БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 20. LIVE!РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 17. LIVE!Favbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. 1/2 фіналу. LIVE!Чемпионат мираЖеребьевка чемпионата мира-2020 (21) – 1 июняКазахстанКака: «Не можем иметь две цели одновременно»Сборная УкраиныЗбірній України зараховано технічну перемогу у матчі відбору до Євро-2022 з АлбанієюИспания«Мовистар Интер» – обладатель Суперкубка Испании-2020Детский футзал«ДЮСШ-Respect» здобуває Кубок України U-12ИспанияХосе Руис: «Хочется самому уйти из спорта, а не дождаться того, чтобы спорт ушел от меня»Чемпионат ЕвропыВладимир Вусатый: «Я склоняюсь к тому, что пора мне уже двигаться к завершению»Чемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Ми маємо справжній коллектив»Экстра-лигаАндрей Мельник – игрок МФК «Продэксим»Сборная УкраиныНазарій Войтович: «Дружний колектив збірної підтримував мене з першого дня»Чемпионат ЕвропыТомаш Драховски: «За выход на ЕВРО нам обещали 14 тысяч евро»РоссияАлександр Телегин: «Если выйдем на «Синару» в плей-офф, то матчи в выходные могут стать разминкой перед играми на вылет»ИталияИталия-2020/21. Тур 16. LIVE!Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу плей-оф. Анонс перших матчівИспанияДаниэл Шираиши: «Мы не можем уступить в финалах дважды одной и той же команде»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Результати жеребкування чвертьфіналівЭкстра-лигаДаніел Роза: «Я дуже щасливий в Україні»

Володимир Партин: «Перемога у Гранд лізі – наступний крок вперед»

Президент «Бастіона» Володимир Партин – про довгоочікуване чемпіонство, непростий сезон та плани на майбутнє.

Володимире, вітаємо з заслуженим чемпіонством у Гранд лізі Львівщини. Завдяки чому вдалося виконати максимальний результат? 
– Нарешті! Нарешті золоті медалі в Бастіона! Перемога в Гранд Лізі Львівщини – це наступний крок вперед. Рецепт нашого успіху – це згуртований колектив, дво-триразові тренування  в тиждень, забезпечення всіх потрібних умов для команди, впевненість в собі, атакувальний стиль гри (Бастіон забив найбільше голів в чемпіонаті – Авт.) та віддані вболівальники. На жаль, на даний момент епідемія не дає виконати поставлені цілі на сезон – представляти Львів на Всеукраїнському фіналі АФЛУ.  Надіємось, що з часом він відбудеться, де Бастіон зробить свій наступний крок.  
 
По ходу сезону не все вдавалося. Були матчі, у яких команда збивалися на гру суперника і грала не у свій футзал. Чому так ставалося? 
– Я б сказав навпаки, цього сезону нам вдавалось майже все, що ми задумали. Правильно вибрані тактики на матчі, багато забивали з награних  розіграшів, швидко відігрувались після пропущених м’ячів.  Були, звичайно, і експерименти – в грі на п’ятого польового, зі складом четвірок. Також були і травми та інші моменти, які вплинули на нестабільну гру двома четвірками. Так чи інакше, маємо результат – ми стали чемпіонами.
 
Які зміни відбулися в команді після того, як головним тренером став Ігор Кудінов? 
– Ігор Кудінов продовжив роботу Романа Кореня, який тривалий час вибудовував фундамент та культуру гри Бастіону. Роман Омелянович вже четвертий рік займається розвитком дитячо-юнацької футзальної школи Бастіону, де зараз сфокусований на ній повністю. Цінуємо і поважаємо Романа Омеляновича за відданість, великий внесок в розвиток юнацьких і дорослої команд та за можливість працювати з професіоналом своєї справи. 
 
Щодо Ігора Кудінова, то насамперед це дуже сильний психолог. Він – чіткий, структуризований, відповідальний. Вміє мотивувати та налаштувати команду. Не боїться ризикувати, експерементувати, прихильник атакувального стилю гри та приймає швидко рішення. Це велика його заслуга – золото за тур до завершення чемпіонату. Особисто я називаю нашого тренера “Майстер”.
  
Команда потужно провела друге коло, обігравши прямих конкурентів за чемпіонство. Чи можна сказати, що Бастіон у другому колі був сильнішим, аніж у першому? 
– З своєї позиції в команді відповім відносно статистики. У першому колі ми набрали більше очок, аніж у другому. 
 
