Первая лига «Авангард» (Краматорськ) з нового сезону переформатується в «ДЕ-Трейдінг» (смт. Миколаївка)РоссияСергей Марадуда: «В элитном раунде не будет слабых соперников»Женский футзалВища ліга (жінки)-2019/20. 1 турЛига чемпионов УЕФАВоробус побував на матчах Ліги Чемпіонів в УгорщиніЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2019/20. Основной раунд. День 5. Осталась одна путевкаРоссияАлексей Кудлай: «Уверен, что Сытин поможет нам в решении поставленных задач»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2019/20. Основной раунд. День 4. «Рекорд» уступает чемпиону РумынииЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга-2019/20. 4 тур. Тур довжиною у вічністьФранцияУ Франції підбили проміжні підсумки стратегії розвитку футзалу і визначили нові орієнтириЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів. Основний раунд. «Продексім» – «Араз». АнонсЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів. «Продексім» розгромив «Араз»РоссияРоман Букин: «Играя в Суперлиге, ты должен прогрессировать»Лига чемпионов УЕФА«Халле Гоойк» (Бельгія) – «Продексім» (Україна) – 3:7. ПіслямоваФутзал в миреАлі Хасанзаде: «Розгроми бувають з усіма»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2019/20. Основной раунд. День 3. Десять известных из шестнадцатиПольшаНиколай Морозов: «Здесь мой второй дом»ПольшаПольша-2019/20. Разгромное поражение лидераЧехияЧехия назвала состав на матчи отбора к ЧМ-2020Футзал в миреНаши за границей. «ЭРА-ПАК» побеждает «Спарту»Футзал в миреЛіга чемпіонів. Основний раунд. «Халле-Гооїк» – «Продексім». Анонс

Суперкубок України серед жінок. «IMS-НУХТ» – «Ладомир». Анонс

Офіційно сезон в жіночому футзалі розпочнеться вже завтра


Хоча новий сезон в українському жіночому футзалі стартує орієнтовно в середині жовтня (бо зараз ще навіть невідома точна кількість команд – лише відомо, що точно гратиме «оригінальна четвірка» претендентів на медалі), матч за Суперкубок України серед жіночих команд було вирішено провести трохи заздалегідь, а саме – 24 вересня. І тут одразу треба роз’яснити, чому була обрана саме ця дата.

Кореспонденту «5х5» незадовго до матчу за Суперкубок України серед жінок вдалося поспілкуватися з віце-президентом Асоціації футзалу України Володимиром Гримайлом. І ось що він сказав про дату цього поєдинку:

– Хочеться дати відповідь на питання, чому була обрана ця дата, яка, до того ж, співпадає з днем проведення товариського матчу чоловічої національної збірної України. По-перше – про дати матчів чоловічої збірної України проти збірних Румунії та України було відомо ще півроку тому, коли був зроблений план-календар для збірної у міжнародних «вікнах». По-друге – що стосується дати матчу за Суперкубок України. Ми виходили з того, що у нас була ситуація: або провести матч за Суперкубок України саме в цей день, або не проводити гру за цей трофей у цьому сезоні. Причина проста – все залежало від календарів дівочої та жіночої збірних України з футболу, які грали або зіграють свої матчі. Тому що у «Ладомирі» є дівчата, які грають як за дівочу, так і за жіночу збірні України з футболу.

І так склалася ситуація, що деякі дівчата з «Ладомира» приїжджають спочатку з дівочої футбольної збірної України, потім відпочивають та їдуть у табір жіночої збірної України (до речі, тут можна ще додати, що незабаром і національній жіночій футзальній збірній України доведеться їхати на товариські матчі у Сербію, тому тут дівчатам (тепер, скоріше за все, з «IMS-НУХТ») буде потрібен ігровий тонус, адже чемпіонат ще не розпочався. – А. Т.). Тому, і була обрана ця дата. Що стосується часу гри (12.00), то ми, звичайно, могли би поставити її і ввечері, наприклад, о 17.00, але ж потім був би ризик знову почути, що Асоціація футзалу України ставить поруч два матчі (товариська гра між чоловічими збірними України та Грузії розпочнеться о 19.00. – А. Т.). Отже, поєдинок за Суперкубок України серед жіночих команд відбудеться 24 вересня о 12.00 у Луцьку.

