтави показує оборонний стиль гри, наша ж команда націлена тільки на ворота суперника.

– Додали у грі в порівнянні із минулими роками?
– Можу сказати, що відправною точкою мого росту став студентський чемпіонат Європи у Португалії. Він змінив мене, як спортсменку, додав впевненості, але все одно її ще не вистачає. Перед зустрічами відчуваю хвилювання, якого потрібно позбуватись.
 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💙💛

Допис, поширений Victoria Dudka Solomaha (@svik97)


Продовження розмови читайте незабаром на сайті futsalua.org

Софія Кулай

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.