Экстра-лигаВалерій Легчанов: «Не пам'ятаю, коли востаннє Україна пропускала великі форуми, але ця невдача стане додатковою мотивацією для збірників»КазахстанКазахстан-2020/21. Тур 18. LIVE!Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Черкащина. Огляд 3 туруРоссияСергей Скорович: «КПРФ – красавцы, выдали в Кубке России фееричные игры»Кубок УкраиныFavbet Кубок України 2020/21. Другий попередній етап. «Бастіон» не зумів насолодитись «Хмельницькими Делікатесами»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Львівщина. Огляд 2 туруЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 13 тур. Тур дивного суддівстваПольшаЭкстракласа-2020/21. Тур 14. Три разгрома и победный гол Сергея ФиляБеларусьБеларусь-2020/21. Тур 7. БЧ – ВРЗ. LIVE!Детский футзалЧемпіонат України (U-15). Вища ліга. Хто як зіграв у першому турі?Женский футзал«IMS-НУХТ» впевнено розгромив «Фенікс» у київському дербіИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 12-го тураЭкстра-лигаОлег Гасюк зіграв 100 матчів за «Енергію»Кубок УкраиныFavbet Кубок України 2020/21. Другий попередній етап. «INTER» розійшовся миром з «Рівнестандарт-ДЮСШ №4»ИспанияИспания-2020/21. Тур 12. «Блицкриг» «Пальмы» и непробиваемый ДидакЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2020/21. Предварительный раунд: АЕК выбивает «Араз»ИталияИталия-2020/21. Тур 8. Сюрприз от «Пескары» и голепад от «Аква&Сапоне»Кубок УкраиныFavbet Кубок України 2020/21. Другий попередній етап. «Ураган-2-КФВ» поступається «ELDORADO»Детский футзалЧемпіонат України (U-15). Вища ліга. 1 тур. Символічні збірніДетский футзалЧемпіонат України (U-15). Вища ліга. 1 тур. ДЮСШ №25 зі 100%-м результатом

Вікторія Кислова: «Ми приїхали у новий чемпіонат, щоб перемагати та розвиватись як футзалістки»

Голкіперка збірної України, київського «Будстар-НПУ» Вікторія Кислова – про рівень чемпіонату Росії, поставлені цілі та очікування від нової команди

Голкіперка та універсалка збірної України, київського «Будстар-НПУ» Вікторія Кислова та Анна Шульга на деякий час змінили український чемпіонат на російський. Тепер українки в оренді захищають кольори однієї із лідерок футзалу Росії «Лагуни-УОР».
 
Дівчата вже встигли дебютувати у новому для себе чемпіонаті. Вікторія вже навіть двічі залишала власні володіння «на замку». Чудовий початок! Своїми емоціями, першими враженнями та рівнем футзалу в Росії поділилась воротарка Вікторія Кислова.
 

Про рівень чемпіонату Росії
 
 – Загалом ми задоволені рівнем чемпіонату, команди мають добре укомплектовані склади. Кожна футзалістка прагне здобути лише перемогу. Як брати до уваги рівень суперниць, то в Україні та Росії дівчата схожі за характером та рівнем гри. Є лідери за характером, є дещо слабші технічно дівчата, але досить складно виділити у якому чемпіонаті краще підготовлені футзалістки.
 
– Ми сподіваємось, що українському футзалу в Україні вдасться вийти на новий рівень, або хоча б той, який був у минулих сезонах. Хочеться, що у нашій країні відкривали школи, де готували б молодих футзалісток для головної команди країни, створювались нові клуби. Постійно чуємо схвальні відгуки від тренерів та дівчат у Росії про збірну України. Вони відзначають індивідуальність та потужність української збірної в цілому. Тому не хочеться, щоб історія футзалу просто зникала.

Про поставлені цілі у «Лагуні-УОР»
 
– Приїхали сюди перемагати. Я та Анна не будемо просто відбувати номер,  ми прагнемо розвивати у Росії як футзалістки. Великий плюс такого переходу у російський чемпіонат – практика, коли дві гри відбуваються в один тур. Це той момент, який вносить особливу боротьбу за кожне місце у турнірній таблиці.
 

Про очікування від нової команди
 
– Команда виправдала всі наші очікування. Хороший дружній колектив, висококваліфіковані наставники та дуже хороше відношення керівництва клубу до футзалісток. Ми чули про цю команду лише хороші відгуки. Раніше у складі «Лагуні-УОР» грали дівчата з України, а коли покидали команду, то залишались задоволеними і клубом, і чемпіонатом в цілому.

Про складнощі фізичного плану
 
– Найскладніше було адаптуватись до такого ритму матчів у чемпіонаті. Востаннє у чемпіонаті України виходили на майданчик ще у березні, від весни пройшло чимало часу без футзалу, тому це ще більше мотивує виходити на паркет, показувати себе з найкращої сторони та відчувати солодкий смак перемоги після тривалої перерви.

Вже завтра команду Кислової і Шульги чекає серйозне випробування – у півфіналі Кубка Росії «Лагуна-УОР» зустрінеться з віце-чемпіоном Росії, командою «Норманочка».

Розмовляла Софія Кулай

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.