Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. LIVE!БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 4. LIVE!РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 3. LIVE!ВенгрияВолодимир Колок: «Треба навчитись вірити й чекати результату, адже він не приходить швидко»ФранцияФранция-2020/21. Тур 2. LIVE!ВенгрияВенгрия-2020/21. Тур 5. LIVE!МолдоваКристиан Малышенко: «Никто не давал нам ни единого шанса, когда мы отправились во Францию»Лига чемпионов УЕФАСтало известно расписание финала четырех Лиги чемпионов УЕФА 2020/21Первая лига Юрій Іванишин: «У Рівному на нас очікувала своєрідна контрольна робота»КазахстанБразильский вратарь Веллозу перейдет в МФК «Атырау»Футзал в миреНаши за границей. Первая победа Олега ЗозулиЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. Анонс матчів суботиФранцияРикардиньо: «Вы должны делать все быстро и своевременно в каждом действии, в каждом эпизоде»РоссияДмитрий Путилов: «Не стоит останавливаться на достигнутом»БеларусьМихаил Грицына: «В нужный момент удалось собраться и забить победный мяч»БеларусьМаксим Лисенко: «В Португалії автобус здав назад. Ривкін сказав, що на ньому ми більше не поїдемо»БразилияКарека – в «Коринтианс», Лукас Селбаш – в «Атлантико»КазахстанВиктор Уго и Део пополнили МФК «Актобе»Кубок УкраиныFavbet Кубок України: відбулося жеребкування попередніх етапівЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. «Енергія» – «Сокіл». Анонс

Олександр Кривенда: «Плануємо стартувати у Юнацькій Екстра-лізі»

Наставник столичної ДЮСШ № 25 (U-15) Олександр Кривенда підбив підсумки минулого сезону у Вищій лізі, поділився враженнями від нововведень в форматі змагань, чемпіонство та роботу з гравцями під час карантину.


– Олександре В’ячеславовичу, цьогоріч формат проведення чемпіонату України (U-15) зазнав змін. Розкажіть про ці зміни, а також сподобався чи ні цей формат?
– На мою думку, система проведення  змагань за системою «кожний з кожним» інформативніше, аніж стикові матчі чи змішана система, адже є об’єм ігор з кожним учасником, тим більше в два кола. Присутня мінімізація випадковостей, алогічностей, форс-мажорів. Дуже радий, що ми всі разом дійшли до такого формату. Це, я вважаю великий крок вперед.

– Як загалом оціните рівень чемпіонату?
– Рівень чемпіонату є високим, це зумовлено специфічними та географічними характеристиками. Більшість команд футзальні, мають високий рівень підготовки, а також у своїх містах є передовими.

– На кожному етапі вихованцям ДЮСШ №25 довелось зіграти 4-5 ігор. Наскільки складно психологічно та фізично підготувати юних футболістів до таких навантажень?
– Кожен змагальний цикл – це система, під яку треба вибудовувати систему підготовки, враховуючи його особливості. Якщо брати в загальному, поділивши часовий об’єм чемпіонату на кількість ігор, то виходить одна гра на тиждень. В даному випадку тур з 4-5 ігор на місяць. Вважаю, що найвідповідальніший період з точки зору підготовки – три тижні між кожним з турів. З точки зору фізичної та техніко-тактичної підготовки ми зробили дуже великий крок вперед, граючи проти дорослих команд непоганого рівня. З точки зору психології – нам вдалося стримати баланс між невпевненістю та самовпевненістю. Ми не розслаблялися, перебуваючи на першому місці, тому що відчували, як нам наступають на п’яти. Ці складові і обумовили кінцевий результат. 

– Ваші вихованці стали чемпіонами України (U-15). Оцініть виступ команди в сезоні. Як святкували чемпіонство?
– Вважаю виступ команди у сезоні дуже успішним! Ми виграли всі турніри, в яких брали участь, це: чемпіонат України, чемпіонат Києва, «Winter Futsal Fest». Святкували перемогу у всіх трьох турнірах у ресторані. Були діти, їх батьки, тренер. Ми ділилися враженнями та згадували моменти сезону, а також танцювали та співали.

– Яка подальша доля хлопців? Цікаво було б спробувати в наступному сезоні свої сили в Юнацькій Екстра-лізі?
– Восени плануємо стартувати у Юнацькій Екстра-лізі (де базові роки народження будуть 2004-2005) та грати у чемпіонаті Києва серед дорослих. У ЮЕЛ наступний сезон будемо грати здебільшого 2005-2006 роками народження (тільки двоє гравців будуть 2004 року народження). І в одному, і в іншому змаганні будемо здобувати досвід, який нам стане в нагоді у майбутньому.

– ДЮСШ № 25 не брала участь у розіграші Кубку України в даній віковій категорії. З чим це пов’язано?
– Ми цьогоріч не брали участь у Кубку України у зв’язку з відсутністю фінансування. Чемпіонат України нам держава профінансувала, а на Кубок України гроші не передбачалися.

– Чи є у Вашій команді меценати, які надають допомогу?
– Наразі команда фінансується батьками та державою. Є попередня домовленість, про екіпірування команди з осені фірмою «Select».

– Крім чемпіонату України з футзалу, Ваша команда ще бере десь участь?
– З цього року мною було прийняте рішення про участь команди у міських змаганнях серед дорослих. Також декілька разів на рік ми граємо у всеукраїнських та міжнародних турнірах. 

– Поділіться думками, що би Ви покращили в наступному сезоні в Чемпіонатах та Кубках України? Також скажіть кілька слів про сайт Комітету ДЮФ АФУ, чого ще не вистачає на ньому?
– В першу чергу, хочу висловити подяку Сергієві Васльовичу Владику за розвиток та популяризацію дитячо-юнацького футзалу в Україні. По кожній віковій категорії Комітетом ДЮФ АФУ була обрана найоптимальніша система проведення. Єдине, що я би підкорегував, так це скасування можливості приймати участь дітям-«пізнякам», тому що і так суміжні вікові категорії. Важливим інформативним кроком є створення окремого сайту. Це є ознакою того, що за останні роки з’явилася системність та послідовність у дитячо-юнацькому футзалі. Вважаю, що на сайті є все для того, щоб тримати руку на пульсі і слідкувати за подіями.

– Як Ви працюєте з вихованцями під час карантину?
– Під час карантину гравці отримали індивідуальні завдання з м’ячем та без м’яча. Імпровізації, творчості та креативу їм не бракує.

– Ну і наостанок, Ваші побажання нашім юним футзалістам, батькам та тренерам.
– Футзалістам бажаю міцного здоров’я, відсутності травм, невпинно іти до мети  долаючи перешкоди, проявляючи характер. Батькам бажаю цікавитися футзалом та підтримувати дітей. Тренерам бажаю терпіння, мудрості, самовдосконалення та талановитих підопічних.

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.