ЖитомирКак футзал в Житомире стал вкуснымЗапорожьеЗапорожье. 5-й тур. Обзоры матчейКиевЗа старания всегда отметим! Сборная 5-го тура Высшей лиги КиеваЧеркасскаяВсі голи другого туру чемпіонату Черкаської області 2016/17ТернопольТернопільська перша футзальна ліга. "Нива" - "Укроп" 2:0 (огляд)КиевКиев. Высшая лига. 5-й тур. Тяжелый день для арбитровВинницаВинница: за награды поборются 5-6 командОдессаОдесса. Премьер-лига. 6-й тур. МКВ и ПСВ воспользовались осечкой лидераДнепровскаяДнепр Libertad: уверенная победа «Шахтера» и «ФК ПБ»ЛьвовЛьвів. Гранд ліга. Огляд 6 туруВолынскаяБитва двох "Л"ВолынскаяРегулярний чемпіонат Волині зробив перший крокЛьвовскаяФутзал. Гранд ліга Львова. “Нові імена” 3:7 “ЛЮ Верест”РовенскаяУсі фаворити футзального кубку Рівного вийшли у чвертьфіналИвано-ФранковскаяАМФІФО, Перша ліга: рокировка у стані лідерів...ДнепровскаяДнепр. 7-й тур. Дивизион А. Голы ТОП-5 ЗапорожскаяЗапорожье, 5-й тур. Лидеры синхронно проигрываютСумскаяСуми: чемпіон обігрує володаря КубкаЖелтые ВодыЖелтые Воды: без неожиданностейХмельницкийПреміум-ліга: максимум голів та мінімум сенсацій на старті основного раунду Кубку

Львів. Гранд ліга. Огляд 6 туру

Гранд ліга футзалу Львівської області, 2016/2017
6 тур, 4.12.2016.


«Галіо-Статус» - Fujikura 4:0 (2:0)
«Галіо-Статус»: Колток, Квасюк, Михальчук, О. Чернецький, Дунько, Т. Задорожний, Пушкар, Литвин, А. Чернецький.Яценко, Хмизов, Сухій
Fujikura: Мельник, А. Задорожний, І. Задорожний, Танечник, Саприка, Когут, Зубар, Цюпка, Васенюк, Вербний, Пштир
Судді: В. Болізюк, І. Вишиваний
Голи: Хмизов, 14, Чернецький, 14, Пушкар, 30, Михальчук, 39
Попередження: Цюпка, 21

Матч, що закривав програму 6 туру Гранд-ліги Львівщини. Незважаючи на статус фаворита у цьому матчі, перемога «Галіо» далася дуже і дуже непросто. Іншими словами можна написати, що «Галіо-Статус» у цьому матчі переміг на класі. «Фуджікура» гідно протистояла супернику, проте створити сенсацію «біло-сині» не змогли.

Команди розпочали матч доволі обережно. Віддати комусь перевагу на початку зустрічі по-справжньому було складно. Навіть непросто було оцінити яка з команд більше володіє м’ячем та намагається грати «першим» номером. За перші 10 хвилин зіграного часу обидві команди створили лише по одному небезпечному моменту. Богдан Хмизов з вигідної позиції не влучив у ворота «Фуджікури», а у складі іншої команди хорошу нагоду вивести свою команду вперед втратив Вербний. Володимир хоч і пробив непогано, проте дива воротарської реакції у цьому епізоді продемонстрував Роман Колток. Якщо відверто, то заслуга досвідченого Романа Колтка у перемозі «Галіо-Статус» у цьому матчі величезна. Своєю вдалою грою у воротах Роман Колток вселяв впевненість у дії партнерів і водночас розчаровував гравців «Фуджікури». У матчі були моменти, коли Роман Колток «витягував» фактично «мертві» м’ячі, а відтак пробити такого досвідченого воротаря, професіонала своєї справи, гравцям «Фуджікури» у цьому матчі не вдалося. При такій грі було зрозуміло, що свої моменти у цьому матчі «Галіо-Статус» таки має знайти.

Переломною у першому таймі стала 14 хвилина гри, протягом якої «Галіо» забив двічі. Спочатку результативним ударом відзначився Богдан Хмизов, а через кілька секунд – Олег Чернецький.

