РоссияАлександр Попов: «У нас не будет проблем с игровой практикой…»КазахстанБетао намерен покинуть МФК «Атырау»ИспанияСантана – в «ЭльПосо», Жарагуа – в «Никеле», Гадейя – в «Барсе» транзитом через «Кайрат»РоссияСуперлига и Высшая лиги России возобновятся 1 августаЭкстра-лигаУ другому товариському матчі «Енергія» взяла гору над «Городенкою»ИспанияЭскердинья: «Никто не хочет сыграть в экспресс-плей-офф больше, чем я»КазахстанМатеус Преа: «Наша цель – завоевать место в Лиге чемпионов УЕФА» КазахстанИгроки «Кайрата» сдали положительный тест на коронавирусБеларусьДенис Мазной попрощался с «БЧ»ИталияВилде переходит в «Синьор Престито СМБ»РоссияАлександр Рахимов: «Сложно переживать и осознавать, что «Динамо» закрывается»БеларусьБеларусь-2019/20. Финал. Матч 4. Григорьев забивает, ВРЗ вырываетФутзал в миреДмитрий Камеко: «Может быть, со временем получу белорусский паспорт и это устроит скептиков»Лига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Я очень удивился такому выбору…»Лига чемпионов УЕФАСергей Крыкун: «Надеялся, конечно, что «Финал четырех» оставят в Минске»ИталияМарвін Перкович продовжить кар'єру в «Альма Салерно»ИспанияФутзальные чемпионаты Испании обретут профессиональный статусБеларусьСергій Задорожний: «Складно вболівати за когось з пари ВРЗ - "Вітен", бо в обох грають українські виконавці»Экстра-лига«Енергія» мінімально поступилась у першому товариському поєдинку в ГороденціФутзал в миреШвеция: в финале сыграют «Гетеборг» и «Хаммарбю»

Сергій Майчук: «Наразі мені дзвонять з Асоцації і пропонують першу, другу лігу – типу вибирай сам»

Президент футзального клубу Майфон Сергій Майчук розповів про те, куди рухається клуб, на якому він рівні та ще багато цікавого. 


– Як Майфон за короткий період став одним із найсильніших футзальних клубів області?
– Ми роки три тренувались на тролейбусному парку, просто бігали для себе. Збиралась банда. У Паші Скворцова відкривався новий турнір і Діма Хохлов, коли ми їхали в машині, запропонував побігати на цьому змаганні. На другий день поїхав і заявився. На той час у мене вже працювало чоловік п’ять футболістів, тому кістяк був. У другій лізі цього турніру ми посіли друге місце. 

А далі – все просто. Якщо я берусь за якусь справу, то стараюсь її доводити до логічного продовження, щоб був розвиток. Команда стала сильною сама по собі. 

– Сама по собі навряд вона може стати сильною. Якісь кроки треба робити для цього. 
– Рік за роком, турнір за турніром я зрозумів, як працює система, плюс ми пішли вгору. Для футболістів Черкас не потрібно нічого особливого – є підхід, є тренування, є нормальне ставлення, форма, вода – елементарні речі. Люди підтянулися один за одним. Я їх усіх не знав, в принципі, у футболі не був. Люблю його, але серйозно пов’язаний із цим не був. Апетит прийшов під час їжі. 

Місяць тому ти сказав, що можливо зіграв би в чемпіонаті України. Наскільки це близько до істини?
– Я такого не говорив. Я сказав, що не проти підтримати людей, які б склали конкурентну команду в першій лізі. Щоб там грали тільки черкаські хлопці з серйозним підходом та умовами. Раніше я думав, що для участі в чемпіонаті України потрібно пройти якийсь шлях, а наразі мені дзвонять з федерації і пропонують першу, другу лігу – типу вибирай сам. У Білозір’ї спілкувалися з тренерами та представниками. Вони сказали, що Майфон – боєздатна команда, яку можна точково підсилити і виступати на вищому рівні. Але є одне але. У мене бізнес, молода сім’я, а тут треба їздити – це занадто багато часу і фінанси інші. 

– Який потрібно мати бюджет, щоб достойно боротися в першій лізі?
– Я прораховував ці цифри. Це три мільйони гривень, щоб боротись за призові місця. З зарплатами, переїздами, проживанням, харчуванням та іншим. Найближчі роки три я це не планую точно. Але в Черкасах створити команду можна. Її щороку пробують зробити. Зараз Соловей Олександр пробує щось утворити, сподіваюсь у нього все вийде, ну і Паша Остренко з року в рік щось пробує, але поки що це на стадії будівництва. 

