Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. Фінал. LIVE!Женский футзалОприлюднено склад жіночої збірної України на НТЗ у БроварахИталияИталия-2020/21. Плей-офф. 1/4 финала. LIVE!БеларусьБеларусь-2020/21. Высшая лига. Плей-офф. 1/4 финала. LIVE!Экстра-лигаПідсумкова статистика гравців «ХІТа» в сезоні 2020/2021КазахстанБиро Жаде без Лиги чемпионов, «кайратовские» бразильцы возвращаются в ИспаниюБеларусьВиктор Иванютин: «Ехали в Ужгород на матчи со сборной Украины, а в автобусе вместо заднего стекла — жестяная пластина»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Серія за 1 місце. «Ураган» – «Продексім». АнонсКазахстанЖенская сборная Казахстана не явилась на квалификацию к Евро-2022 — КФФ молчитПервая лига Бугайчук і Піддубний: «Завдання на першу лігу – надати ігрову практику молоді та гравцям, які мало виступали в другій лізі»Экстра-лигаФедір Пилипів: «Вважаю, що доля фінальної серії майже вирішена»РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Плей-офф. 1/4 финала. LIVE!Казахстан«Кайрат» – чемпион Казахстана-2020/21Женский футзалМария Васковец: «В Харьков мы однозначно едем за победой»Футзал в миреОпределена символическая сборная ЛЧ-2020/21, Зики Те — лучший игрокПервая лига Павло Концеба поповнив «Славуту»Женский футзалКсения Гриценко: «Матч против «ЗХО-Теслы» будет для меня как финал»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. «ХІТ» в рік 15-річчя з медалями, а «Енергія» на 20-річчя — безБеларусьБеларусь-2020/21. Плей-офф. 1/8 финала. LIVE!РоссияДмитрий Прудников: «Сейчас все мысли только о плей-офф»

Роман Ковальчик: «Головне, щоб не було ейфорії»

Тренер «ЛТК» та збірної України Роман Ковальчик – про турнір в Азербайджані, чемпіонат Європи-2012 та матчі плей-офф чемпіонату світу

Як відомо, не так давно національна збірна України з футзалу повернулася з Азербайджану, де приймала участь у представницькому турнірі, на якому виборола перше місце. У тренерському штабі «жовто-блакитних» був і тренер луганської команди «ЛТК» Роман Ковальчик. Він і дав оцінку грі нашої збірної, а також поділився своєю думкою стосовно майбутнього чемпіонату Європи, який пройде у Хорватії.  

 Романе Миколайовичу, як ви, як тренер збірної, можете оцінити останній турнір в Азербайджані, де грала наша збірна?
 Я його оцінюю добре, тому що нам вдалося втілити у життя всі наші задумки, ми проглянули найближчий резерв, а також виграли турнір. Особливо всі були задоволені перемогою над Азербайджаном, тому що всі знають, які у нас стосунки з цією командою. Ми два роки тому програли цій збірній у чвертьфіналі чемпіонату Європи, і в нас залишилася образа. Тому приємно, що нам вдалося виграти цей матч проти Азребайджану, та ще й у Баку.

 Яка гра на цьому турнірі вам далася найскладніше?
 Я скажу, що поєдинок проти Азербайджану нам дався легше, ніж поєдинок з Узбекистаном. На матч проти господарів турніру нам вдалося гарно налаштуватися, а от у грі з Узбекистаном, не зважаючи на те, що ми виграли, у нас не все виходило. Тому я вважаю, що з узбеками у нас була найскладніша гра.

 На цьому турнірі за збірну дебютували ваші підопічні з «ЛТК» - Артем Рось та Тарас Кузь. Як ви оцінюєте їх гру?
 Ми на цьому турнірі вирішили подивитись на наш найближчий резерв, тому викликали Кузя, Рося, Волянюка та Федорченка. Скажу, що всі ці виконавці склали дуже добре враження. Вони добре виконували те, що від них вимагав тренерський штаб, і каші не зіпсували. Я вважаю, що найближчим часом ми ще будемо їх викликати до збірної, щоб вони адаптувались у колективі.

 До речі, Кузь та Рось, наскільки я знаю, стали першими гравцями «ЛТК», які були викликані до національної збірної. До цього часу гравці «ЛТК» викликалися до «молодіжки».
 Так, це добре, що у нас є гравці, які викликаються до молодіжної збірної України. Це означає, що школа «ЛТК», у яку президент нашої команди Юрій Шацький вкладає душу, працює у вірному напрямку. І вже зараз вихованці «ЛТК» показують, що вони гідні того, щоб грати в «основі».

 На січневий збір будуть запрошені молоді гравці чи перевагу буде надано перевіреним бійцям?
 Скоріш за все, на цьому зборі вже буде більшість перевірених гравців. Приємно, що вже відновився після травми Легчанов, також ми розраховуємо на Чепорнюка та інших гравців, які вже мають досвід ігор за збірну.

 Давайте перейдемо до чемпіонату Європи, який стартує вже незабаром. Як ви зможете охарактеризувати нашу групу та суперників?
 Я гадаю, що я нікого не здивую, якщо скажу, що для нас найважливішою буде гра зі словенцями. Якщо врахувати той факт, що Євро-2012 пройде у Хорватії, а Словенія знаходиться поруч, то слід очікувати на те, що до Загреба та Спліта приїдуть багато вболівальників зі Словенії. І фактично ми будемо грати в них дома. Словенці, відчуваючи таку підтримку, будуть робити все, аби перемогти. Але будемо сподіватись, що у наших хлопців вистачить досвіду та психологічної стійкості, щоб перемогти словенців. Стосовно іспанців – ми будемо боротися з цією командою, яка є законодавицею мод у сучасному футзалі. Ця команда добре побудована тактично, та й з ігровою дисципліною у них все добре. Але, повторюся, для нас найважливішим буде матч зі Словенією.

 Іспанська преса характеризує українську збірну як команду, яка має багато кваліфікованих та досвідчених гравців і є небезпечним суперником. Що ви можете сказати з цього приводу?
 Недарма Іспанія зараз диктує моду у світовому футзалі. Це можна зробити хоча б по тому, як вони аналізують ігри за участю суперників. Ми не є виключенням – вони, безумовно, теж за нами стежать, тому підбирають собі суперників для товариських матчів саме таких, які за малюнком гри чимось схожі на майбутніх суперників. Тому, вони відносяться до суперників дуже серйозно та скрупульозно і ретельно іх вивчають.

 Турнірний шлях цьогорічного чемпіонату Європи складено так, що збірна України, в разі вдалого виступу, може опинитися у півфіналі. Це – завдання-мінімум?
 Так, півфінал – це завдання-мінімум. Але пріоритетним завданням є медалі чемпіонату Європи будь-якого ґатунку. Але найважливіше – щоб у нас не було передчасної ейфорії. В нас має бути хороша турнірна сітка. Для цього треба тільки виходити та грати у свою гру.

 Після чемпіонату Європи на збірну України чекають ще матчі плей-офф за вихід до чемпіонату світу. Як ви вважаєте, де наша збірна має проводити домашній поєдинок плей-офф?
 Я гадаю, що у Харкові. Такої арени, як там, в Україні ще немає. Щоправда, зараз у Луганську мають побудувати новий спорткомплекс, який міг би бути на рівні з харківським Палацом спорту «Локомотив». Але я би віддав перевагу Харкову. Тим паче, Харків вже має досвід проведення таких змагань.

Джерело – Артем ТЕРЕНТЬЄВ, Sport.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.