БеларусьБеларусь-2019/20. Финал. Матч 4. Григорьев забивает, ВРЗ вырываетЭкстра-лига«Енергія» мінімально поступилась у першому товариському поєдинку в ГороденціФутзал в миреДмитрий Камеко: «Может быть, со временем получу белорусский паспорт и это устроит скептиков»Лига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Я очень удивился такому выбору…»Лига чемпионов УЕФАСергей Крыкун: «Надеялся, конечно, что «Финал четырех» оставят в Минске»ИталияМарвін Перкович продовжить кар'єру в «Альма Салерно»ИспанияФутзальные чемпионаты Испании обретут профессиональный статусБеларусьСергій Задорожний: «Складно вболівати за когось з пари ВРЗ - "Вітен", бо в обох грають українські виконавці»Футзал в миреШвеция: в финале сыграют «Гетеборг» и «Хаммарбю»Лига чемпионов УЕФАИван Мельников: «Самое главное – наш Финал четырех все-таки состоится»ВетераныВиктор Бакум нуждается в помощи!Экстра-лигаВалерій Легчанов: «Підсумковий результат для нас негативний, але ми його сприймаємо, як проміжний етап»УкраинаФінал восьми чемпіонату України серед ЗВО відбудеться у Сумах Лига чемпионов УЕФАФинал четырех Лиги чемпионов пройдет в Барселоне в октябреЧемпионат мираВизначено нові дати проведення усіх турнірів під егідою УЄФА серед футзальних збірнихЭкстра-лигаВіталій Скорий: «Проти Феррао має захищатися не один гравець, а вся команда»ВетераныАндрій Федюк: «Багато команд Екстра-ліги можуть позаздрити грі «Чорного моря» з п’ятим польовим»ПортугалияИван Чишкала – игрок лиссабонской «Бенфики»ВетераныV Регулярный чемпионат Украины 40+. Лучшие – Поддубный, Лысенко, МосквинФутзал в мире«ЕРА-ПАК» став ФК «Хрудім»

Роман Стаднічук: «Ми вийшли на новий рівень»

Головний тренер тиврівського «Володимира» Роман Стаднічук підбив підсумки регулярного сезону Першої ліги та поділився планами команди на майбутнє.

–​ Цей сезон у Першій лізі став для «Володимира» дебютним. Наскільки помітили різницю у рівні між Першою та Другою лігами?
– Різницю у рівні помітили. Перед початком сезону склад команди докорінно змінився. Ми вийшли на новий рівень. Хлопці виконують завдання, які стоять перед командою, Тож, я задоволений тим, що ми завершили регулярний чемпіонат на другій сходинці.
 
–​ Розкажіть детальніше про кардинальні зміни у складі. Що стало причиною для цього?
– Я хотів додати нову п’ятірку більш досвідчених гравців, оскільки рівень Першої ліги є вищим, ніж Другої, в якій ми стали чемпіонами. Попередній склад бажав залишатися лише разом. Нині хлопці грають за «Яско». Ми розійшлися досить нормально. Я вдячний гравцям за чудовий попередній сезон. Команда не має стояти на місці, і зобов’язана підвищувати свій рівень.
 
–​ Якою була мета «Володимира» перед початком сезону?
– Було завдання потрапити до наступного етапу. Ми його виконали. У плей-офф «Володимир» націлений на боротьбу за перше місце. Команда прогресує. Навіть якщо оцінювати матчі проти «ДЕ ТРЕЙДИНГа»: на виїзді ми поступилися, грали без голкіпера, а у домашній зустрічі вдалося взяти реванш. Це є зайвим свідченням того, що ми на правильному шляху.
 
–​ Розкажіть більше про тренувальний процес команди, зважаючи на те, що левова частина гравців «Володимира» не живуть у Вінниці.
– Він у нас відсутній. Кожний індивідуально тренується у своєму місті. 4-5 людей з Одеси постійно проходять підготовку разом.
 
–​ Наскільки у формуванні складу допомогла участь в «Odessa Open Cup»?
– Ми брали участь у турнірі буднього та вихідного днів різними складами. Вдалося побачити людей, які також грають у футбол та тих, хто є винятково футзалістами. Зосередили свій вибір на останніх. Повторюся, був би не проти, якби у нас була одна місцева п’ятірка, однак, хлопці не погодилися. Тож, довелося обирати такий варіант.
 
–​ Чи будуєте плани на майбутнє щодо підготовки своїх вихованців?
– У нас була команда «Вінниця-Володимир» в Юнацькій Екстра-лізі, яка, на жаль, не завершила сезон. Планували у майбутньому підтягувати хлопців до основи. Загалом, працюємо у цьому напрямку.
 
–​ Нещодавно було прийняте рішення щодо контролю за дотриманням правила «один гравець – одна команда». Яке Ваше ставлення до нього?
– Вважаю, що це правильно. Ми як учасник Першої ліги, загалом, і так не могли більше грати в інших змаганнях. Хоча, зважаючи, на ту кількість команд, яка брала участь у цьогорічному розіграші Першої ліги – було б правильним дозволити командам грати у місцевих чемпіонатів, аби збільшити кількість матчів у сезоні.
 
–​ Те, що Вінничина має команду Першої ліги – приклад для інших місцевих колективів рухатися вгору?
– Звичайно, ми лише «за», аби на всеукраїнській арені було більше представників Вінничини, а не лише «Володимир» та ще одна команда у Другій лізі. Впевнений, що «Яско» може сміливо заявлятися до Другої або Першої ліги. Я добре знайомий з хлопцями та знаю їхні можливості.
 
–​ Хто є головним інвестором «Володимира»?
– Команду повністю забезпечує її президент Дмитро Малюта. Це молодий хлопець, який живе футзалом. До слова, він також є гравцем та виступає у місцевому чемпіонаті.
 
–​ Чи правда, що «Володимир» планує побудувати власний зал?
– Команда хоче грати у Тиврові для своїх вболівальників, які їздять на матчі до Вінниці. Дійсно, є такі плани у президента. Однак, не знаю, наскільки змінилася ситуація у зв’язку з коронавірусом.
 
–​ Якщо «Володимир» продовжить участь у Першій лізі, як ставитеся до можливого об’єднання Першої ліги та лідерів Другої ліги в один чемпіонат?
– Не бачу сенсу командам, які вищі за рівнем грати у Другій лізі та перемагати суперників з різницею, яка є більшою, ніж десять голів. Гравці не прогресують таким чином. Це просто нецікаво. Потрібно рухатися вперед!
 
–​ На Вашу думку, як має завершитися сезон у Першій лізі?
– Ми не хочемо зупинятися на досягнутому. Прагнемо стати першими. Це було нашою метою від початку. Як на мене, після завершення епідемії потрібно десь два тижні для команд, щоб набрати форму, провести товариські матчі. В якості варіанту, можливо, варто розіграти медалі у форматі Фіналу Чотирьох. Це пришвидшить процес.
 
–​ Які плани на майбутнє будує команда?
– Як на мене, треба завжди прагнути рухатися вгору. Немає сенсу сидіти на одному місці. Однак, все вирішуватиме президент команди.
 

Джерело – Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.