Футзал в миреЮнацький Євро (U-19) відбудеться 2022 року в ІспаніїВторая лигаДруга ліга 2020/2021: напередодні Фіналу Восьми (ч.1)Чемпионат ЕвропыЖеребкування фінального турніру Євро-2022 відбудеться наприкінці 2021 рокуИспанияИспания-2020/21. Тур 27. Разгром, сенсация и победа «Барсы» над лидеромЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу. Бразильський карнавал у Херсоні та інтрига між медалістами БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 20. LIVE!АзербайджанЭдуардо: «Может лет 10 назад и было понятие слабого соперника, сейчас ситуация совсем другая»АзербайджанВассура объяснил свой переход из футзала в футболРоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 17. LIVE!КазахстанАлександр Гуров покинул МФК «Аят», а Дмитрий Двирный МФК «Байтерек»‎АзербайджанИса Атаев: «При новом формате отбора к Евро шансов что-либо изменить стало больше»Чемпионат ЕвропыПьер Жаки: «Наша федеральная политика принесет свои плоды»Чемпионат мираЖеребьевка чемпионата мира-2020 (21) – 1 июняКазахстанКака: «Не можем иметь две цели одновременно»Сборная УкраиныЗбірній України зараховано технічну перемогу у матчі відбору до Євро-2022 з АлбанієюИспания«Мовистар Интер» – обладатель Суперкубка Испании-2020Детский футзал«ДЮСШ-Respect» здобуває Кубок України U-12ИспанияХосе Руис: «Хочется самому уйти из спорта, а не дождаться того, чтобы спорт ушел от меня»Чемпионат ЕвропыВладимир Вусатый: «Я склоняюсь к тому, что пора мне уже двигаться к завершению»Чемпионат ЕвропыТомаш Драховски: «За выход на ЕВРО нам обещали 14 тысяч евро»

Віктор Пантелейчук: «Президент сказав, що приїде тільки на фінальний матч АФЛУ»

Тренер-гравець «SKIDK’и» Віктор Пантелейчук розповів нам про чемпіонський сезон у Вищій лізі Києва і свої очікування від всеукраїнського фіналу АФЛУ, що пройде у Житомирі.

 

 За рахунок чого вдалося повернути чемпіонський титул після трирічної перерви?
 Спочатку сезон пішов не за нашим сценарієм. Ми, можна сказати, провалили Кубок України. Бо банально не було підготовки. Команда зібралася за два тижні до початку сезону, бо хтось догравав у пляжний футбол, а хтось у великий. Тож просто не було часу, щоб підготуватися до такого серйозного турніру, як Кубок України. Ми покладали на нього великі надії і потім, можливо, цей настрій вилився в перших матчах чемпіонату Києва. Потім ми проводили індивідуальні і загальнокомандні бесіди, шукали якісь моменти, які могли б нас направити, налаштувати, дати поштовх, щоб ми йшли далі і забули про цей результат. 

Ми почали з двох перемог, але виграний матч з «No Motors» (1:0 – прим. авт.) був уже таким собі дзвіночком. Було видно, що поразка від «Володимира» десь відклалася у глибині душі, що й вилилось у нічию з 2Т (2:2 у 6 турі – прим. авт.). Згодом знову проводились розмови і команда знайшла в собі сили і, в першу чергу, психологічний настрій продовжувати йти вперед і добиватися перемог. І для мене, як для тренера, і для нашого президента, та й для всіх інших, було дуже приємно, що після цього ми провели свою виграшну серію.


 В який момент ви повірили, що в цьому сезоні не відпустите свого?
 Три перші перемоги після матчу з 2Т повернули нам потрібний настрій. Ми перемкнулися, забули погане і почали рухатись вперед. Також трохи змінили тренувальний процес і все це разом дало свої плоди. Плюс команда зігралася. Ми взяли двох гравців високого рівня, але перед стартом сезону не було часу зігратися і скомпонувати четвірки так, щоб усі могли проявити себе найкраще. Ось ці ігри, де був «плаваючий» результат: перемога, потім дуже важка перемога над «No Motors» в один м’яч, потім поразки від «Альтернативи-Сервіт» (0:2) і «Епіцентру К2» (1:2)… Тільки після цього ми думали як, кому і з ким краще грати, і вийшли на ті сполучення четвірок, які продовжували грати в останніх матчах. Просто якби було достатньо часу для підготовки, то це вийшло б раніше, а так маємо те, що маємо.

