Детский футзалСуперкубок України (U-11). Представлення учасниківЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 4 тур. «Енергію» скинули з вершини, Волянюк відривається від конкурентівПольшаСуперкубок Польши-2021. LIVE!Женский футзалАлина Горобец: «Приехала в футбольную сборную: Ты куришь? – Нет. – Хочешь, научим?»Чемпионат мираВалерио Скалабрелли: «Иран может дойти до финала»Чемпионат мираСергей Скорович: «Вьетнам – команда подвижная, мобильная, быстрая»Экстра-лигаВиталий Скорый: «Во многих моментах виден опыт Дмитрия Бербенцева, а в целом наши взгляды совпадают»Чемпионат мираКазахстан vs Таиланд: победитель известен?Сборная УкраиныОлександр Косенко: «Прагнемо переглянути тих гравців, на яких зможемо розраховувати у подальшому»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 9: Парагвай, Японія та Сербія завершують формування списку 16 командЛига чемпионов УЕФАВизначено час і дати проведення матчів Ліги чемпіонів в Івано-ФранківськуЧемпионат мираАрнольд Кнауб: «В 1/8-й финала чемпионата мира слабых соперников не бывает»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 1. Разгром «Столицы» и покер Евгения КлочкоСборная УкраиныУ складі збірної України відбулася друга заміна гравця на матчі з РумунієюЖенский футзалКубок України серед жінок 2020/21: фаворити рознесли суперниць і вийшли у півфіналЧемпионат мираКубок світу-2021. День 8: Бразилія та Португалія виграють свої групиПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 2. Украинский день в ЛешноИспанияАри Сантос возвращается в «Барсу»Чемпионат мира​Чингиз Есенаманов: «Если дойдем до полуфинала, побреюсь налысо»Экстра-лигаОлександр Бондар: «Тренер завжди має бути горою за команду і відповідальність за всі поразки брати на себе»

«ЗХО-Тесла» у напруженому матчі перемогла «IMS-НУХТ», харків’янки впевнено прямують за «золотом» сезону

Новий тиждень стартував розкішним протистоянням у Вищій лізі України серед жіночих футзальних клубів. «ЗХО-Тесла» 22 березня приймала на власному майданчику гостей зі столиці «IMS-НУХТ». Вже з перших секунд зустрічі стало зрозуміло, що на прихильників жіночого футзалу чекає видовищна гра, яка буде повна боротьби.


Минула зустріч між цими командами у Києві ще у 1 турі другого етапу завершилась мінімальною звитягою харків’янок (0:1). Тож підопічні Тараса Шпички поїхали у Харків за реваншом. До команди перед матчем приєдналась одна з головних бомбардирок у першій частині сезону Анастасія Кліпаченко, яка деякий час виступала у Кувейті.

Дещо більше на початку зустріч атакували гості, але господарки надійно грали в обороні та намагались якісно використовувати помилки суперниць. Дубицька помилилась у захисті та віддала м’яч Бурлаченко, яка у цьому епізоді не пожаліла м’яч Рубан. Софія намагалась прошити сітку воріт, але на заваді голу стала голкіперка Терех.

Вже на 7-й хвилині матчу харківські футзалістки розмочили нулі на табло. Позиційна атака киянок завершилась контратакою «ЗХО-Тесла». Знову Бурлаченко була на підхопленні віддала на флангу на вільну Коваленко, яка прострілила на дальню стійку, де вже чатувала на м’яч Рубан – 1:0. Це перший гол Софії після тривалого відновлення від травми.

Киянки кинулись в атаку, що призвело до оголених зон у захисті. Крамна майстерно обіграла опікунку, пройшла флангом та намагалась прострілити, але Сагайдачна впевнено забрала м’яч до рук.

Натомість ще гостріше було біля воріт Терех. Костюк продемонструвала справжню Бразилію на майданчику, обігравши декількох суперниць та віддала зрячу передачу на дальню стійку. Адресатом такого пасу стала Бабенко, Таїсії не вистачило везіння, щоб подвоїти перевагу.

