Экстра-лига“Сокіл” у Польщі: вдалий старт (+ відео)Футзал в миреКлубный чемпионат Азии-2018: состоялись матчи 1-го тура (+ видео)РоссияЭдер: «Будем создавать яркую и агрессивную команду»КазахстанКака: «Мы сделаем все, чтобы «Кайрат» вернул главные титулы»Казахстан«Кайрат» усилился двумя бразильскими игрокамиВетераныАлександр Кабаненко: «Мои главные наставники в футзале – Шур и Водян»Сербия«Экономац» начал подготовку к новому сезонуЭкстра-лигаВалерій Легчанов: «Є суттєвий прогрес, який дозволяє залучати молодих хлопців до тренувань з першою командою»Футзал в миреНовости от FutsalMania: кого подпишет «Кайрат»?ЛатвияВасиль Кефа продовжить ігрову кар’єру в ЛатвіїЭкстра-лигаХИТ сыграет три матча в БеларусиЭкстра-лигаЛучшие сейвы Экстра-лиги-2017/18 (первая половина сезона)БеларусьБеларусь. Трансферное лето. Цапов и Михайленко – в «УВД-Динамо»ХарьковВасилий Симонов: «Аматорский футзал в Харькове очень развит»Первая лига Офіційно: Назар Швед – гравець ФК «Віза-Вторма» Футзал в миреУкраїнські арбітри отримали призначення на міжнародні матчіТурнирыБольшой футзал в Одессе!ЛьвовВіталій Багряк: «У «Галицькій здобі» почуваюся комфортно»Футзал в миреКалендар матчів збірних України на чемпіонаті світу з футзалу серед студентівЛига чемпионов УЕФАІгор Москвичов: «Все майже так, як і минулого року»

Віталій Багряк: «У «Галицькій здобі» почуваюся комфортно»

Відомий український футзаліст про кар'єру в "Галицькій здобі", плани на майбутнє, Білорусію й не лише...

 Віталію, поки в українському футзалі міжсезоння, ти не втрачаєш форму та граєш за аматорську «Галицьку здобу». Як почуваєш себе у цій команді?
 Вітаю, почуваю себе комфортно. В команді грають всі мої друзі і в нас чудовий колектив, який прагне перемагати в кожному поєдинку.

 У «Галицької здоби» наразі непоганий склад, який міг би заявити про себе і на всеукраїнському рівні. Згоден з цим?
 Щоб заявити про себе на всеукраїнських змаганнях потрібно аби був повноцінний тренувальний процес, ще 3-4 виконавці високого рівня та фінансовий стимул. Як не крути, а без нього футболістам ніяк.

 Як тобі рівень львівського аматорського футзалу?
 Аматорський футзал Львова поступово виходить на новий рівень. Це можна побачити за новими, потужними командами, де зібрані хороші гравці. Відомо, що рівень футзалу росте тоді, коли є висококласні, досвідченні футзалісти, а також юні таланти, які хочуть досягти максимальних цілей в аматорському футзалі і потрапити у команди професіоналів!

 Цього сезону за звання найкращої команди львівської області претендують дві команди, як тобі цьогорічний формат змагань під егідою асоціації футзалу Львівщини?
 Так справді, дві команди претендують на чемпіонство. Ігри 2- го етапу першої 5-ки команд покажуть хто є хто! Формат новий, цікавий, який заставляє команди боротись в кожному матчі.

 Після приходу у «Галицьку здобу» ти часто забиваєш хет-трик, як це тобі вдається?
 За рахунок партнерів, майстерності і везіння я і забиваю голи, але небільше 3 м‘ячів, тому що в нас в команді є тренер-голеадор (Сергій Тригубець), який має забити більше всіх і без пента-трику не сходить з поля (сміється).

 Наразі команди Екстра-ліги поступово виходять з відпусток. Чи є варіант, що у новому сезоні ми побачимо тебе в одній з команд Екстра-ліги?
 Швидше за все ні, хоча все можливо...