Що ж, після такого пояснення від віце-президента АФУ, мабуть, питань стане набагато менше. Звичайно, такий ранній час початку матчу може відбитись і на глядацькій аудиторії. Але якщо хтось не зможе прийти в такий час подивитись цей поєдинок наживо, то будуть організовані трансляції на Ютуб-каналі Асоціації футзалу України, а також на луцькому телеканалі «Аверс».

Отже, з організаційною частиною цього матчу ми розібрались. Тепер перейдемо безпосередньо до спортивної складової. Зрозуміло, що сезон у жіночому футзалі тільки має розпочатись. А «Ладомир», завдяки тому, що зараз грає у футбол, має перебувати у непоганому ігровому тонусі. Що стосується «IMS-НУХТ», то чинні чемпіонки України лише входитимуть у сезон. Тому, тут теоретично перевага має бути на боці «Ладомира». Так само як і практично рідні стіни (що там доїхати від Володимира-Волинського до Луцька – все-таки одна Волинська область!). Але є питання в іншому: чи не вплине на гру волинянок зміна простора та перехід з футбольного поля на футзальний майданчик? Тут як раз має бути перевага у «IMS-НУХТ», адже підопічні Тараса Шпички все-таки більше готувались до сезону саме на паркеті. І це може зіграти свою роль у матчі за Суперкубок. Окрім того, буде цікаво подивитись на гру «IMS-НУХТ» без Прокопенко, Сидоренко та
Бавзенюк, які залишили команду під час літнього міжсезоння. Однак, у столичної команди ще залишились досвідчені футзалістки, навколо яких будуватиметься гра команди у новому сезоні. У цьому плані «Ладомир» має деяку перевагу, оскільки практично не має кадрових втрат. Та мінусом волинської команди є те, що вона зовсім молода (в контексті середнього віку гравців) – майже юна. І це – команда на перспективу. А у «IMS-НУХТ» є досвідчені футзалістки – такі, як Воловенко, Дубицька, Кліпаченко. Тому, звичайно, досвід має допомогти киянкам. Але якщо «Ладомир» гратиме грамотно та організовано, як це було у фіналі Кубку України проти «Будстар-НПУ», то у волинянок будуть непогані шанси поповнити свою скарбничку ще одним футзальним трофеєм. Чому акцентується увага саме на цьому? Тому що все-таки, «Ладомир» робить більший акцент на футбол, а футзал використовує лише для гри взимку. Однак, тут треба враховувати, що у «Ладомира» є дівчата, які грають і у футбольній, і у футзальній збірних України (WU-17). Тому, рано чи пізно у них настане час визначатись. Але поки що їх думки будуть сконцентровані на тому, щоб дати бій чинним чемпіонкам України та додати до завойованого Кубку України ще і Суперкубок. Чи вдасться це зробити юним волинянкам? Чи досвід гравчинь «IMS-НУХТ» все-таки дасться взнаки? Відповідь на ці питання ми побачимо вже на паркеті спорткомплексу ТРЦ «Адреналін Сіті» у Луцьку.     

Суперкубок України серед жіночих команд.
«IMS-НУХТ» (Київ) – «Ладомир» (Володимир-Волинський)
24 вересня 2019 року. Луцьк. Спорткомплекс ТРЦ «Адреналін Сіті» – 12.00.
Арбітри: В. Дзюра (Рівне), Орест Дуцяк (Дрогобич)
Хронометрист: О. Джафарова (Луцьк)
Спостерігач арбітражу: Р. Матвіюк (Луцьк)

ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 3:1

Джерело -
Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.