У другом таймі гравці «Галіо-Статус» уже більше грали за результатом. «Фуджікурі» потрібно було розкриватися, а відтак у суперника з’являлося більше можливостей для контратак. Чудову можливість зробити рахунок 3:0 на початку другого тайму мав Михальчук – Ростислав влучив у стійку. Незважаючи на це, третій гол гравці «Галіо» забили на самісінькому екваторі другого тайму – влучним ударом відзначився Василь Пушкар.

За сім з половиною хвилин до сирени «Фуджікура» пішла в бій з п’ятим польовим гравцем. Таке рішення від тренерського штабу команди хоч і було правильним, однак дивідендів воно не принесло. У цьому компоненті гри, а саме над розіграшем «зайвого», «Фуджікурі» ще потрібно працювати не один і не два дні. Цей елемент гри був далеко не бездоганним, що призвело до четвертого гола в порожні ворота. Крапку у матчі влучним ударом у порожні ворота вдалося поставити Ростиславові Михальчуку. У підсумку 4:0 – на користь «Галіо-Статус».

 

«Нові Імена» - «ЛЮ-Верест» 3:7 (0:5)
«Нові Імена»: Михайлишин, Воробій, Нікітін, Ільків, Крупчук, Бутрин, В. Великий, О. Великий, Ковалик, Михайлишин, Чабан, Ціммерман, Гультяєв
«ЛЮ-Верест»: Татарченко, Іляш, Слука, Мазур, Лещишин, Майорчак, Ковальчук, Галамага, Кучір, Хіреш
Судді: І. Вишиваний, Р. Хомляк
Голи: Николишин, 35, 38, Ціммерман, 40 - Галамага, 2, Мазур, 4, 10, Іляш, 14 , Лещишин, 18, Ковальчук, 24, Хіреш, 33

«Новим Іменам» не вдалося як слід налаштуватися на матч проти «ЛЮ-Вереста». Нікому не секрет, що фаворитом у матчі була саме команда у «білій» формі, проте від «Нових Імен», зважаючи на їхні попередні поєдинки у Гранд-лізі, вболівальники очікували більшого. Провальний старт команди Володимира Крупчука вплинув на перебіг подій у матчі. Уже зі старту «червоним» довелося забути про оборону власних воріт і йти вперед відігруватися. Швидкі голи від Олега Галамаги та Владислава Мазура значно спростили завдання «ЛЮ-Вересту» здобути підсумкову перемогу у цьому матчі. У деяких епізодах команда Ляміна Хіреша навіть куражилася: в атаці номінальним гостям вдалося майже все, а от в обороні проблеми виникали також рідко. «Новим Іменам» у першому таймі не вдавалося майже нічого: різниця в класі команд відчувалася. До завершення першої 20-хвилинки гравці «ЛЮ-Вереста» забили ще три «сухі» голи і фактично вбили інтригу у матчі. Владислав Мазур оформив дубль, ще по голу на свій рахунок записали Володимир Іляш та Микола Лещишин.

У другому таймі малюнок гри особливо не змінився. «Нові Імена» стали уже краще грати в обороні, а відтак за другу 20-хвилинку пропустили значно менше, аніж за першу. Левова заслуга у цьому воротаря Ігоря Воробія, який після перерви замінив Тараса Михайлишина і досить непогано ввійшов в гру. «Нові Імена» по-справжньому «прокинулися» і зрозуміли, що з цим суперником можна грати лише після того, як рахунок став 7:0 на користь «ЛЮ-Вереста». Та й, мабуть, заслуга у цьому не так «Нових Імен», як іншої команди, оскільки при цьому рахунку «білі» почали грати з п’ятим польовим гравцем. Незважаючи на це, Тарас Николишин одного разу таки ефектно і ефективно пробив воротаря Микиту Татарченка, в іншому разі забивав уже у порожні ворота. Ще один гол за «Нові Імена» забив Андрій Ціммерман. У підсумку – 7:3 – впевнена перемога «ЛЮ-Вереста» і зміцнення лідерських позицій. 