Шевченко змарнувала небезпечний момент. Терех класно вкинула з рук з власних володінь прямо на Шевченко. Юлія у непростій ситуації таки завдала удару, м’яч майже перетнув лінію воріт, але Сагайдачна у самовідданому стрибку витягнула м’яч майже з власних воріт. Це була найбільш реальна нагода для киянок, щоб зрівняти рахунок у першому таймі.

На 14-й хвилині активність підопічних Василя Сухомлинова була винагороджена. Класно зіграла зв’язка Костюк та Бабенко, які між собою розіграли у стіночку, а ідеальну контратаку реалізувала Таїсія – 2:0.

Кліпаченко підійшла виконувати штрафний удар з дальньої відстані. Потужний удар Анастасії парирувала Сагайдачна, яка у цьому поєдинку зловила справжній кураж.
 
 
На перерву дівчата пішли за комфортного рахунку для «ЗХО-Тесла» 2:0. Після відпочинку Майбородіна повела команду вперед, лише стійка врятувала володіння харків’янок.

Справжні каруселі розпочались на харківському майданчику. Рубан мала декілька нагод, щоб оформити дубль, але, то захист діяв надійно, то удари були повз ворота.

«IMS-НУХТ» вже у другій 20-хвилинці знову заробив право на штрафний, але вже поближче до воріт суперниць. Знову біля м’яча була Кліпаченко. М’яч після гарматного удару Анастасії пролетів у лічених сантиметрах від дальньої стійки. Вже через декілька секунд знову «5» номер киянок була на вістрі атаки. Майбородіна віддала передачу на Кліпаченко, але цього разу голкіперка господарок парирувала удар від Анастасії.

Як не старались гості, але забити бодай один гол не вдалось. «ЗХО-Тесла» перемогла 2:0 та зміцнила своє лідерство у таблиці. Тепер різниця між лідером та другим «IMS-НУХТ» складає вже аж 6 очок. Здається, команда Василя Сухомлінова впевнено йде за «золотом» сезону.
 
«ЗХО-Тесла» – «IMS-НУХТ» відеоогляд
 
 
«ЗХО-Тесла» – «IMS-НУХТ» повний матч
 

Другий етап (1-4 місця). 4 тур
22 березня
«Збірна Харківської області-Тесла» (Харків) – «IMS-НУХТ» (Київ) 2:0 (2:0)
Голи
: Рубан, 6, Бабенко, 14
13:00. м. Харків, СК «Каразінський»
Арбітри: Д. Куций, А. Швець (обидва – Харків)
Хронометрист: А. Грінченко (Харків)
Спостерігач арбітражу: Ю. Воложенко (Харків)

Також у п’ятницю, 19 березня, відбувся півфінальний матч у розіграші за 5-8 місця у сезоні. Впевнену перемогу на власному паркеті здобув ДЮСШ ім. Бутовського. Їх «жертвою» став харківський КДЮСШ «Динамо-Тесла-2».

Матч запам’ятався класною результативністю. Аж 19 голів була забито футзалістками. Головною бомбардиркою матчу стала Маргарита Мочалова, яка забила 6 м’ячів.

Другий етап (5-8 місця). 1/2 фіналу
19 березня

ДЮСШ ім. Бутовського (Полтава) – КДЮСШ «Динамо-Тесла-2» (Харків) 13:6
Голи:
Федоренко, 3, 13, Олексенко А., 6, 12, 30, Мочалова, 11, 19, 20, 24, 40, 40, Олексенко Л., 18 – Кузіна, 16, 22, 24, 32, Ткаченко, 17, Тарасова, 18, Діденко, 20 (авт.)
14:00. м. Полтава, СК ПНПУ
Арбітри: Я. Опришко, В. Коробко (обидва – Кременчук)
Хронометрист: А. Крутських (Полтава)
Спостерігач арбітражу: С. Тулєпов (Кременчук)

Софія Кулай

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.