Кого б могли виділити у складі команди за підсумками сезону? 
– Не можна виділити когось одного з складу нашої команди. Усі ми різні. Дехто забивав багато голів, дехто віддавав багато гольових пасів, дехто відіграв дуже добре в захисті. Є людина, яка фізично вимотує суперника, щоб інші реалізували гольові моменти. А є гравець через не стандартні дії якого просто виникають футзальні шедеври. Є ті, що не завжди в порожні ворота влучають, а є й ті, що зі своєї частини поля заб’ють. Є такі, що говорять багато, а є що мовчать (сміється). Але разом ми – це чемпіонський Бастіон! 
Не буду дуже відходити від самого питання, тому виділю цілу ланку команди і подякую нашим воротарям (Ігор Стасюк, Назар Савич, Станіслав Пушак), які при атакувальному стилю гри Бастіону підстраховували та виручали команду під час контратак та виходів суперника у більшості.
 
Лідером команди і капітаном був Віталій Багряк. Чи міг би він ще пограти на професійному рівні, на Вашу думку?
– Однозначно, що так. Додам, що не тільки Віталік у складі Бастіону може і надіюсь пограє ще в українській Екстра-лізі. Звичайно, що за команду Бастіон (сміється). 
 
Який матч був найкращим для Бастіона, і який, навпаки, найгірший? 
– Почну з найгіршого. Це матч в першому колі проти команди CoreValue. Це була єдина наша поразка в сезоні. Ми пропустили шість голів, з яких два можна внести в відеорубрику круті та смішні моменти (сміється). Найкращий матч також проти CoreValue, щоправда уже у другому колі. Це була гра за 6 очок, між першою та другою командою в турнірній таблиці.  Всі розуміли, що це була одна з ключових ігор. Результат на табло.  
 
Які з команд у Гранд лізі Львівщини у цьому сезоні Вас приємно здивували? 
Подобається мені новачок Гранд Ліги – DevPlanet. Гарно укомплектована, швидка, забивна команда. Думаю, влітку DevPlanet буде одним з претиндентів на медалі. 
 
Наскільки цікавим був чемпіонат? 
– У цьому чемпіонаті не було багато матчів, коли одна команда перемагала з великою різницею м’ячів. Команди з кожним сезоном стають сильніші та розвиваються. Рівень чемпіонату Гранд Ліги росте. Що і радує. Якщо не враховувати інтенсивний розклад та нічні матчі в будні дні другого кола, це був найцікавіший чемпіонат для Бастіону.  
 
Що б хотіли змінити в організації змагань? 
– Можна ще раз згадати про календар. Не стабільний розклад, дні та час проведення матчів – це перманентна проблема, яка повторюється кожного зимового сезону. Гранд Ліга – це найсильніша футзальна ліга Львівської області. Відповідно тур в Гранд Лізі повинен бути як свято. До цього дня команди готуються цілий тиждень, щоб порадувати своєю грою вболівальників на трибунах. 
 
Чи є претензії до арбітражу? 
– Зауваження завжди є і будуть. Судді також люди і мають право на незначні помилки. Рівень чемпіонату Гранд Ліги Львівщини росте, команди стають сильніші, розвиваються, в усіх є рух вперед. Відповідно, хочеться, щоб арбітраж також не стояв на місці. Повинен бути баланс. 
 
Які плани команди на літо? 
– Для нас це літо – підготовка до зими та наступних кроків команди. Один з яких буде участь у Кубку України.  Відповідно влітку будемо заявлятись у найсильнішу лігу області, в якій цілі будуть незмінні – золоті медалі. Але насамперед ми усією командою та нашими вболівальниками після карантину вип’ємо по келиху сухого червоного вина на природі за межами Львова і відcвяткуємо наше довгоочкуване чемпіонство. 
 
Ваша символічна збірна чемпіонату.
– Ігор Кудінов, Євген Москвін, Василь Денис, Юрій Хавер, Сергій Тригубець (без воротаря – гра на пятого). Це п’ятірка, що робить наш чемпіонат Львівської області одним з найсильніших в Україні. Люди, які передають свій досвід молодшим гравцям. Всі тренери та одночасно найкращі на майданчику. 
 
Джерело –
Прес-служба АФЛ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.