 

«Бастіон» - «Імперія» - 1:1 (0:0)
«Бастіон»: Русенький, Кудінов, Хавер, Патько, Гриник, Калуцький, Лукянов, Чеботарьов
«Імперія»: Пунда, Хлюбко, Шафранський, Лаба, Кондюх, Махинька, Коваленко, Данилюк, Позиняк, Галянт, Семеряк, Мартич, Райша
Судді: В. Болізюк, І. Вишиваний
Попередження: Кудінов, 24, Патько, 33
Голи: Лукянов, 29 - Райша, 37

Без сумніву, центральний матч 6 туру гранд-ліги Львівщини. На майданчик палацу спорту СКА вийшли чимало колишніх професіоналів, гравців, які свого часу пограли на найвищому рівні у чемпіонаті України. Те, що у цьому матчі голів буде не багато, передбачити, мабуть, було не складно. Обидві команди неодноразово доводили, що достойна одна одної, а відтак оборона власних воріт як і в одних, так і в інших була на вищому рівні. Якщо відверто, то гра йшла до першого голу. Той, хто у цьому матчі забивав перший, отримував певну ігрову, а щонайголовніше психологічну перевагу. У першому таймі обидві команди так і не змогли награти бодай на одне взяття воріт, дебютна 20-хвилинка завершилася з нулями на табло. Та й гольових моментів в обох команд у таймі було небагато. Найкращий момент забити за «Бастіон» у першому таймі мав Калуцький. Олегові не вдалося замкнути передачу Ігоря Кудінова.

У другому таймі матчу малюнок гри не змінився. Обидві команди продовжували грати обережно: і «Бастіон», і «Імперія» не хотіли розкриватися, а відтак з кожною зіграною хвилиною ціна кожної помилки зростала. Першими у матчі помилилися гравці «Імперії». Максимові Лукянову таки вдалося заштовхнути м’яч у ворота і вивести свою команду вперед. На думку арбітрів, у цьому епізоді м’яч таки перетнув лінію воріт, хоча з глядацької позиції оцінити взяття воріт чи його відсутність по-справжньому було непросто.

Програючи у рахунку, гравці «Імперії» з усіх сил пішли вперед. Хоч і гравці «Бастіона» отримали ігрову та психологічну перевагу, однак втримати перемогу у цьому матчі не змогли. Рятівником «Імперії» став Назар Райша. Саме він вправно зіграв на добиванні і, як виявилося згодом, встановив остаточний рахунок у грі. При рахунку 1:1 жодній з команд не вдалося вирвати перемогу. У центральному матчі 6 туру Гранд-ліги Львівщини обидві команди награли на нічию, яку доведеться оцінити, як справедливу. «Імперія» зберегла лідерство у чемпіонаті і надалі не знає що таке поразка. «Бастіон» до свого активу записав уже четверту нічию, і відповідно, щоб претендувати на медалі у чемпіонаті, команді Романа Коріня потрібно уже здобувати перемоги. 

 


«Меркурій» - «Максимус» - 6:1 (3:0)
«Меркурій»: Кадира, Козирєв, Данильченко, Приходько, Лень, Вишиваний, Науменко, Четверик, Федорчук
«Максимус»: Караван, Суровецький, Москвитин, Покладок, Чучман, Бойко, Іванов, Кисіль
Судді: В. Болізюк, Р. Хомляк
Голи: Приходько, 4, 9, 32, Козирєв, 5, 33, Вишиваний, 25 – Москвитин, 38
Попередження: Вишиваний, 12 – Чучман, 18

Результат, який, можливо, не відповідав перебігу подій на майданчику. Втім, у цьому матчі перемогла та команда, яка краще реалізувала свої моменти і зіграла по-футзальному грамотніше. Іншими словами можна сказати, що досвід переміг молодість. Гравці «Максимуса», чимало з яких грають у футбол в командах майстрів, нічого не змогли протиставити своїм досвідченішим саме у футзалі суперникам. Серйозну заявку на перемогу у цьому матчі гравці «Меркурія» зробили ще у першому таймі, коли у ворота суперника зуміли забити три «сухі» голи. Дубль Дмитра Приходька та гол Максима Козирєва поставили «Максимус» у скрутне, проте не безнадійне становище. Здавалося, гравці «Максимуса» таки зможуть реалізувати один зі своїх моментів й інтрига у матчі загостриться не жарт. Втім, з реалізацією створених моментів у «червоних» цього вечора справи були кепські – бракувало останнього пасу та влучного удару. В окремих епізодах свою молодість згадував Віталій Кадира.

