Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2019/20. Основной раунд. День 5. Осталась одна путевкаЖенский футзалВища ліга (жінки)-2019/20. 1 турЛига чемпионов УЕФАВоробус побував на матчах Ліги Чемпіонів в УгорщиніРоссияАлексей Кудлай: «Уверен, что Сытин поможет нам в решении поставленных задач»ИталияИталия-2019/20. 5 тур. Каос Мантова – Тодис Лидо ди Остия. LIVE!Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2019/20. Основной раунд. День 4. «Рекорд» уступает чемпиону РумынииЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів. Основний раунд. «Продексім» – «Араз». АнонсФутзал в миреУ Франції підбили проміжні підсумки стратегії розвитку футзалу і визначили нові орієнтириЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга-2019/20. 4 тур. Тур довжиною у вічністьЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів. «Продексім» розгромив «Араз»РоссияРоман Букин: «Играя в Суперлиге, ты должен прогрессировать»Лига чемпионов УЕФА«Халле Гоойк» (Бельгія) – «Продексім» (Україна) – 3:7. ПіслямоваФутзал в миреАлі Хасанзаде: «Розгроми бувають з усіма»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2019/20. Основной раунд. День 3. Десять известных из шестнадцатиПольшаНиколай Морозов: «Здесь мой второй дом»ПольшаПольша-2019/20. Разгромное поражение лидераЧехияЧехия назвала состав на матчи отбора к ЧМ-2020Футзал в миреНаши за границей. «ЭРА-ПАК» побеждает «Спарту»Футзал в миреЛіга чемпіонів. Основний раунд. «Халле-Гооїк» – «Продексім». АнонсИталияИталия объявила состав на матчи отбора к ЧМ-2020

Київський «IMS-НУХТ» — володар Суперкубка України серед жінок

Поєдинок за жіночий Суперкубок України розпочався з приємних моментів. Наставник «IMS-НУХТ» Тарас Шпичка отримав нагороду найкращому тренеру минулого сезону, а гравчиня «Ладомира» Вікторія Гирин отримала відзнаку як найкращий бомбардир чемпіонату України сезону 2018/2019 рр.
 

Окрім того, варто відзначити, що незважаючи на те, що гра розпочиналась о 12.00, на трибунах спорткомплексу ТРЦ «Адреналін Сіті» був майже аншлаг. Причому, підтримка була як у «Ладомира», так і у «IMS-НУХТ».

Саме «IMS-НУХТ» практично на початку гри взяв ініціативу в свої руки, і у Вальчук тут же з’явилась робота. Однак, і волинянки теж не сиділи, склавши руки, і спробували одразу відповісти. Та все ж таки перший м’яч опинився саме у воротах «Ладомира» після удару Воловенко. І майже тут же підопічні Олега Бортника пропустили другий м’яч у свої ворота. Після розіграшу ауту Майбородіна віддала зрячий пас між двох гравчинь на Шевченко, яка пробила впритул зі стійкою – 2:0 на користь «IMS-НУХТ», і тренерський штаб «Ладомира» був змушений брати тайм-аут, щоб трохи заспокоїти своїх підопічних. І цей тайм-аут дійсно подіяв на волинську команду. Практично одразу волинянки створили момент, який завершився відкладеним фолом з боку Кліпаченко, а також позбавленням явної гольової нагоди з боку Кирильчук, за що «вісімка» «IMS-НУХТ» отримала пряму червону картку, та пенальті у ворота киянок. Однак, Каверзіна не змогла забити цей 6-метровий.