 Як вам взагалі рівень Вищої ліги в цьому сезоні?
 Перед сезоном я спілкувався з президентом і пропонував йому йти в Другу, або у Першу лігу чемпіонату України, бо вже хотілося виходити на новий рівень, щоб не було такої кількості матчів, яка у нас є впродовж останніх трьох років. Ми граємо у чемпіонатах Києва, Ірпеня і Бізнес-лізі. Дуже складно витримати такі навантаження на довгій дистанції і вже важко виходити на фінальні ігри. Ми завжди втрачали сили через те, що було забагато ігор на початку і в середині сезоні, а тому на фінішний ривок їх залишалося обмаль. Та цього року нам вдалося зробити багато змін у тренувальному процесі і підготовці до матчів, щоб подолати ці труднощі. Наприклад, додалися тренування у п’ятницю зранку, бо у нас часто матчі відбуваються у суботу вранці. Хлопцям було важко прокидатися зранку. А після введення цих тренувань їх організм призвичаївся до навантажень зранку. Також додали відновлення після матчів у лазні і ще чимало подібних важливих нюансів.

Президент же запропонував залишитись у Вищій лізі Києва, мотивуючи це тим, що цього року склад її учасників підібрався сильніше ніж у Першій чи Другій лізі України. І вже, зважаючи на результат у чемпіонаті Києва, думати про те, щоб йти у Першу лігу України на наступний сезон. Хоча, зрозуміло, що перша четвірка команда Першої ліги України має дуже серйозний рівень. Так що рівень чемпіонату столиці був дійсно дуже високим, бо було не 2, не 3, а 8 команд, які могли одне одному протистояти. 


 На всеукраїнський фінал АФЛУ команда поїде в бойовому складі? Чи немає ніяких кадрових проблем?
 Поїдуть по максимуму усі, хто зможе. Артем Шундрик потягнув м’яз і досі не відновився, а тому він точно не поїде. Ми маємо чітку вказівку від президента, щоб у заявку на матч потрапляло 8 польових гравців плюс я, як тренер-гравець, і 2 воротарі. На турнір поїде 14 польових, але на гру буду обирати серед них, виходячи з цих вимог. Буду дивитися по тому, як ми проходитимемо турнірну дистанцію і на які команди потраплятимемо. Ви й самі знаєте який регламент турніру – по 2 гри на день. Тут треба стратегічного підходити до питання кому дати відпочити, а кому більше давати грати. 

 Вже пройшло жеребкування і вашими першими суперниками стали «Земельник» (Кропивницький) і «Сервіс-Люкс» (Суми). Маєте про них якусь інформацію?
 Так, я одразу після жеребкування зайшов на сайт Федерації Сумщини, а потім Кропивницького, проглянув ці команди. Можу сказати, що всі хлопці, як з Кропивницького, так і з Сум,  кремезні, немаленького зросту, з довгими ногами (посміхається), бійці і з характером. Всеукраїнський фінал АФЛУ  це такий турнір, де не можна сказати слабкий чи сильний суперник. Важко порівнювати команду, яка грає у внутрішніх змаганнях і на всеукраїнському рівні, бо там зовсім інший настрій, інший характер гри. Для себе я розібрав по декілька гравців суперників, як їхні команди грають в цілому, якої тактики дотримуються. Побачимо все на турнірі.

 Пару років тому «SKIDKA» вже виступала на всеукраїнському фіналі АФЛУ. Чи допоможе Вам той досвід вдаліше виступити цього разу?
 Допоможе, бо вже не буде того, що було тоді у Житомирі. Бачите, як все повертається бумерангом, бо коли ми стали чемпіонами, то поїхали на всеукраїнський фінал у Житомир, а через два сезони повернули чемпіонське звання і знову їдемо у Житомир. Якщо все складеться вдало, то ми вийдемо на групу, де грає «Володимир». Минулого разу в Житомирі ми теж з ними зустрілися у чвертьфіналі і програли по пенальті (3:3, 3:4 по пен. – прим. авт.). 

 Хіба тоді виступав «Володимир»?
 У них була інша назва – «Енергетик». Тоді там грало декілька гравців, які зараз виступають за «Володимир».

У нас тоді була неправильна ситуація, бо ми в день цієї гри поїхали в Ірпінь на півфінальні ігри, а потім звідти назад у Житомир. Не забуваймо і про те, що у перший день ми відіграли 2 матчі. Хоч там і тайм по 12 хвилин, але все одно йде серйозне навантаження і немає часу для повного відновлення. Тішуся, що в цьому році такої ситуації не буде і ми зможемо повністю віддатися грі, щоб відстоювати честь нашого міста.


 Якісь завдання з президентом вже обговорювали?
 Він сказав, що приїде тільки на фінал. Для команди це більш ніж сильна мотивація. Ми всі його хочемо бачити на фіналі, так, як і він нас.

Джерело
 Прес-служба ФФзК

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.