РоссияРоссия-2019/20. Суперлига. Плей-офф. 1/4 финала. "Тюмень" – "Динамо Самара". Матч 5. LIVE!Экстра-лигаАкадемія НФК «Ураган» представила трьох нових тренерівЭкстра-лигаІван Скіцко: «Я побачив, що команда додала, якщо порівнювати з матчами проти “Рятувальника”»Женский футзалРуководство «Будстар-НПУ» не удовлетворило отставку наставника клуба Александра РатичаЭкстра-лига«Food Centre-Sumy» дал бой «ХИТу», но вновь уступилЭкстра-лигаРоман Перадзе: «Можу дати гарантію, що в кожній грі ми будемо ставити завдання перемогти»БеларусьЮрий Дубков: «Если бы не футбол, был бы продавцом сахарной ваты»Экстра-лига«Продексім» тріумфує на «Lviv Open Cup-2020»Женский футзалАлександр Ратич подал заявление об отставке с должности главного тренера «Будстар-НПУ»Экстра-лига«Food Centre-Sumy» розгромно поступився «ХІТу» в контрольному матчіИспанияСтранная война Луиса Рубиалеса: до основанья, а затем…БеларусьАртём Липский – новый игрок МФК «Минск»Экстра-лига «Food Centre-Sumy» проведе два матчі з «ХІТом»ПольшаВиктор Андраде возвращается в ПольшуИспанияЛукао: «Я вингер, который также умеет играть на позиции «столба»Экстра-лигаТаблиця переходів Favbet Екстра-ліги. Літо 2020РоссияТоп-10 интересных форм футзальных командРоссияРоссия-2019/20. Суперлига. Плей-офф. 1/4 финала. Трое известных и Тюмень против СамарыЭкстра-лигаКубок Львівщини-2020. День 3. «ІнБев» і «Кардинал-Рівне» поборються за бронзові нагородиБеларусь«Борисов-900»: 19 лет, 63 соперника, 587 матчей

Олег Зозуля в «Ред Девілс»: буде голосно. Чи буде щасливо?

Олег Зозуля з новими надіями повертається на тренерський місток у польську Екстракласу


Ми чекали трансферів, і дочекалися дечого цікавенького: історія зробила повне коло, і Олег Зозуля знову опинився на тренерській лавці «Ред Девілс» (Хойніце).

Ми запитали тренера Зозулю, чому він вирішив працювати в Хойніце. Відповідь:  Це моя справа. Я люблю футзал.

Ми не сумніваємось. Але, як журналісти, ми, мабуть, вже ставили це питання сотням тренерів  і це перший раз, коли ми зустріли таку відповідь. Само собою зрозуміло, що і гравці, і тренери діляться своїми враженнями з фанатами після переходу в команду. Іноді вони не дуже виразні, іноді не говорять правду повністю, але взагалі не кажуть «це моя справа».

«Це моя справа», напевно, досить характерно у випадку з тренером Зозулею. Останнього разу тренер працював в Екстракласі у «Погоні'04» (Щецин) з січня 2019 року до кінця попереднього сезону. Під час матчів можна скласти враження, що він хоче бути режисером кожної дії щецинян. Важко було уявити «Погонь'04» без якого-небудь гучного викрику з боку українського тренера. У таких ситуаціях завжди виникає питання: чи самі гравці Екстракласи недостатньо добре розуміють, що їм робити на майданчику, і вимагають, щоб їх постійно тримали за ручку...?

У нас в спорті є різні тренери  і їх можна розділити, наприклад, на дві групи: 1) тренери, які спокійно спостерігають за матчем і дають поради під час гри лише час від часу (і багато говорять ... часом), і 2) тренери, які  так «живуть» грою, що створюють враження, що те, що вони самі не можуть вийти на майданчик, завдає їм великого болю. І постійно щось голосно підказують.

Зозуля в Щецині, безсумнівно, належав до групи №2. З самого початку було зрозуміло, що футзалісти під його керівництвом будуть більше  бігати на майданчику, що вони будуть жорсткішими в обороні, що вони будуть робити більше на всій площі майданчика.

Так воно й було. Початок Зозулі в «Погоні'04»  це сім поразок, але потім прийшла нічия 3:3 з «AZS UŚ»  (Катовіце) (невдала, бо команда зі Щецина вела 3:0), після чого були три перемоги над «Ред Девілс» (Хойніце), «AZS UG» (Гданськ) і  «Слонечним стоком» (Білосток). Але після завершення першого етапу чемпіонату «Погонь'04» знову почала програвати і, врешті-решт, після плей-оф вилетіла з Екстракласи. Однак звинуватити Зозулюв цьому важко - команді Щецина просто не вистачало футзальної якості.

Не так давно, як журналісти Футзальної Екстракласи, ми отримали «пропозицію» «нагадати» вболівальникам і клубам про безробітного тренера. Але в період перед відпусткою ми працюємо повільно, тому перш ніж ми приступили до виконання своїх обов’язків - тренер вже знайшов роботу.

Ми з нетерпінням чекаємо: як воно буде? Згадуються слова пісні «Bałkanica» гурту «Piersi»:

Będzie, będzie zabawa!
Będzie się działo!
I znowu nocy będzie mało.
Będzie głośno, będzie radośnie.

Переклад:
Буде, буде весело!
Це станеться!
І знову ночі буде мало.
Буде голосно, буде радісно.
 

Під час матчів «Ред Девілс» точно буде гучно. В Хойніце розраховують, що і радісно теж.

Джерело  Krzysztof Dziedzic, futsalekstraklasa.pl

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.