Тим не менш, у футзалісток «Ладомира» було ще дві хвилини, протягом яких вони могли реалізувати більшість. Але, незважаючи на те, що моменти у підопічних Олега Бортника були, забити у форматі 4х3 їм не вдалося. Перш за все, цього не сталося завдяки впевненій грі Кислової у воротах «IMS-НУХТ». Однак, коли склади команд вже вирівнялись, «Ладомиру» таки вдалося забити у ворота киянок. Це Гирин ідеально підсікла м’яч головою після класного, суто футбольного навісу, і Кислова була змушена витягати м’яч з сітки своїх воріт. Та радість «ладомирівок» була недовгою. Вже за кілька хвилин «IMS-НУХТ» відновив свою перевагу в два м’ячі після класного удару Кліпаченко. Вальчук у тій ситуації, м’яко кажучи, не виручила, оскільки могла зіграти краще. Але варто віддати належне гравчиням «Ладомиру», які не розклеїлись після цього пропущеного голу та в окремих епізодах нав’язували хорошу боротьбу. Однак, мінусом волинянок було те що Олег Бортник не грав у класичні дві четвірки, і весь тягар падав переважно на стартовий квартет, у якому наставник команди з Володимира-Волинського іноді робив зміни. Можливо, якби тренерський штаб «ладомирівок» більше використовував свою лавку запасних, то йому вдалося би ще у першому таймі трохи пожвавити гру, адже було видно, що волинські футзалістки вже почали втомлюватись.

Другий тайм міг розпочатися зі збільшення переваги «IMS-НУХТ». Майбородіна мала два дуже хороших моменти, однак жодний з них не був реалізований, оскільки у воротах вдало діяла Вальчук. Трохи згодом голкіпер «Ладомира» ще кілька разів зіграла надійно. А на 26-й хвилині Гирин забила свій другий гол у цій грі, і у волинянок з’явився непоганий шанс зрівняти рахунок. Але буквально тут же Кліпаченко відповіла своїм голом, який дозволив чинним чемпіонкам України знову відновити фору в два м’ячі. За такого розвитку подій тренерському штабу «Ладомира» потрібно було йти на ризик. Однак, на гру з п’ятим польовим волинська команда не поспішала переходити. Тим не менш, незважаючи на це, вона намагалася створювати напругу біля воріт Кислової. Зокрема, непогані моменти були у тієї ж таки Гирин, а також у Каверзіної та Шайнюк. Але на 35-й хвилині м’яч вп’яте опинився у воротах «Ладомира». Киянки подали кутовийі м’яч рикошетом від Лемещук полетів у напрямку Скибіної, на яку і був записаний цей м’яч. До речі, відзначимо, що Скибіна ідеально вписалась у гру другої четвірки «IMS-НУХТ» після вилучення Кирильчук. Та все-таки «Ладомир» показав, що буде боротись до останнього. За хвилину після згаданого голу Скибіної м’яч опинився вже у воротах киянок. Шайнюк скористалась невпевненою грою Романюк, яка замінила Кислову у воротах «IMS-НУХТ», і закинула їй м’яч «за комірець».

Так рахунок став 5:3, і у «Ладомира» знову з’явились шанси на порятунок. Але для того, щоб врятувати гру, «Ладомиру», знову ж таки, треба було йти на ризик. Однак, як і раніше, Олег Бортник не поспішав випускати п’ятого гравця. А в той же час темп гри трохи знизився, і це, звичайно, було на руку «IMS-НУХТ». Остаточно же стало зрозуміло, що навряд чи «Ладомир» врятує цю гру, коли за 12 секунд до кінця другого тайму Гирин отримала другу жовту картку і автоматично – червону. Киянки вже не стали розігрувати зайвого гравця, а просто спокійно довели гру до переможного кінця, щоб потім офіційно присвоїти собі почесний титул володаря Суперкубку України 2019 року серед жіночих команд.  

