РоссияСергей Абрамов: «Красивые голы – это наша импровизация, а не домашние заготовки»БразилияФалкао: «Фалкао – первый, Фалкао – второй, Маноэл Тобиас – третий»БразилияАллан: «Мечтаю попасть на чемпионат мира»БразилияВандер Кариока возвращается на площадкуКазахстанБиржан Оразов: «Лично я против натурализации. Лучше, чтобы играли местные пацаны»Испания«Барса» расстанется с тремя лидерами по окончании сезона-2020/21Италия«Италсервис Пезаро» – чемпион Италии-2020/21Испания«Бурела»: Ривера уходит, Рикер приходитСборная УкраиныЗбірна України (U-19) завоювала бронзові нагороди турніру «Futsal Week», Ткачук і Дичук у символічній збірнійКазахстанБиржан Оразов: «Хотелось бы попробовать себя в топ-чемпионатах, деньги тут не влияют»МолдоваВ’ячеслав Кожем’яка перейшов в «Балкан Фармасьютікалс»БеларусьБеларусь-2020/21. Высшая лига. Плей-офф. Финалы. LIVE!Сборная УкраиныЮнацька збірна України (U-19) боротиметься за бронзові нагороди на турнірі «Futsal Week»Россия«Синара» – чемпион России-2020/21!ИспанияМигель Андрес: «Самое важное, чему я научился – это честность, порядочность, трудолюбие и страсть к делу, которым я занимаюсь»Футзал в миреМФК «Байтерек» пополнился Салимбаевым и БайзаковымЖенский футзалНаталия Митрофанская: «Хочу оставаться в футзале, добиться в нем многого и вернуться в сборную»РоссияГабриэл: «В предстоящих матчах главное – дисциплина»ИталияМарсио Браншер: «Мне очень нравится играть, но я также люблю тренироваться»ГерманияПётр Шаталин: «Сомневаюсь, что в первый сезон Бундеслиги немецкие команды будут повально скупать легионеров»

Юрій Кравченко: «Ми розглядаємо три сценарії впливу карантину на футзальний сезон на Луганщині»

Про вплив на проведення футзального сезону 2020/21 розповів голова Асоціації футзалу Луганської області Юрій Кравченко


У зв’язку з оголошеним в країні карантином вихідного дня  старт  чемпіонату області з футзалу на Луганщині поставлено «на паузу». Про те, яким чином карантинні обмеження можуть вплинути на проведення футзального сезону 2020/21 розповів голова Асоціації футзалу Луганської області Юрій Кравченко.

– На жаль, введення карантинних обмежень на вихідних днях повністю виключив можливість проведення ігор Чемпіонату по суботам та неділям, а саме ці дні тижня є базовими для змагань, – пояснює Юрій. – Наразі питання про старт змагань вирішено відкласти до завершення дії карантину вихідного дня, а саме до 30 листопада.

– Чи розглядався варіант проведення матчів у будні?
– Так. В першу чергу, проведення чемпіонату по будням унеможливить участь команд з інших регіонів Луганщини. По-друге, вечірній час у залах Сєвєродонецька сьогодні дуже завантажений.

– Якщо карантин буде подовжено і у грудні, є вірогідність того, що сезон може не розпочатися?
– Ми розглядаємо декілька варіантів розвитку подій, які так чи інакше можуть вплинути на початок сезону.

Перший: карантин  вихідного дня в країні завершиться 30 листопада, або його подовжать зі змінами, які дозволять грати у суботу і неділю (така вірогідність теж є). Тоді, ми розпочнемо в перших числах грудня і в цілому зможемо грати без втрат серед учасників. Два, три тижні, що ми втратимо в листопаді не є суттєвою загрозою для проведення.

Другий варіант: карантин вихідного дня продовжується в такому виді, який він є зараз. В такому разі, на жаль, кількість учасників  зменшиться за рахунок команд з віддалених міст і районів, які не зможуть приїздити грати по буднях, внаслідок чого буде змінено формат проведення Чемпіонату. При зменшенні учасників знайти час увечері у залах буде складно, але вже більш реально.

Третій варіант: повний локдаун в країні. Сезон не розпочнеться.

Додам, що всі наші футзальні змагання проводяться за узгодженням з Луганською обласною асоціацією футболу.

– Також багатьох учасників цікавить закінчення змагань у деяких лігах попереднього сезону. Чи плануєте догравати?
– Обов’язково. В сезоні 2019/2020 залишилися незавершеними змагання в І, II, III і IV лігах. Не дивлячись на те, що далеко не всі команди виявили бажання догравати минулий чемпіонат, комплект нагород буде розіграний переважно серед тих команд, хто претендує на ці нагороди. Проведення таких матчів заплановано на початок січня, упродовж двох тижнів. Звісно, якщо нам дозволить це зробити епідеміологічна ситуація в країні.

– Чи вистачить часу для проведення матчів Чемпіонату за новим форматом, якщо змагання розпочнуться у грудні?
– Так. Кожні вихідні планується проведення близько тридцяти матчів у двох залах міста Сєвєродонецька – Льодовому палаці і КДЮСШ3. До речі, дякуємо за співпрацю відділу молоді та спорту Сєвєродонецької ВЦА. Вища  ліга за нашими підрахунками повинна завершитися до 1 березня 2021 року, в березні – 1 ліга, інші – в квітні. Часові терміни традиційні.

– Чи планується проведення кубкових змагань в цьому сезоні?
– Так, ми би хотіли провести і кубок. Але все буде залежати від того в якому ритмі буде проходити сезон.

– Чи будуть представники Луганщини брати участь у чемпіонатах України з футзалу?
– Так, два представника Луганщини цього сезону представляють наш регіон у вищій лізі Чемпіонату України серед жінок. Це команда «Луганочка» і команда «Кобра» з Білокуракиного. Хотів би відзначити головного тренера і в той же час творця команди «Кобра» Анатолія Кривулю, який провів, на мою думку, дуже серйозну, системну роботу в районі, результат якої стала участь білокуракинської жіночої команди в чемпіонаті серед кращих футзальних колективів країни. Стосовно чоловічих змагань. В цьому сезоні Вища ліга Чемпіонату Луганської області – є зональним етапом Другої ліги чемпіонату України. Команда, яка стане чемпіоном Луганщини гратиме у плей-оф Другої ліги за системою: дома – виїзд. Призери чемпіонату отримають можливість взяти участь у  Всеукраїнському турнірі Кубок регіонів.

– Що би Ви хотіли побажати шанувальникам футзалу?
– Перш за все, здоров’я. Сьогодні це головне. Бажаю всім дотримуватися всіх карантиних обмежень та не хворіти.

Джерело  Пресслужба Асоціації футзалу Луганської області

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.