Футзал в миреКакау может возглавить сборную ИранаПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 7. Победные голы Максима Паутяка и Виталия КолесникаЧемпионат мираРефери из Кыргызстана Нурдин Букуев установил рекорд чемпионатов мираРоссияАрнольд Кнауб: «О несостоявшемся переезде в Бундеслигу ничуть не жалею»Сборная УкраиныІрина Дубицька: «Збірна Фінляндія на турнірі Lviv Freedom Cup-2020 і зараз приблизно на тому самому рівні»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 6. Осечка ВРЗ и победная серия БЧСборная УкраиныОлег Шайтанов: «У січні в нас спаринги з Іспанією, на початку лютого — зі Швецією» ИталияИталия-2021/22. Тур 5. «Падуя» увеличивает отрывСборная УкраиныЮлія Форсюк: «Відразу після фінального свистка до кінця не повірили, що змогли здобути омріяний результат»Лига чемпионов УЕФА«Ураган» у Кубку УЄФА 2011/12: як це булоПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Cхід. 2 тур. «ЗАПОРІЖПРОМГРУП» і «SkyUp» поки без втратПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Захід. 2 тур. «Любарт» зазнав другої поразки поспільЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 8 тур. «Продексім» обіграв «Ураган» і наблизився до лідерівИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 3-го тураЧемпионат ЕвропыУкраїна вийшла у "Фінал чотирьох" Євро-2022: українська воротарка забила шалений голКазахстанИгита: «Испытываю немного горечи»ИспанияИспания-2021/22. Тур 3. «Бетис» и «Наварра» творят чудесаЧемпионат ЕвропыЄвро-2022 (жінки). Основний раунд. LIVE!Чемпионат ЕвропыВідбір до Євро-2022. День Х для України і Фінляндії наставЧемпионат ЕвропыЯкко Лайтинен: «У нас есть шанс, который может быть единственным в жизни»

«Будстар-НПУ»/«Леонас» вирвав перемогу у «ЗХО-Тесла» у гольовій перестрілці за Суперкубок України

У п’ятницю, 20 серпня, Харків став справжньою столицею футзалу. Першими на майданчик вийшли жіночі команди «Будстар-НПУ»/«Леонас» та «ЗХО-Тесла». 


В останніх була перевага – гра відбувалась за рідних трибун на яких зібралось чимало прихильників футзалу.

Перед стартом поєдинку відбулось нагородження найкращих футзалісток сезону-2020/2021. Слід відзначити, що у футболці «Будстар-НПУ»/«Леонас» вперше вийшла Ірина Дубицька, яка тривалий час виступала за інший київський клуб «IMS-НУХТ». Але нещодавно стало відомо, що команда не буде заявлятись на сезон-2021/2022.

Вже з перших хвилин стало зрозуміло, що на нас чекає цікавий матч. Перший момент був в активі харків’янок. Дичко потужно пробила у ворота Кислової – стійка врятувала киянок від пропущеного голу. Відразу після цього київські футзалістки створили не менш небезпечний момент. Команди обмінялись гостротою.

Першими рахунок у зустрічі розмочили гості. Шульга, яка повернулась разом із Кисловою у команду, красивим ударом зі штрафного прошила сітку воріт Сагайдачної – 0:1.

Не минуло й хвилини, як господарки зрівняли цифри на табло. Рубан з ауту перевірила пильність Кислової, Вікторія відбила удар, але на добиванні вже була Бурлаченко. Минуло лише шість хвилин, а рахунок зустрічі вже був 1:1.

Наступного голу довелося чекали лише дві хвилини. Костюк змістилась у центр та наважилась на дальній удар. Юлія не прогадала – м’яч полетів прямо у дев’ятку. Розкішний гол вдався гравчині «ЗХО-Тесла».

Відразу після цього харків’янки завдяки удару Дичко збільшили перевагу у рахунку вже до 3:1. Саме за таких цифр на табло дівчата пішли на відпочинок.
 

Феєрія голів або бенефіс Шульги

Другий тайм став справжнім футзальним шедевром та цілою горою голів. Киянкам вдалось швидко скоротити відставання до мінімуму. Дубицька завдала удару, на шляху м’яча опинилась Шульга, яка допомогла йому залетіти у сітку воріт господарок – 3:2.

З 25 по 28 хвилину дівчата влаштували цілу феєрію результативних пострілів. Дубль оформила Степаненко, а за київський клуб відзначились Дятел та Шульга. Відзначимо, що для Анни цей гол став вже третім у зустрічі – хет-трик. Але і на цьому Шульга не зупинилась…

На 32-й хвилині Василюк знову зрівняла рахунок у кубковому протистоянні – 5:5. Неймовірні цифри на табло, який став подібним до хокейного.

