БеларусьМаксим Лисенко: «В Португалії автобус здав назад. Ривкін сказав, що на ньому ми більше не поїдемо»БразилияКарека – в «Коринтианс», Лукас Селбаш – в «Атлантико»КазахстанВиктор Уго и Део пополнили МФК «Актобе»Кубок УкраиныFavbet Кубок України: відбулося жеребкування попередніх етапівЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. «Енергія» – «Сокіл». АнонсКазахстанВиктор Тарчило: «В Казахстане очень высокий уровень футзала»Женский футзалОлександр Ратич: «Мабуть, нам доведеться дещо змінити вектор розвитку клубу»Экстра-лига«Цифры знают все»: покер Колесникова и два «дубля» ДоманскогоСборная УкраиныОлексій Сагайдаченко: «Є певна важкість відслідковування гравців, які не задіяні у Favbet Екстра-лізі і Першій лізі»Всеукраинский финал АФЛУВсеукраїнський фінал АФЛУ-2020: найкраще досягнення волинського футзалуКазахстанКубок Казахстана пройдет в октябреПервая лига Назар Бугайчук: «"Любарт" виступатиме в Першій лізі, яка попередньо стартує наприкінці жовтня»РоссияСергей Скорович: «Спорт высших достижений не может быть легким ни для спортсменов, ни для тренеров»БразилияМаркиньос Шавьер будет работать в ОАЭБразилия«Магнус» подписывает ДжониЭкстра-лигаЕкстра-футзал. Сезон 2020/21. Випуск № 5Кубок УкраиныFavbet Кубок України: жеребкування попередніх етапів – 24 вересняРоссияНиколай Иванов: «Я всегда ставлю перед собой максимальные цели»Всеукраинский финал АФЛУАндрей Заводян: «Победа в АФЛУ далась нам не очень легко, но и не так тяжело, как это могло бы казаться»ФранцияСборные Молдовы и Франции обменялись победами

Юнацька збірна України U-17 зіграє з сербськими однолітками

19 вересня у Будинку футболу відбулась зустріч-семінар для тренерів дитячо-юнацьких футзальних команд, яка була організована Асоціацією футзалу України та Комітетом дитячо-юнацького футзалу АФУ. Під час цього заходу була показана презентація нового сезону, в якому на тренерів, гравців та вболівальників чекають дуже цікаві зміни.

 

Перед початком презентації з вітальним словом виступив президент Асоціації футзалу України Сергій Владико, який підбив підсумки чемпіонату Європи (U-19), який проходив з 6 по 14 вересня у Латвії. Нагадаємо, що на цьому турнірі юніорська збірна України посіла третє місце у своїй групі і не вийшла до півфіналу. Очільник АФУ розповів про причини такого результату і висловив сподівання на те, що наступний чемпіонат Європи, який відбудеться через два роки, буде більш вдалим для нової збірної України (U-19).

Що стосується нового сезону, то в ньому буде дуже багато змін. Перш за все, вони стосуються вікових категорій U-17 та U-15. Річ у тім, що в цих категоріях буде більше змагань. Юнацька Екстра-ліга переходить з категорії U-16 у U-17. Також у категорії U-17 буде і Перша ліга. Але якщо ЮЕЛ гратиметься вже за звичною системою («дім-виїзд» зі спареними матчами), то у Першій лізі буде турова система (планується провести п’ять турів). Така ж турова система буде і у віковій категорії U-15, де в цьому сезоні також буде два чемпіонати: Вищої та Першої ліг. Що стосується чемпіонатів України у вікових категоріях U-13 та U-11, то в них буде зіграна турова система, але Вищої та Першої ліг не буде – там склад учасників формуватиметься за Конференціями («Захід», «Центр», «Схід», «Південь»), а до фінального етапу потраплять по чотири найкращі команди з кожної Конференції. Також у цьому сезоні планується проведення чемпіонатів у інших вікових категоріях (зокрема, U-10).

Змагання на Кубок України в цьому сезоні відбуватимуться у наступних категоріях: U-17, U-15, U-14, U-13, U-12, U-11 та U-10. Варто зазначити, що кубкові змагання у віковій категорії U-10 відбудуться двічі. Зокрема, з 30 вересня по 4 жовтня всі бажаючі команди зможуть поборотися за Кубок України (U-10) у Шостці. Інші кубкові змагання у цій віковій категорії у квітні (приймаюче місто буде оголошено пізніше).

Також у сезоні 2019/2020 р. р. заплановано проведення дитячих фестивалів у вікових категоріях U-9. U-8, U-7 та U-6 (турнір в останній вікові категорії буде зіграний в разі наявності команд цієї вікової групи).

Закінчиться сезон 2019/2020 р. р. у вітчизняному дитячо-юнацькому футзалі у червні, коли у Чорноморську будуть зіграні турніри «Chornomorsk Cup». Зокрема, у вікових категоріях U-17 та U-15 турнір «Chornomorsk Cup» матиме статус міжнародного. А у вікових категоріях U-13 та U-11 буде зіграний Всеукраїнський турнір «Chornomorsk Cup».

Окремо варто виділити «вікна» для юнацької збірної України (U-17), яка збиратиметься у новому сезоні. Календар дитячо-юнацьких змагань сезону 2019/2020 р. р. передбачає «вікна» для НТЗ юнацької збірної у грудні (є домовленості про те, що українські юнаки зіграють з сербськими однолітками), на початку січня (Португалія) та у лютому (Італія). Однак, є також варіант, що збірна України (U-17) збереться і в інші терміни, окрім запланованих. Принаймні, такий варіант також має місце бути.

Також треба відзначити, що по ходу цієї зустрічі у присутніх тренерів виникали різноманітні питання, внаслідок яких виникали дискусії. Окрім цього, пролунали і деякі цікаві пропозиції. Зокрема, президент Асоціації футзалу Волині Руслан Корпош оприлюднив пропозицію щодо проведення турніру чемпіонів областей. Річ у тім, що у деяких регіонах проводяться чемпіонати областей з футзалу серед дитячих команд. Тому, пролунала така думка, щоб зібрати чемпіонів областей у єдиний турнір та провести змагання серед переможців дитячих обласних чемпіонатів. За основу запропоновано взяти формат проведення Аматорської футзальної ліги України, де переможці чемпіонатів та міст грають у Всеукраїнському фіналі. У відповідь на це Сергій Владико запропонував відправити пропозицію щодо проведення такого турніру в регіональні осередки Асоціації футзалу України а потім приймати рішення.  Втім, якщо подібний турнір і відбудеться, то, мабуть, не раніше, ніж у сезоні 2020/2021 р. р.

Отже, наприкінці вересня візьме старт новий сезон в українському дитячо-юнацькому футзалі. Він буде багатим на змагання, а чи перетвориться кількість цих змагань у якість, ми вже побачимо наприкінці сезону.

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.