«IMS-НУХТ» (Київ) – «Ладомир» (Володимир-Волинський) – 5:3
Голи:
Воловенко (7), Шевченко (8), Кліпаченко (14, 27), Скибіна (35) – Гирин (12, 26), Шайнюк (36)
«IMS-НУХТ»: Кислова (Романюк, 35) – Бундюк, Воловенко, Майбородіна, Шевченко – Дубицька, Кирильчук, Павленко, Кліпаченко – Скибіна, Чиженок.
«Ладомир»: Шайнюк – Лемещук, Шайнюк, Гирин, Кревська – Аполлоніна, Каверзіна, Кузьмич, Семків – Кисляк
Попередження: Гирин (10), Шайнюк (34)
Вилучення: Кирильчук (9) – Гирин (40 – повторне попередження)  

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
 

Зі стартових хвилин матчу ініціативу захопив саме «IMS-НУХТ», неодноразово турбувавши Вальчук. На 5-ій хвилині чудову нагоду, аби забити мала Дубицька, але пробила повз.

Втім, минуло дві хвилині, і Воловенко відкрила рахунок у зустрічі. Бундюк відкотила м’яч на Сніжану, яка з гострого кута вразила ворота суперниць.

Досить швидко киянки зуміли подвоїти свою перевагу. М’ячем відзначилася Шевченко. Олег Бортнік відреагував миттєво, взявши тайм-аут. Це трохи привело до тями команду з Володимира-Волинського, яка отримала кілька чудових нагод для забитих м’ячів.

Спочатку Кирильчук зіграла рукою на лінії власних воріт. Відповідно, у ворота столичного колективу був призначений пенальті, а Альона отримала вилучення. Однак, Каверзіна з шестиметрової позначки пробила вище.

На 12-ій хвилині волинянкам все ж вдалося відквитати один м’яч. Аполлоніна подавала у штрафний майданчик, а Гірин і Кислова у боротьбі не зіграли по м’ячу, який у підсумку опинився у воротах столичного колективу. Втім, до перерви підопічні Тараса Шпички відновили гандикап у два м’ячі. Кліпаченко після сольного флангового проходу точним ударом вразила ворота Вальчук.

Після перерви підопічні Олега Бортніка досить швидко скоротили різницю у рахунку до мінімуму. Кузьмич проштовхнула м’яч на Гірин, яка з близької відстані вразила володіння Кислової.

Втім, раділа команда з Володимира-Волинського не надто довго. Кліпаченко чудово відкрилася на фланзі та втекла на побачення з Вальчук, впевнено реалізувавши вихід віч-на-віч.

Могла Анастасія оформити і хет-трик, але стійка луцьких воріт зіграла на користь «Ладомира». Однак, п’ятий гол таки побував у володіннях волинянок. Після подачі з кутового від Павленко Лемещук зрізала м’яч у власні ворота.

Наприкінці зустрічі Вальчук зуміла потішити вболівальників «Ладомира», знявши наддалеким ударом павутиння з воріт Романюк, яка наприкінці зусрічі змінила Кислову. Проте, не більше. Команда Тараса Шпички стає володарем Суперкубка України.

«IMS-НУХТ» (Київ) – «Ладомир» (Володимир-Волинський) – 5:3 (3:1)
Голи:
Воловенко (7), Шевченко (8), Кліпаченко (14, 27) – Аполлоніна, Гірин (26), Лемещук (34 – автогол), Шайнюк (36)
Нереалізований пенальті: Каверзіна (10)
Попередження: Гірин (10), Шайнюк (34)
Вилучення: Кирильчук (10) – Гірин (40, друга ЖК)
«IMS-НУХТ»: Вікторія Кислова (Яніна Романюк, 35) Аліна Бундюк, Сніжана Воловенко, Ірина Майбородіна, Юлія Шевченко, Ірина Дубицька, Анастасія Кліпаченко, Альона Кирильчук, Олена Павленко, Олександра Скибіна, Анастасія Чиженок, Анна Голубцова,
«Ладомир»: Марія Вальчук, Марина Шайнюк, Вікторія Гірин, Анна Лемещук, Олександра Кревська, Анна Каверзіна, Тетяна Аполлоніна, Анастасія Кузьмич, Надія Іванченко, Даяна Семків, Леся Ольхова, Анастасія Довганик, Софія Кисляк, Анна Велич

Джерело - Прес-служба Асоціації футзалу України
 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.