Футзал в мире12.00. МФК «КПРФ» – АФК «Кайрат». Международный турнир в ТюмениЭкстра-лигаМаксим Павлюк: «Второй тайм мне понравился»РоссияВеликая «Дина» и пресловутый человеческий факторФутзал в миреНовости от FutsalMania: Батерия возвращается в ИспаниюБеларусьДмитрий Шамли: «Гомельское дерби – это дерби вдвойне»Футзал в миреЗавтра стартует RECORD MASTERS CUP-2018Чемпионат мираЧоловіча студентська збірна України побореться за «бронзу»Чемпионат мираЖіноча студентська збірна України – у фіналі чемпіонату світу!Экстра-лига«Продэксим» вновь крупно обыграл «Мимель»УкраинаВітання з Днем Незалежності УкраїниЧемпионат мираЧемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Півфінал. Росія – Україна. АнонсЧемпионат мираЧемпіонат світу серед студентів. Жінки. Півфінал. Україна – Франція. АнонсФутзал в миреДенис Овсянников и Дмитрий Бондарь переходят в румынскую «Информатику»Чемпионат мираЧемпіонат світу серед студентів. Жінки. Група «А». Ізраїль – Україна – 2:6Экстра-лигаОлег Лук’яненко: «Сподіваюся, що новачки стануть підсиленням для нашого колективу»Чемпионат мираЧемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Чвертьфінал. Україна – Польща – 5:3Экстра-лига«Ураган» двічі переграв «червоних дияволів» Экстра-лига«Продэксим» в Ужгороде разгромил «Мимель»Первая лига Перша ліга: коментарі представників команд перед стартомЧемпионат мираСтудентський чемпіонат світу: чоловіча збірна України у чвертьфіналі зіграє з Польщею

Чоловіча студентська збірна України завершила груповий етап на першому місці

Збірна України виходить до чвертьфіналу

Вже після двох перемог збірна України фактично забезпечила собі участь у турнірі, де піде боротьба за 1-8 місця студентського чемпіонату світу, що проходить у Казахстані. Однак, з точки зору подальшої стратегії важливо було посісти перше місце у групі С, щоб мати більш зручного суперника на стадії чвертьфіналу – другу команду з групи D. У більш складному становищі перед грою були хорвати. Їхні шанси на вихід до першої вісімки були примарними, але вони були за умови перемоги над українською командою з великим рахунком.

Треба зазначити, що жіноча збірна України у вівторок була вільною від ігор, тож матч проходив за гучної підтримки наших дівчат, які прийшли повболівати за команду Олександра Косенка.
Хорвати одразу ж почали діяти проти українців від захисту та достатньо жорстко, за три хвилини заробивши два фоли. Тож, нашим хлопцям довелося шукати щастя за рахунок дальніх ударів. Небезпечним з них був той, що завдав Пелех на 7-й хвилині, проте голкіпер хорватів з ним впорався. У середині тайму у нас вперше на майданчик вийшов Легендзевич і одразу створив гольовий момент, пробивши низом з дуги, але і в цьому епізоді воротар був на висоті.
Україна продовжила тиснути на суперника, і на 12-й хвилині рахунок був відкритий. Педяш наважився на потужний удар від правої бровки, і м’яч під воротарем прошмигнув до сітки. На жаль, мінімальна перевага протрималась лише хвилину. Наш захист загубив в штрафному майданчику Крняча, який проштовхнув м’яч у ворота.

Зрівнявши рахунок, Хорватія почала грати сміліше, і Бірову тричі довелося вступати у гру, відбиваючи дальні постріли по своїм воротам. Україна відповіла контратакою, в якій Цілик вийшов сам на сам з воротарем, але пробив саме в нього. Кінцівку тайму суперники відіграли «без воріт», тож результат першого тайму – нічия 1:1.

Після перерви турнірна ситуація вплинула на дії збірної Хорватії, яка заграла в атаці агресивно. У нашої команди з’явилися шанси в контратаках, і на 23-й хвилині Легендзевич ударом впритул пробив в голкіпера. Згодом вже Цілику не вдалося завершити ударом багатоходову комбінацію. За кілька хвилин Микитюку таки вдався удар в «рамку», але голкіпер хорватів надійно закрив кут воріт. Тут же мав шанс вивести Україну вперед Цілик, однак і він влучив в голкіпера. Але у наступній атаці Андрій виправився! Дзюба до кінця поборовся за м’яч, вивіши Цілика на ударну позицію, і той не схибив.

Можна було очікувати гри хорватів з п’ятим, але головний тренер суперника Кораб Моріна не наважився ризикувати. На озброєння був взятий пресинг, тож українцям треба було уважно діяти, розігруючи м’яч на своїй половині. Зовсім безпомилково діяти не вдавалося, і Бірову кілька разів треба було демонструвати свою майстерність.

На 37-й хвилині Україна заробила небезпечний вільний удар біля воріт суперника, і Олександр Косенко взяв тайм-аут. Після нього Микитюк скинув м’яч на Пелеха, який пробив у воротаря. Наступна ж атака стала результативною. Ковальчук справа пробив у стійку, м’яч відскочив на Легендзевича, який на добиванні увігнав шкіряний снаряд у ворота.

Хорвати і за рахунку 1:3 не пішли з п’ятим, і за хвилину отримали п’ятий фол. На останній хвилині збірна Хорватії могла скороти рахунок, але блискуче зіграв Біров. 3:1 – Україна стала переможцем групи С.
Наступний матч, і це буде чвертьфінал, збірна України проведе у четвер, 23 серпня о 15:00 за київським часом. Суперник нашої команди визначиться трошки пізніше. Їм стане переможець матчу Польща – Китай.

Чемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Група С
Хорватія – Україна – 1:3 (1:1)
Україна:
 Віталій Біров – Олександр Педяш, Віталій Дзюба, Сергій Малишко, Андрій Лисенко – Олександр Сухов – Віталій Радевич, Микола Микитюк, Мар’ян Пелех, Віталій Ковальчук – Олег Легендзевич, Андрій Цілик
Голи: Крняч, 13 – Педяш, 12, Цілик, 28, Легендзевич, 37


Прес-служба Асоціації футзалу України  

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.