Футзал в миреКакау может возглавить сборную ИранаПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 7. Победные голы Максима Паутяка и Виталия КолесникаЧемпионат мираРефери из Кыргызстана Нурдин Букуев установил рекорд чемпионатов мираРоссияАрнольд Кнауб: «О несостоявшемся переезде в Бундеслигу ничуть не жалею»Сборная УкраиныІрина Дубицька: «Збірна Фінляндія на турнірі Lviv Freedom Cup-2020 і зараз приблизно на тому самому рівні»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 6. Осечка ВРЗ и победная серия БЧСборная УкраиныОлег Шайтанов: «У січні в нас спаринги з Іспанією, на початку лютого — зі Швецією» ИталияИталия-2021/22. Тур 5. «Падуя» увеличивает отрывСборная УкраиныЮлія Форсюк: «Відразу після фінального свистка до кінця не повірили, що змогли здобути омріяний результат»Лига чемпионов УЕФА«Ураган» у Кубку УЄФА 2011/12: як це булоПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Cхід. 2 тур. «ЗАПОРІЖПРОМГРУП» і «SkyUp» поки без втратПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Захід. 2 тур. «Любарт» зазнав другої поразки поспільЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 8 тур. «Продексім» обіграв «Ураган» і наблизився до лідерівИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 3-го тураЧемпионат ЕвропыУкраїна вийшла у "Фінал чотирьох" Євро-2022: українська воротарка забила шалений голКазахстанИгита: «Испытываю немного горечи»ИспанияИспания-2021/22. Тур 3. «Бетис» и «Наварра» творят чудесаЧемпионат ЕвропыЄвро-2022 (жінки). Основний раунд. LIVE!Чемпионат ЕвропыВідбір до Євро-2022. День Х для України і Фінляндії наставЧемпионат ЕвропыЯкко Лайтинен: «У нас есть шанс, который может быть единственным в жизни»

Відтік кадрів із жіночого футзалу: Шульга в Іспанії, решта – у футбол?

Цього літа міграція футзалісток в різних напрямках набирає загрозливих масштабів

Фото: ЖФК "Тесла"

Лави чинного чемпіона «Збірної Харківської області-Тесли» залишили одразу п’ятеро гравчинь. Олена Підгорна і кандидатка до національної збірної України з футзалу Христина Єрьоменко вирішили продовжити свою кар’єру у футболі, а саме у вищоліговому «Восході» (Стара Маячка). Ще дві кандидатки до футзальної збірної Таїсія Бабенко і Юлія Костюк поки що готуватимуться до фінальної частини Кубку Європи у складі збірної України з пляжного футболу. Таїсія вже визначилася з майбутньої командою – це буде футбольна «Ворскла» (Полтава), де зібралося багато дівчат з ДЮСШ ім. Бутовського. А от Юлія після цього перебуватиме в режимі очікування. Інна Мугурдінова вирішила нічого не чекати і одразу перейшла в футбольне «Прикарпаття-ДЮСШ №3» (Івано-Франківськ) з першої ліги.
 

Фото: ФК "Колос"

«IMS-НУХТ» на новий сезон не заявлятиметься, тож усі його гравчині отримали статус вільних агентом. Більшість із них у складі збірної України з пляжного футболу готується до фінальної частини Кубку Європи (Анастасія Терех, Сніжана Воловенко, Анастасія Кліпаченко, Маріанна Крамна, Юлія Дехтяр). Ірина Дубицька вже встигла дебютувати за «Леонас-Університет Драгоманова», але поки є пауза у футзальних змагань, також перебуває у розташуванні збірної «пляжниць». А Ірина Майбородіна кує славу ковалівського жіночого футболу у складі вищолігового «Колоса». Юлія Шевченко теж обрала «футбольний» шлях і грає у «Ворсклі».
 
Фото: ОКІП

«Леонас-Університет Драгоманова» після завершення минулого сезону недорахувався трьох гравчинь – Анни Прокопенко, Вікторії Дудки та Ірини Славич. Перші двоє продовжують свою кар’єру у складі київського «Динамо». Відроджений легендарний жіночий клуб спробує подолати бар’єр першої ліги й вийти у вищу. А Ірина Славич виступає у вищій лізі за «Колос». Ганна Шульга після повернення з оренди допомогла «драгоманівкам» здобути Суперкубок України, але знову залишила команду. Новою зупинкою супербомбардирки стане Іспанія, а саме «Торребланка» з Мелільї.
 
Фото: ЖФК «Торребланка»

Нападниця вже навіть встигла дати перший коментар після переходу: «Привіт, я Ганна, і я дуже рада, що зможу грати за «Торребланку» в цьому сезоні. Я прийняла пропозицію команди з Мелільї, оскільки іспанська ліга – найсильніший чемпіонат світу, і я хочу грати та вчитися тут. Моя головна мета – допомогти команді у всьому можливому і довести свою цінність як гравчині».

Минулого сезону «Торребланка» на першому етапі футзальної прімери посіла 2 місце у групі В, що дозволило їй потрапити у групу С, команди якої боролися за вихід у фінал чотирьох. Проте на другому етапі команда з Мелільї не зуміла зберегти завойовані позиції й опинилася на 6 місці. Отже, Шульга стане другою українкою в чемпіонаті Іспанії. Нагадаємо, що першою цим шляхом пройшла Юлія Форсюк.

Ну і не забуваємо, що в російській «Норманочці» Анна Сидоренко та Юлія Титова.

Як бачимо, відтік кадрів у футбол дуже серйозний. І якщо раніше завдання виходу на чемпіонат Європи можна було оцінити середнім рівнем складності, то тепер Олегу Шайтанову доведеться добряче клопотати собі  голову над тим кого і як зібрати у збірну на відбіркові матчі.

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.