 Давай поки згадаємо минулий сезон, який ти провів у чемпіонаті Республіки Білорусь. Як ти можеш його оцінити, перш за все, для себе?
 Особисто для себе сезон назву вдалим, на 4 з плюсом! Зігравши 31 гру без серйозних травм (крім останньої гри) став найкращим бомбардиром команди із 24-ма забитими м’ячами і шостим в чемпіонаті.

 Чого не вистачило «Граніту» для того, щоб поборотися за медалі?
 В команді «Граніт» основна ціль була потрапити в топ-8 кращих, а потім вже поборотись за вихід у півфінал! Проте, команда «ВРЗ»  одна з найсильніших в Білорусії як і по складу, так і по грі, де зібрані найсильніші українці (Рогачов, Є.Клочко, Григор‘єв, Дєгтяренко) і місцеві футзалісти збірної країни Білорусь.

 Трійка призерів виглядає логічно, чи ти очікував чогось іншого?
 Так, погоджуюсь, все логічно. Лише шкода «Вітен», який не зміг зачепитися за медалі. Але, у них є Кубок країни. Тому, все закономірно!

– Як відомо, у майже в усіх командах чемпіонату Білорусі грають українці. З ким з наших легіонерів спілкуєшся частіше за всіх? 
 Найчастіше спілкувався з Кордобою з «Вітена» і братами Грицинами з «Століци».

 У наступному сезоні чемпіонату Білорусі буде змінений ліміт на легіонерів. Чи може це призвести до того, що українські гравці почнуть повертатись додому?
 Я так не вважаю. Є інші країни, де клуби фінансово спроможні утримувати українських футзалістів. Поки в Україні не буде фінансової стабільності в клубах, гравці додому повертатись не будуть!

 Давай перейдемо до чемпіонату України, за яким ти, вочевидь, також слідкував. «Продексім» знову став чемпіоном, «Енергія»  знову друга. Все закономірно?
 Я ретельно стежив за Екстра-лігою. Закономірно те, що дві команди пробились в фінал. Якщо минулого сезону «Енергія» випустила чемпіонство з рук, то цього сезону «Продексім» за рахунок досвідченого тренера, якісних легіонерів і маленької симпатії людей в чорному були сильніші на 1%! 51/49 %.

 «Титан» тебе здивував своїм «бронзовим» результатом?
 «Титан» команда з характером, який присвоїв їй тренер Дмитро Камеко. Завдяки йому команда і взяла бронзу. А «ХІТ» другий рік поспіль не витримує кінцівку чемпіонату!

 Мабуть, найбільше за всіх розчарував «Ураган», який зараз проводить кадрову чистку. Чого, на твій погляд, не вистачало «Урагану» у минулому сезоні?
 Так, «Ураган здивував. Настільки слабо вони провели чемпіонат, і настільки сильно зіграли ігри плей-оф проти «ХІТа». На мою думку, не вистачило стабільності та везіння. Але, знаючи тренера Максима Павленка, він вміє і знає як досягти вершин в футзалі. Тому, краще зробити крок назад, а потім два вперед!

 Екстра-ліга поповнилась дебютантом – переможцем Першої ліги «АРПІ Запоріжжя». Чи здатні запоріжці попсувати нерви фаворитам?
 «АРПІ»  боєздатна команда, яка при правильному підході та підготовці до справи наробить галасу в Екстра лізі!

 Що можеш сказати про цьогорічний формат Екстра-ліги?
 На мою думку, він кращий чим минулий. Кожен тур буде інтригуючим як і боротьба за шістку. У другому етапі ж кожна гра буде на вагу золота!

 Які твої прогнози на новий сезон Екстра-ліги? 
 Моя точка зору, що чемпіоном має стати «Ураган», а «Енергія» ж має здобути Кубок України!
 
Подяка у підготовці цього інтерв'ю Артему Терентьєву.
 
Джерело -
vorobus.com
 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.