– Чи важко запрошувати хороших гравців у Майфон?
– Зараз ні. Не пам’ятаю, щоб я з кимось домовлявся, кого особисто дуже хотів би в команду. Часто гравці звертаються самі, але фізично немає місця. Тому ми будемо двома командами грати на чемпіонат області – це Майфон і Майфон-2. Це 36 людей загалом. Скоріше виникають проблеми не з гравцями домовитись, а з клубами, у яких вони грають. Адже це футболісти високого рівня і відповідно грають вони у професійний/напівпрофесійний футбол у серйозних командах і з серйозними домовленостями.

– У гравців зростають із року в рік фінансові вимоги?
– Ні, у нас немає таких проблем. Я сам піднімаю планку. Зараз вона стартує з кінця минулого року і за результатами я буду дивитись. Тут же бачиш, яка історія – ми просто граємо. Ніхто про гроші навіть не розмовляє. Усі розуміють, що буде нормально. У нас усе стандартно. Фінанси є тільки в чемпіонаті області в екстра-лізі. А в чемпіонаті міста, інших турнірах  оплати немає – тільки організаційні питання я закриваю: форма, внески, харчування, проживання, дорога та інше. 

– Зараз твоя команда – топ?
– У Черкаській області так. Таких колективів немає. Те, що зараз зберуться одноразово під турнір різні команди, це не те. Привезуть з Кропивницького, Києва ще якихось міст. Я пишаюсь тим, що в Майфоні всі хлопці з Черкаської області. Сподіваюсь, що побудує щось Соловей. Він цілить на всеукраїнський рівень. Ніби-то вже з’явились спонсори. Ми з ним домовились за Аргєєва, Когуса Радіона – вони гратимуть там. Соловей цим живе і в нього є час, але він хоче робити це якісно і шукає спонсорів-однодумців. 

– Тобі пропонував приєднатись?
– Так, він хотів, щоб це було чоловік шість спонсорів. Я був за, але до круглого столу справа не дійшла. 

– Майфон – це, мабуть, перша команда в області, яка красиво презентувала нову форму. Як ви до цього прийшли?
– Ми і того року це робили, але не так пафосно. Я люблю робити для гравців такі довколафутбольні фішки. Форму я розробляв десь півроку. Принт наш особистий – його малював дизайнер, туди вкладений певний задум. Це саме те, що потрібно для просування футзалу. Ми ж не ставимо завдання збирати пластикові кубки. Треба розвивати футзал, бо ти ж бачиш – зараз сумно, п’ять команд в екстра-лізі. У людей, які цим займаються – закінчується запал. У мене теж. Вставляють палки в колеса. Ніхто не йде на зустріч. Єдине, що можна – купити щось за величезні гроші. 

– Мені не почулось про те, що зникає запал?
– Ні. Перед початком області, наприклад, ще у вересні, здається, мені зателефонували і сказали, що змінились правила стосовно легіонерів. Я готувався до одного, а тепер пів моєї команди відрізано в плані трансферу з Майфона до Майфона-2. Як буде наступного року я не знаю. 

– Як тобі чемпіонат Черкас із футзалу, який проводить Паша Скворцов?
– Я з ним часто спілкуюся і в нього рівень турніру на високомі рівні. Дуже добре, що він переніс його в Будівельник. Ми вже два роки там граємо два тайми по 12 хвилин чистого часу і зараз за моєї ініціативи так буде в чемпіонаті області. Це реальний футзал без затягування часу. Цікавіше. Можна програвати 3:0 і виграти 5:4. 

– Рівень чемпіонату Черкас зростає?
– Так. Суддівство розвивається, формати різні. Він (Паша) не зупиняється – придумує щось постійно. Навіть телефон йому вибирали під цю справу. Інтерв’ю робить, намагається доносити це в маси. Футзал потрібно популяризувати. Діти живуть в телефонах, тому їм треба це заносити таким шляхом. Робити нарізки голів красиві, збірні туру тощо. Паша це робить. Добре, що його турніри тривають весь рік. 

– Хто там зараз ваш головний конкурент?
– Є команда Сервіс Агро – зібрання найкращих із тих, кого немає в Майфоні. Хороші хлопці, в останньому турі, я думаю, буде чудова гра з ними. Є Рувер, у якого хороша заявка. Може під нас Віталя Косун привезе людей, а нам від цього тільки цікавіше. Головний конкурент завжди був ЮГ-2000, але за два роки він жодного разу нас не обіграв. Я так бачу, що в цьому турнірі вони поборються за бронзові медалі. 

Джерело  Табло

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.