Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. LIVE!БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 4. LIVE!РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 3. LIVE!ВенгрияВолодимир Колок: «Треба навчитись вірити й чекати результату, адже він не приходить швидко»ФранцияФранция-2020/21. Тур 2. LIVE!ВенгрияВенгрия-2020/21. Тур 5. LIVE!МолдоваКристиан Малышенко: «Никто не давал нам ни единого шанса, когда мы отправились во Францию»Лига чемпионов УЕФАСтало известно расписание финала четырех Лиги чемпионов УЕФА 2020/21Первая лига Юрій Іванишин: «У Рівному на нас очікувала своєрідна контрольна робота»КазахстанБразильский вратарь Веллозу перейдет в МФК «Атырау»Футзал в миреНаши за границей. Первая победа Олега ЗозулиЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. Анонс матчів суботиФранцияРикардиньо: «Вы должны делать все быстро и своевременно в каждом действии, в каждом эпизоде»РоссияДмитрий Путилов: «Не стоит останавливаться на достигнутом»БеларусьМихаил Грицына: «В нужный момент удалось собраться и забить победный мяч»БеларусьМаксим Лисенко: «В Португалії автобус здав назад. Ривкін сказав, що на ньому ми більше не поїдемо»БразилияКарека – в «Коринтианс», Лукас Селбаш – в «Атлантико»КазахстанВиктор Уго и Део пополнили МФК «Актобе»Кубок УкраиныFavbet Кубок України: відбулося жеребкування попередніх етапівЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. «Енергія» – «Сокіл». Анонс

Володимир Слободян: «Практично 95% дітей відвідують тренування після карантину»

Директор Академії НФК “Ураган” Володимир Слободян розповів про перехід на онлайн-режим роботи, послаблення карантину та дотримання санітарних вимог під час тренувань.


– Карантин став новим викликом для Академії. Які нововведені були прийняті в роботі Академії?
– Звісно ж, запровадження карантину стало несподіванкою для нас усіх. І нам довелось звикати до інших реалій, іншої роботи, іншого способу життя. Перша за все, дітям було запропоновано домашні завдання, які повинні були виконувати для підтримки своїх фізичних і технічних кондицій. Згодом, ми перейшли в онлайн-режим. Тобто, тренери готували для вихованців завдання, які потрібно було виконати і надіслати відеозвіт з результатом виконаних вправ.

Потім тренери Академії перейшли на роботу в режимі реального часу на відеоплатформі ZOOM, де діти під керівництвом наставників виконували комплекс вправ для занять вдома.

Разом з послабленням карантинних вимог ми перейшли на індивідуальні тренування по 1-2 футболістів старшого віку, а от з 1-го червня ми працюємо у групках по 10 чоловік і займаються лише діти 15-річного віку та старші.

– Як батьки та діти відгукувались про перехід на дистанційні тренування?
– Скажу так, якщо щось нове вводиться, то воно сприймається в новинку. Після двох тижнів тренувань тренери розповідали, що діти прагнуть займатися, з радістю вмикаються до конференції. Думаю, краще займатися в такому режимі, ніж не займатись взагалі.

На початках діти не звикли до такого плану тренувань. Але згодом все змінилось і діти з радістю очікували онлайн-занять. Насправді всі чекають, коли вже нарешті завершиться карантин і можна буде повноцінно вийти на майданчики та проводити заняття. Цього чекають як тренери, так і вихованці. І можливо тренери навіть чекають більше (посміхається – ред.).

– Наскільки важливим для дітей є підтримання фізичних даних під час карантину?
– Звісно, що тренування в онлайн-режимі ніколи не замінять тренувань наживо. Але для підтримки фізичних якостей дітей підійдуть на всі сто. Розумію, що є старші класи, в яких багато онлайн-уроків за комп’ютером. А от самі наші онлайн-тренування потрібні для того, щоб діти перебували в тонусі і не забували технічні аспекти роботи з м’ячем.

– З початком літа під час чергової хвилі послаблення карантину дозволені заняття старшим віковим групам (15-17 років). Розкажіть, які санітарні заходи проводите до та після занять.
– Перш за все діти працюють у групах до 10-ти чоловік, використовують масковий режим до тренування. На майданчиках встановлені спеціальні стійки з антисептиками, перед тренуванням всі діти обробляють руки. Також заборонено користуватися роздягальнями, а перевдягаються діти на трибунах з дотриманням безпечної дистанції. Відкритими є лише санвузли. Тренер на тренуванні завжди у масці. Між тренуваннями різних груп створена пауза, для того, щоб група, яка завершила заняття покинула майданчик, тоді як наступна мала змогу зайти на майданчик для початку занять і уникнути скупчення дітей.

Кожного дня проводимо дезинфекцію всіх поверхонь хлоридним розчином та антисептиками. На вході встановлені антисептики та одноразові рушники, а також проводиться часте провітрювання та вологе прибирання приміщень.

– Чи не бояться батьки відпускати дітей на тренування?
– По явці футболістів помітно, що батьки не бояться. Діти приходять, займаються. Практично 95% відвідують тренування. Варто розуміти, що діти проінформовані про всі запобіжні заходи і дотримуються їх. Щодо батьків, то вони навпаки кажуть, щоб скоріше розпочали тренування (посміхається – ред.). Зі старшими дітьми (15-17 років) проблем немає, вони розуміють всю серйозність ситуації і дотримуються всіх вимог.

– Чи відомо, як завершиться сезон в ДЮФЛУ?
– На даний час ДЮФЛ України у Першій лізі завершена достроково і за командами зберігаються ті місця, які вони посіли за підсумком осінньої частини сезону. Ще немає офіційного рішення, але з дня на день очікуємо офіційного листа від ДЮФЛУ.

Відомо, що чемпіонат завершено і ми його догравати не будемо. Щодо нового сезону, то він за планом повинен початись у вересні. Але за якою схемою поки не відомо, адже немає офіційної позиції. Осінню частину сезону ми завершили на першому місці в клубному заліку Першої ліги групи 4.

– А як щодо обласних змагань?
– Днями в відбулось засідання виконкому ДЮФЛІФО. За підсумкам засідання стала відомо, що у турнірі наймолодшої вікової категорії U-11 буде проведено один змагальний тур, після чого відбудеться нагородження учасників. Щодо інших вікових категорій, де виступають вихованці Академії, то в змаганнях U-12, U-14 та U-16 буде проведено фінальні турніри, в яких візьмуть участь вісім найкращих команд кожної вікової категорії. Проведення фіналів заплановано в період з 15 по 28 серпня.

– Влітку вихованці Академії зазвичай проходять збори до нового сезону. Чи цей рік не стане винятком?
– Традиційно в серпні наша академія розпочинає підготовку до нового змагального сезону. Саме тоді проводимо десятиденні навчально-тренувальні збори для наших вихованців, які виступають в ДЮФЛУ.

Звісно, вже зараз ми обговорювали питання проведення передсезонних НТЗ. Де пройдуть ці збори стане відомо ближче до серпня, адже складно передбачити, як будуть розвиватися події далі.

Джерело - uragan-academy.if.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.