Здавалось, що дівчата будуть визначати володаря Суперкубку України у серії післяматчевих пенальті. Але інакше гадали киянки, а зокрема все та ж активна Шульга. Скибіна ефектно, а головне результативно перехопила передачу суперниці та розвинула стрімку контратаку, яку підтримала Шульга. Скибіна пробила у Сагайдачну, але м’яч відлетів прямо у ноги Анни, якій нічого не залишалось, як закотити його у ворота – 5:6.

Підопічні Олександра Ратича вийшли вперед у рахунку за 37 секунд до фінального свистка. Киянки на зубах вирвали Суперкубок України та із гарним настроєм повертаються у Київ.

«Збірна Харківської області-Тесла» (Харківська обл.) — «Будстар-НПУ-Leonas» (Київ) — 5:6 (3:1)
Голи:
Бурлаченко (6), Костюк (8), Дичко (9), Степаненко (25, 28) — Шульга (6, 22, 27, 40), Дятел (26), Василюк (32).

Софія Кулай

Велика футзальна програма у харківському палаці спорту «Локомотив» розпочалася з протистояння між чинними чемпіоном – «ЗХО-Тесла» та володарем Кубка України – «Будстар-НПУ/Леонас».

На те, щоб призвичаїтися до старту нового футзального сезону командам знадобилося трохи більше п’яти хвилини.

Рахунок у зустрічі відкрили киянки. Шульга заробила штрафний і сама його реалізувала не залишивши шансів Сагайдачній.

Втім, після цього ударну трихвилинку провела команда Василя Сухомлинова. Бурлаченко вдало зіграла на добиванні, Костюк потужним ударом вразила дев’ятку воріт суперника, а Дичко майстерно реалізувала вихід віч-на-віч.

Саме за рахунку 3:1 на користь харків’янок команди й пішли на перерву.

Після відпочинку гостей швидко привів до тями ранній гол Шульги, яка переправила м’яч у ворота після удару Дубицької, яка проводила свій дебютний матч у новій команді.

«ЗХО-Тесла» завдяки удару Степаненко відновила гандикап у два голи. Втім, реакція киянок виявилася миттєвою. Дятел свій вихід віч-на-віч з Сагайдачною не змарнувала. Різниця знову стала мінімальною. А за якусь хвилину хет-трик оформила Шульга. Рахунок у зустрічі вперше за довгий час став рівним.

Героєм другого тайму для господарок стала Степаненко. Христина оформила дубль й знову вивела свою команду вперед.

Однак, досвід киянок взяв гору в останній десятихвилинці. Втрати Єрьоменко, Бабенко й Підгорної далися взнаки. Натомість, гості застосовували у грі всього шість універсалок, а Дятел і Шульга грали майже без замін. Такий темп представниці столиці витримали. На 32-ій хвилині ще один дебютант команди (на цей раз мова про офіційні футзальні поєдинки) Василюк відновила паритет.

У свою чергу, вирішальним у зустрічі став удар Шульги на останній хвилині. Анна оформила покер й принесла «Будстар-НПУ/Леонас» свій перший суперкубок в історії.

«ЗХО-Тесла» (Харків): Вікторія Сагайдачна (к) – Ксенія Бурлаченко, Єлизавета Кузнецова, Яна Дичко, Софія Рубан – Юлія Костюк, Анастасія Калягіна, Альона Коваленко, Христина Степаненко – Дарина Ткаченко, Марія Діденко, Олеся Руденко, Евеліна Стеблін, Ірина Кузубова
«Будстар-НПУ/Леонас» (Київ): Вікторія Кислова – Марія Васковець, Віра Дятел (к), Анна Шульга, Олександра Скибіна – Ірина Дубицька, Ірина Василюк – Анастасія Дмитренко, Анастасія Олексієнко, Наталія Митрофанська, Вероніка Ковальчук
«ЗХО-Тесла» – «Будстар-НПУ/Леонас» – 5:6 (3:1)
Голи:
Ксенія Бурлаченко (6), Юлія Костюк (8), Яна Дичко (9), Христина Степаненко (25, 28) – Анна Шульга (6, 22, 27, 40), Віра Дятел (26), Ірина Василюк (32)
Попередження: Ксенія Бурлаченко (32), Юлія Костюк (37)

Джерело - Пресслужба Асоціації футзалу України
 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.