Женский футзалОприлюднено склад жіночої збірної України на НТЗ у БроварахИталияИталия-2020/21. Плей-офф. 1/4 финала. LIVE!БеларусьБеларусь-2020/21. Высшая лига. Плей-офф. 1/4 финала. LIVE!Экстра-лигаПідсумкова статистика гравців «ХІТа» в сезоні 2020/2021Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. Фінал. LIVE!КазахстанБиро Жаде без Лиги чемпионов, «кайратовские» бразильцы возвращаются в ИспаниюЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Серія за 1 місце. «Ураган» – «Продексім». АнонсФутзал в миреВиктор Иванютин: «Ехали в Ужгород на матчи со сборной Украины, а в автобусе вместо заднего стекла — жестяная пластина»КазахстанЖенская сборная Казахстана не явилась на квалификацию к Евро-2022 — КФФ молчитПервая лига Бугайчук і Піддубний: «Завдання на першу лігу – надати ігрову практику молоді та гравцям, які мало виступали в другій лізі»Экстра-лигаФедір Пилипів: «Вважаю, що доля фінальної серії майже вирішена»РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Плей-офф. 1/4 финала. LIVE!Казахстан«Кайрат» – чемпион Казахстана-2020/21Женский футзалМария Васковец: «В Харьков мы однозначно едем за победой»Футзал в миреОпределена символическая сборная ЛЧ-2020/21, Зики Те — лучший игрокПервая лига Павло Концеба поповнив «Славуту»Женский футзалКсения Гриценко: «Матч против «ЗХО-Теслы» будет для меня как финал»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. «ХІТ» в рік 15-річчя з медалями, а «Енергія» на 20-річчя — безБеларусьБеларусь-2020/21. Плей-офф. 1/8 финала. LIVE!РоссияДмитрий Прудников: «Сейчас все мысли только о плей-офф»

Степан Струк: «Проти бразильців важко грати»

Гравець львівської «Енергії» Степан Струк – ЧЄ-2012, про шанси збірної у Хорватії і українську Екстра-лігу

 

Гравець лідера чемпіонату України львівської «Енергії» Степан Струк  перебував серед тих, які вели тренувальні збори у складі збірної України напередодні чемпіонату Європи у Хорватії. Однак дебютувати на єврофорумі йому цьогоріч так і не судилося. Він не потрапив до числа тих гравців, які поїхали у Хорватію. «Ратуша» поспілкувалася зі Степаном про те, чому він не поїхав на ЧЄ-2012, про шанси збірної у Хорватії, а також про чемпіонат української Екстра-ліги.  

— Чим головний тренер збірної України Геннадій Лисенчук мотивував рішення не взяти тебе на чемпіонат Європи в Хорватію?
— На мою думку, відбір у збірну України йшов за клубним принципом. На чемпіонат поїхало п’ять гравців з «Енергії» та п’ять гравців із харківського «Локомотиву».

— На тренувальному зборі збірної України перед чемпіонатом Європи у Кончі-Заспі награвались певні варіанти четвірок — «енергетична» та «залізничників»?
— Так. На зборах було шестеро гравців «Енергії» та п’ятірка гравців «Локомотиву», а також Валерій Замятін та Михайло Романов, які не представляють ці два клуби. Йшла певна ротація…

— З тими гравцями, які вирушили на єврофорум, на яке місце може розраховувати збірна України?
— Сподіваюся, що наша збірна зуміє вибороти медалі чемпіонату Європи. Адже ті гравці, які поїхали у Хорватію, спроможні вибороти для України медалі.
 
— Те, що першу гру в групі граємо зі словенцями, а не з відвертим фаворитом чемпіонату Європи Іспанією, для нашої команди є плюсом?
— Важко дати однозначну відповідь. Все одно довелося б грати зі Словенією. Ця гра для нашої команди є ключовою, цю команду треба перемагати у будь-якому разі, незалежно, чи першу гру ми проти них грали б, чи другу. Для виходу з групи словенців потрібно обігрувати.  

— Якщо збірна України вийде з групи, що скажеш про ймовірних конкурентів?
— У разі виходу нашої команди в наступний раунд, ми потрапляємо на дуже рівну групу. Румунія, Хорватія та Чехія є команди рівними за класом. Можливо, хорвати за рахунок того, що чемпіонат Європи проходить у них на батьківщині, матимуть невеличку перевагу. Однак у чехів на перші ігри є дискваліфіковані їхні лідери, тому це й робить групу рівною, з якої у наступний етап може потрапити хто завгодно. 

— На чемпіонатах Європи ти ще не брав участі. Сильно засмутився, що не вдалося дебютувати у Хорватії?
— Звичайно, трішки було образливо, адже так близько був від того, щоб дебютувати на чемпіонаті Європи, який би для мене став першим. Одначе нічого не вдієш, ми професійно ставимося до своєї роботи. Якщо тренерський штаб так вирішив і обрав тих футзалістів, які їдуть у Хорватію, отже, вони сильніші на даний момент і повинні їхати та захищати честь країни.    

— Один із основних конкурентів «Енергії» у боротьбі за золоті нагороди Екстра-ліги — івано-франківський «Ураган» — суттєво підсилив склад…
— Навіть якби «Ураган» не був підсилений тими гравцями, що він їх зараз узяв, то це не означало б, що франківці вже за чемпіонство не боролися б. У них і так все було попереду. Тут варто врахувати те, що «Енергію» вони приймають у себе вдома та ще й суттєво підсилили свій склад. Для них це підсилення буде плюсом.

— «Ураган» — єдина команда Екстра-ліги, за яку виступають бразильці. Загалом проти них грати важко?
— Ясна річ. Та, окрім бразильців, в «Урагані» є хорошого рівня українські гравці. Просто їх травми переслідують. Але й проти українців важко грати. Щодо бразильців, то вони специфічні, можливо, більш технічні та неординарні у своїх діях. Загалом проти бразильців важко грати. 

— Головний тренер «Енергії» Станіслав Гончаренко зазвичай використовує тебе тоді, коли команда грає на утримання потрібного рахунку, тобто ти граєш більше на захист. У збірній під керівництвом Геннадія Лисенчука ти виконуєш теж таку функцію, чи все-таки там інша модель гри?
— У збірній України у мене зовсім інші функції. По-перше, в Станіслава Олександровича Гончаренка на кожну гру є своя тактика. Щодо кожного суперника він думає, кого на нього випускати і як проти нього грати. Він дивиться, чи на конкретно взятий матч йому потрібно «стовпа» чи гравця, який би грав більше на захист. А у збірній ми граємо четвірками, а вже виходячи з цього будується тактика та моделюється сама гра команди. 

— У футзал ти прийшов із великого футболу. А там яке у тебе було амплуа на полі?
— Враховуючи те, що на професійному рівні у великому футболі мені довелося виступати лише у команді другої ліги чемпіонату України, то я розпочинав із позиції правого захисника, а потім — правого півзахисника. 

— Це вміння тепер якимось чином допомагає тобі у футзалі?
— Звичайно, залишились певні моменти, які я взяв із великого футболу. Однак, варто врахувати, що футзал дуже відрізняється від футболу великого. У футзалі треба більше рухатися, відкриватися та дуже добре бачити майданчик. Якщо, скажімо, у великому футболі грає 11 гравців, то тут лише п’ять. У великому футболі існує таке поняття, як «підстраховка», а футзалі її майже нема, а це може призводити до виходу один на один і, відповідно, до гола. 

Мстислав КОЦЬКИЙ-БОБ’ЯК
 
Джерело – ratusha.lviv.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.