Детский футзал«ІнБев Junior» перемагає на «Сhornomorsk Cup-2020» (U-10)ИспанияХуанхо: «Лига чемпионов – единственный титул, который мне еще нужно выиграть»БразилияТиагу судится с «Коринтиансом»Экстра-лигаДва стартові матчі «Урагану» у FAVBET Екстра-лізі перенесеноИталияМаксим Зарубко продовжить кар’єру в «Мадері»Чемпионат мираОтбор к чемпионату мира-2020. Обзор. Часть 1КыргызстанРустам Хамидов покинул бишкекский «Спартак»БеларусьЛида is back. Кто не любит Лиду? Лиду любят все!Экстра-лигаЕвгений Серый: «Для меня выходной – уже праздник»Женский футзалСтань чемпіоном: як футзалістки провели відкриті тренування на головній арені країниВторая лигаСергій Вишневський: «Грати поряд з Сергієм Піддубним – це одне задоволення»Ассоциация футзала УкраиныВолодимир Гримайло: «В новому сезоні на матчах Favbet Екстра-ліги і пізніх стадіях Кубка України працюватимуть делегати»Женский футзалАлександр Ратич: «Я был достаточно не прав, пойдя на поводу у своего эмоционального состояния»Экстра-лигаОлександр Сіріцький став гравцем «ХІТа»РоссияАнатолий Бадретдинов: «На мой взгляд, досрочное завершение сезона было бы логично»КыргызстанВиктор Клинов: «В Киргизии есть четыре ведущих команды, остальные просто существуют без каких-либо задач»Россия«Тюмень» – четвертый полуфиналист Суперлиги РоссииДетский футзал«Іллічівець» став переможцем «Chornomorsk Cup» (U-11)РоссияКонстантину Еременко могло бы исполниться 50 лет. Теперь в его честь играют один из крупнейших турнировМолдоваСезон 2019/20 в Молдове завершен без определения чемпиона

Сергій Майчук – про гру з ЧФК, свій протест і післяматчеву дискусію

Президент команди Майфон Сергій Майчук пояснив усі нюанси неоднозначного поєдинку проти ЧФК в чемпіонаті Черкаської області.

Передісторія тут

Суть мого протесту має всього два пункти. 

1) Гра двох незаявлених футзалістів: Аксьонов та Степаненко. 

2) Гра одного з футзалістів ЧФК в формі без номеру. 

Для того, щоб зрозуміти, що сталося і чому то все нездорово я постараюся розкласти все по поличках і пояснити суть проблеми. 

Місяць тому було зібрання предстаників усіх команд, які бажають взяти участь у чемпіонаті області, де було вирішено БІЛЬШІСТЮ декілька цікавих питань, зокрема:

1. Заявка.  

Принципово було вирішено, що команди повинні надати заявки до 13 листопада в електронному виді на пошту “Черкаського спорту” та з архівом, який містить всі фотографії заявлених футзалістів. Також вирішили, що вони будуть опубліковані на сайті “Черкаський спорт” і ВАЖЛИВО дозаявок робити не можна буде після опублікування даних. 

Усе це принципово обговорювалось – на цьому робився акцент. І дійсно все так і відбулося, заявки були викладені на сайті. 

Щодо заявки ЧФК, то вона була викладена одна з перших і, якщо вносилися зміни, то просто потрібно викласти новину зі змінами і запитань би не було. Навіть, якби ця новина була до початку турніру. Також варто зазначити, що ці футзалісти (Аксьонов і Степаненко) не брали участь у першому матчі за участю ЧФК, тому логічно, що були дозаявлені між 1 та 2 туром змаганням. 

Ця проблема повторюється з року в рік і таке відчуття, що вирішувати її ніхто не хоче, а все настільки просто. Я б звернув увагу на портал Паші Скворцова, в турнірах якого такі ситуації неможливі. У нього на сайті всі заявки викладені в зручному вигляді, а також ведеться контроль жовтих карток та голів, бо «вангую», що до кінця турніру ми ще зіткнемось з маніпуляціями щодо жовтих карток (коли потрібно пропускати гру за переліміт, але контролю за картками немає, прецеденти теж були в минулі роки). Як людина з ІТ скажу, що створити і вести такі сторінки простіше простого – потрібна лише політична воля. 

2. Гравець у формі без номеру. 
 

Ще одна елементарна ситуація. Гравець вийшов на поле без номерного знаку і в формі, яка відрізняється від інших у команді (що не так важливо, а просто факт). Як раз один з тих, хто не заявлений і був у цій формі, що ще раз доводить, що ці гравці з’явилися екстренно і навіть форма під них не розрахована. Інший грав під 4 номером – це номер дискваліфікованого Мачульського.

Я повідомив у перші хвилини гри організаторів на що отримав посмішку в свою адресу (про повагу та неповагу іншого разу поговоримо).

Взагалі не розумію навіщо це було зроблено, адже в команді люди зі стажем та й сам гравець усе життя в футзалі. Це скоріше показовий елемент ставлення команди до вболівальників, організаторів та суперників. Пам'ятаю, як у чемпіонаті Тальнівського району ми на звичайних футболках маркером писали номер і питань не було, а так вибачте, але це порушення регламенту.

Між іншим, обидва питання прописані в регламенті турніру (пункти 10,11 та 12) та “Правилами гри в футзал”. Ми зіткнулися з елементарними порушеннями. 

3. Що далі? 

По хорошому повинна бути технічна поразка і заборона двом гравцям продовжувати чемпіонат. Також хотілося б побачити відкритість проведення турніру на офіційному сайті, окрему сторінку заявок, жовтих карток, голів, щоб взагалі таких питань не було в майбутньому, адже цілі в усіх – це розвиток футзалу в регіоні, а не медалі. 

Про це можна поговорити окремо, адже те, що ми чуємо, що рівень футзалу росте, не відповідає дійсності. У нас першу та вищу лігу виграють легіонери з екстри, а екстра-лігу виграють легіонери з інших регіонів. В інших областях усе трішки не так, але про це пізніше. 

В реальності хорошого мало, тому що ми маємо конфлікт і відбутися може що завгодно. У тому числі й тиск в інших матчах, наприклад, з збоку суддів, тому після відповіді на протест будемо вирішувати чи продовжувати далі участь в турнірі. 

Сподіваюсь, я відповів на всі запитання, які мені ставили протягом тижня і чесно зізнаюся – те, що зараз відбувається, – це не те, заради чого я створював команду. Хочеться гарних емоцій, а не конфліктів.

Джерело  Табло

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.