Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 11 тур. «Енергія» – «ХІТ». АнонсКазахстанКазахстан-2020/21. Тур 4. LIVE!ЧехияДаниэль Колман: «Я верю, что спортивные клубы с бюджетами в миллионы крон из частного сектора не будут забыты»РоссияВікторія Кислова: «Ми приїхали у новий чемпіонат, щоб перемагати та розвиватись як футзалістки»ИспанияИспания-2020/21. «Барса» уступает «Пальме», «ЭльПосо» играет вничьюРоссияРуслан Кудзиев: «Приятно получать вызов в сборную»Женский футзалКубок України серед жіночих команд 2019/2020: визначено формат дограванняИспанияИспания вместо Португалии сыграет с БразилиейЖенский футзалЖіноча збірна України проведе товариські матчі проти ПортугаліїСборная УкраиныВіталій Одегов: «Новачки юнацької збірної справляють досить позитивне враження»Экстра-лига«ДЕ Трейдинг» відкрив власний фан-шопКазахстанКазахстан-2020/21. Тур 3. LIVE!РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 5. "Тюмень" выходит на первое местоФранцияПьер Жаки: «Сборная U21 – это вестибюль главной сборной»КазахстанФернандиньо: «Мои личные цели и задачи «Кайрата» совпадают – везде быть лучше всех!»Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів-2020/21: «Продексім» прийме чемпіона Північної ІрландіїЛитваКирилл Красий: «Нас ждет очень насыщенный сезон»БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 8. Кто остановит Артема Рося?ПольшаЭкстракласа-2020/21. Тур 9. «Рубка» в Гливице и «камбэк» в КатовицеЭкстра-лигаСуддівська післямова. Сезон 2020/21. Випуск 5

Олександр Косенко: «Легко обігрувати всіх суперників не вийде»

Головний тренер збірної України Олександр Косенко прокоментував підсумки жеребкування групового етапу Євро-2022 та розповів про найближчі плани національної команди.  


– Олександре Петровичу, як оціните суперників збірної України на груповому етапі Євро-2022?
– Якщо визначати найсильнішого суперника, то таким, безумовно, є збірна Хорватії. Це представник першого кошика. Хорватія – сильна команда. З нею ми досить багато грали останнім часом. Думаю, наступні очні зустрічі також будуть не менш цікавими. Албанія ніби й є представником Балканського півострова. Однак, ця країна розташована ближче до півдня. Албанці є більш технічними й за стилем схожі на збірну Косова, з якою ми грали  не так давно. Як на мене, Албанія є більш сильним суперником. Все ж таки, країна є більшою, а можливості – кращими. Щодо Сан-Марино і Данії – будь-яка збірна гратиме вдома за підтримки своїх глядачів. Легко обігрувати всіх суперників не вийде. Потрібно ретельно і відповідально готуватися до кожного матчу.

– Як вважаєте, новий формат розіграшу групового етапу – це крок вперед?
– Звичайно, передусім, це важливо для глядачів. Відтепер вони частіше бачитимуть свою збірну на домашньому паркеті не у рамках товариських, а саме в офіційних зустрічах. Звичайно, це є великим плюсом. Коли ти приїжджаєш на відбіркові матчі до інших країн – матчі господарів, безумовно, збирають повні зали. Щодо інших команди, які беруть участь у цих міні-турніри, то їхні офіційні поєдинки проходять у тиші за майже порожніх трибун. Завдяки такому кроку, зали завжди будуть повними, цікавість збільшиться, можливо, все більше вдаватиметься залучати для трансляцій телеканали.

– Тим не менш, перші матчі групового етапу відбудуться вже цьогоріч. Тобто, їхні господарі, можливо, зіграють вдома без глядачів…
– Однозначно, якщо так станеться – це буде великим мінусом. Шанси обидвох команд автоматично вирівнюються. Відповідно, це швидше стане перевагою для гостей, адже господарі отримають менше підтримки. Безумовно, всі збірні хочуть грати з вболівальниками на трибунах. На жаль, цей аспект залежить не від нас.

– Якими є плани на майбутнє у збірної України щодо підготовки до матчів групового етапу?
– Збірна проведе навчально-тренувальний збір у листопаді. Після цього зіграємо товариські матчі у рамках вікна УЄФА. Зараз ми вже знаємо наших суперників на груповому етапі, тож, незабаром визначимося і з командою проти якої проведемо товариські матчі. Натомість, у грудні вже розпочнемо боротьбу у відборі до Євро-2022.

Джерело – Богдан Ісаєв, прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.