БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 20. LIVE!РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 17. LIVE!Favbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. 1/2 фіналу. LIVE!Чемпионат мираЖеребьевка чемпионата мира-2020 (21) – 1 июняКазахстанКака: «Не можем иметь две цели одновременно»Сборная УкраиныЗбірній України зараховано технічну перемогу у матчі відбору до Євро-2022 з АлбанієюИспания«Мовистар Интер» – обладатель Суперкубка Испании-2020Детский футзал«ДЮСШ-Respect» здобуває Кубок України U-12ИспанияХосе Руис: «Хочется самому уйти из спорта, а не дождаться того, чтобы спорт ушел от меня»Чемпионат ЕвропыВладимир Вусатый: «Я склоняюсь к тому, что пора мне уже двигаться к завершению»Чемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Ми маємо справжній коллектив»Экстра-лигаАндрей Мельник – игрок МФК «Продэксим»Сборная УкраиныНазарій Войтович: «Дружний колектив збірної підтримував мене з першого дня»Чемпионат ЕвропыТомаш Драховски: «За выход на ЕВРО нам обещали 14 тысяч евро»РоссияАлександр Телегин: «Если выйдем на «Синару» в плей-офф, то матчи в выходные могут стать разминкой перед играми на вылет»ИталияИталия-2020/21. Тур 16. LIVE!Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу плей-оф. Анонс перших матчівИспанияДаниэл Шираиши: «Мы не можем уступить в финалах дважды одной и той же команде»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Результати жеребкування чвертьфіналівЭкстра-лигаДаніел Роза: «Я дуже щасливий в Україні»

Євген Ривкін: «Литва отримала право проведення чемпіонату світу завдяки розвиненій інфраструктурі»

Інтерв'ю з тренером збірної Литви

 

На міні-зборі у центрі спорту «Рекорд» по дорозі у Словаччину побувала збірна Литви. Її тренером є Євген Ривкін, колишній тренер харківського «Локомотива» і збірної України, який вже неодноразово бував у Бельсько-Бялій. Таким чином у минулі вихідні випала можливість для короткої розмови. 

- Пане тренере, нещодавно було оголошено, що ФІФА доручила організацію чемпіонату світу з футзалу 2020 року у Литві. Ви здивовані?
- Це, звичайно, великий сюрприз. Литва не є країною, яка має особливі футзальні традиції, він там лише розвивається. Проте ми мали сигнали про те, що це може статися. Наскільки я знаю, головним аргументом у прийняті цього рішення стала інфраструктура. У рамках підготовки до чемпіонату Європи з баскетболу, який відбувся в Литві, інвестиції були дійсно величезними. Зараз поруч один з одним є декілька сучасних залів, безумовно кращі дороги і мережа нових готелів. У цьому відношенні Литва готова.

- А як щодо спортивних моментів? Наприклад, чи не хоче литовська федерація, як деякі інші країни, натуралізувати гравців з Бразилії, щоб підсилити свою збірну?
- Це складне питання... Я не є особливим прихильником натуралізації. Я вважаю, що організаційні зміни всередині країни значно підвищать рівень футзалу в Литві, тому що є група дуже хороших гравців. Сьогодні переважно немає поділу між футболом і футзалом. Гравці грають і там, і там. Ті, хто має необхідні якості і хоче грати у футзал, можуть підписати контракти до березня, а потім грають на великому полі. Це велика проблема. Цього року у квітні ми грали матчі з Білорусією. Ми тоді були змушені скоротити збори на кілька днів, тому що почався футбольний чемпіонат і практично всі гравці  були в ньому задіяні. Лише 5 хлопців мали можливість у той час прибути до табору команди. Ще перед виїздом мені так само довелося відмовитися від кількох гравців, тому що їх команди все ще грали у футбол. Я розмовляв з головою Федерації і отримав відповідь, що якщо ми отримаємо право на проведення чемпіонату світу, то подумаємо про зміни у цьому питанні. Ну що ж, тепер побачимо як воно буде... Повертаючись до вашого питання - думаю, що на чемпіонаті гратимуть тільки корінні литовці.

- Як ви оцінюєте поточний стан «Рекорду»?
- Тут все стає краще, як з інфраструктурою, так і з командою. Я спеціально обрав «Рекорд» на ці кілька днів, бо хотів, щоб гравці побачили професійний футзальний клуб, щоб переконалися в тому, що варто ставити на футзл. Вони всі дуже здивовані. Я не здивований, але також не сказав їм, що не кожен польський футзальний клуб так виглядає (сміється). Звичайно, ми б хотіли приїхати сюди на збори. Можливо, зможемо організувати в Бельсько-Бялій матч молодіжних чи національних збірних. У спортивному плані у вас теж великий прогрес, бо ваша команда вийшла з сильнішої, на мій погляд, групи основного раунду Ліги чемпіонів, ніж група чемпіона Литви «Вітіса» (Каунас). Тепер перед «Рекордом» стоїть надзвичайно важке завданням, але я думаю, що ви зіграєте з «Барселоною» краще, ніж літом. У мене з харківським «Локомотивом» також була можливість зіграти товариський матч з «Барселоною». Дуже цінний досвід, який дійсно багато дав моїм гравцям, і я вважаю, що з «рекордистами» буде так само. Триматиму за вас кулаки!

За матеріалами 
bts.rekord.com.pl

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.