У другому таймі гравці «Максимуса» робили усе можливе для того, щоб скоротити розрив у рахунку, однак номінальні господарі зуміли реалізувати власні контратаки і фактично забезпечити собі переможний результат у матчі. Вбити інтригу у матчі вдалося Дмитрові Приходьку та Максиму Козирєву. Гравці «Меркурія» забили п’ятий та шостий гол відповідно. Єдине, що вдалося гравцям «Максимуса» до завершення матчу – забити гол престижу. Його автором став Тарас Москвитин.
 


«Галицька Здоба» - «Спільнота» 7:1 (1:0)
«Галицька Здоба»: Морикишка, Коваленко, Тризубець, Яблонський, Котович, Вінчик, Фролов, Шпак, Цимбаляк, Яцишин, Дудаш, Панасюк, Богданов
«Спільнота»: Власенко, Мостинець, Кунтий, Галаджун, Сорока, Зінич, Сороківський, Шпира, Козлов, Матляк, Ленько,
Судді: В. Болізюк, І. Вишиваний
Голи: Панасюк, 13, 26, Яцишин, 22, 24, Фролов, 33, Тригубець, 36, Богданов. 37 – Матляк, 31
Попередження: Галаджун, 4, Ленько, 35

«Галицька Здоба» довго «розкачувалася» у цьому поєдинку. Команді Сергія Тригубця по-справжньому вдалося поставити суперника на лопатки лише у другому таймі. У першій половині гри «Спільнота» виглядала більш, ніж достойно і при певному збігу обставин на перерву у матчі могла піти за нічийного результату. Нікому не секрет, що «Галицька Здоба» у своєму складі має як мінімум одну досвідчену четвірку, а відтак Сергій Тригубець і робив ставку на Назара Яцишина Назара Цимбаляка, Олександра Дудаша та Володимира Коваленка. Коли ці гравці виходили на майданчик, «Спільноті» в обороні було несолодко. Втім, моментами «білі» атакували також гостро. Основну ставку у цьому матчі «Спільнота» зробила саме на гру від захисту на контратаках. Грати у відкритий футзал з «Галицькою Здобою», мабуть, було б неправильно. Така тактика у першому таймі дала свій результат. Команда Сергія Тригубця забила лише одного разу, і то не «вбивчою» четвіркою. Результативним ударом у першому таймі відзначився Олег Панасюк. У «Спільноти» найактивнішим у першому таймі був Василь Зінич. Втім, йому часто бракувало підтримки в атаці, а відтак створити велику кількість гольових моментів у першому таймі «Спільноті» не вдалося.

У другому таймі «Галицьку Здобу» уже прорвало. Швидкий дубль від Назара Яцишина, а також другий гол від Олега Панасюка фактично зняли усі питання про переможця матчу. До завершення гри «жовто-червоні» без надзусиль довели матч до логічної перемоги. Якщо відверто, то гравці «Спільноти» нав’язували свою боротьбу супернику, проте не більше того. Хто б що не говорив, але склад однієї команди був сильнішим, аніж склад другої. Саме це і втілилося у результат у другому таймі. Якщо «Спільнота» і створювала якісь моменти у другому таймі, то реалізовувати їх не вдавалося. Ще при рахунку 1:0 стовідсотковий момент забити змарнував Микола Матляк. В підсумку він забив у цьому поєдинку пізніше, щоправда це було уже при рахунку 4:0 на користь «Галицької Здоби». На більше «білих» не вистачило. Сергій Фролов, Сергій Тригубець та Микола Богданов, забивши ще по голу, встановили остаточний рахунок матчу. Після цієї впевненої перемоги «Галицька Здоба» продовжує перебувати у групі лідерів турнірної таблиці. 
 


Джерело - Футзал Україна

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.