ЛитваОлександр Даниленко очолив литовський «Вікінгай»Чемпионат мираЛеозиньо: «Наш главный соперник – Аргентина»Чемпионат мираАмиржан Муканов: «Матч может сложиться тяжело»Детский футзалСуперкубок України (U-11). Представлення учасниківЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 4 тур. «Енергію» скинули з вершини, Волянюк відривається від конкурентівЖенский футзалАлина Горобец: «Приехала в футбольную сборную: Ты куришь? – Нет. – Хочешь, научим?»Чемпионат мираВалерио Скалабрелли: «Иран может дойти до финала»Чемпионат мираСергей Скорович: «Вьетнам – команда подвижная, мобильная, быстрая»Экстра-лигаВиталий Скорый: «Во многих моментах виден опыт Дмитрия Бербенцева, а в целом наши взгляды совпадают»ПольшаСуперкубок Польши-2021. LIVE!Чемпионат мираКазахстан vs Таиланд: победитель известен?Сборная УкраиныОлександр Косенко: «Прагнемо переглянути тих гравців, на яких зможемо розраховувати у подальшому»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 9: Парагвай, Японія та Сербія завершують формування списку 16 командЛига чемпионов УЕФАВизначено час і дати проведення матчів Ліги чемпіонів в Івано-ФранківськуЧемпионат мираАрнольд Кнауб: «В 1/8-й финала чемпионата мира слабых соперников не бывает»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 1. Разгром «Столицы» и покер Евгения КлочкоСборная УкраиныУ складі збірної України відбулася друга заміна гравця на матчі з РумунієюЖенский футзалКубок України серед жінок 2020/21: фаворити рознесли суперниць і вийшли у півфіналЧемпионат мираКубок світу-2021. День 8: Бразилія та Португалія виграють свої групиПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 2. Украинский день в Лешно

Parimatch Екстра-ліга 2021/22. 3-й тур. Миролюбиві лідери, Волянюк у вогні

Лідери у матчах між собою зіграли внічию

Фото: МФК "Продексім"


11 вересня

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ХІТ» (Київ) 2:2
12:00. м. Івано-Франківськ, КФВ
Арбітри: Євген Гордієнко (Одеса), Орест Дуцяк (Дрогобич), Ярослав Вовчок (Івано-Франківськ)​
Хронометрист: Тарас Дем'янчук (Івано-Франківськ)​
Спостерігач арбітражу: Юрій Щепанський (Львів) 
Делегат: Руслан Корпош (Луцьк)

Голи: Радевич (27), Фаренюк (32) – Лебідь (6), Кібиш (25)
«Ураган»: Колток – Мик. Грицина, Кордоба, Радевич, Фаренюк – Мих. Грицина, Коваль, Швед, Абакшин – Шеремета
«ХІТ»: М. Лисенко (Сіріцький, 27) – Лебідь, Жук, Журба, Сірий – Літвінов, Школьний, Боргун, Чернявський – Педяш, Кібиш
Попередження: Кордоба (38) – Сірий (18), Лебідь (39) 

Безсумнівно, центральний матч 3-го туру Parimatch Екстра-ліги відбувся в Івано-Франківську, де зійшлись чемпіон України "Ураган" та столичний "ХІТ", який минулоріч виборов бронзові нагороди. Як і прогнозувалось, поєдинок видався максимально цікавим для шанувальників футзалу.

Суперники розпочали поєдинок з обміну гострими нагодами. У гостей на вістрі атак опинялись Літвінов, що пробив повз та Чернявський, удар якого вперше потурубував Колтка. Натомість в господарів Михайло Грицина з вигідної позиції не зумів влучити у рамку воріт. На 6-ій хвилині матчу гості вийшли вперед. Ексураганівець Лебідь виявився найвправнішим при розіграші кутового - 0:1. Далі ініціативою заволоділи гості і у рамці воріт довелось добряче попраювати гокліперу "драконів". А коли Роман був безсилим, на допомогу господарям двічі прийшов каркас воріт.

Тим не менш, до середини тайму "дракони" зуміли відвоювати позиції на майданчику і створювали свої нагоди. Кордоба та Микола Грицина перервірили пильність Лисенка, Шеремета, замикаючи простріл вже у порожні ворота, в падінні пробив повз. Влучності бракувало і Фаренюку, який в дотик не зміг влучити у рамку. Завершили тайм суперники тим же, з чого й розпочали - Колток потягнув удар Школьного з дальньої відстані, тоді як Лисенко продемонстрував майстерність після пострілів Миколи Грицини та Шеремети. Тож сирена на перерву зафіксувала мінімальну перевагу киян - 0:1.

Після відпочинку гостям вдалось повторити гольовий дебют першої половини. Кібиш опинився сам перед воротами, тож без особливих проблем зумів замкнути простріл від Літвінова - 0:2. Дві хвилини вистачило "драконам", щоб сквитати один м'яч. Це Радевич результативно "відклеївся" від захисників "ХІТа" - 1:2. На цьому франківські футзалісти, натхненні шаленою підтримкою рідних трибун, й не збирались зупинятись. Фаренюк прицільним ударом знайшов "лунку" між щитками голкіпера киян Сіріцького - 2:2. 

Далі команда Максима Павленка влаштувала справжній штурм воріт суперника. Радевич пробив у голкіпера, а добивання від Миколи Грицини вже у порожню рамку накрили захисники. Дальні удари від Михайла та Миколи Грицин були ліквідовані голкіпером. На останніх секундах зустрічі керманич "кабельників" Олег Лук'яненко перейшов на гру з п'ятим польовим, тим чамим зберігши нічийний результат - 2:2.

Джерело - Пресслжуба НФК "Ураган"

У матчі 3-го туру Parimatch Екстра-ліги 21/22 наш «ХІТ» зіграв у Івано-Франківську з «Ураганом» внічию 2-2, хоча у першому таймі мав безліч моментів і обстріляв каркас воріт Романа Колтка.

Рахунок же у грі на шостій хвилині відкрив екс-ураганівець Ярослав Лебідь після передачі Сергія Журби з кутового. Це вже третій забитий м’яч нашого новачка на старті сезону. Надалі у наших була неймовірна кількість гольових моментів – на ударній позиції опинялися Олександр Школьний, Орест Боргун, Євген Жук, а Євген Сірий двічі влучав у різні стійки воріт івано-франківців. Після цього хороші моменти були і у господарів, а по перерві свій дебютний гол за «ХІТ» провів ще один наш новачок Микола Кібиш. Педяш покотив м’яч з кутового на Літвінова, Максим знайшов передачею Кібиша, і Микола зробив рахунок 2:0 на нашу користь.

Одначе, вже за три хвилини «Ураган» скоротив відстань, і також після розіграшу кутового. Фаренюк прострілив на наш п’ятак, де захист «ХІТа» зовсім забув про Віталія Радевича – 2:1.

А на 32-ій хвилині дракони зрівняли результат. Радевич знайшов у центральній зоні Фаренюка, Школьний послизнувся позаду, інші оборонці не встигли накрити десятку «Урагану», і Артем пробив Олександра Сіріцького, який у середині другого тайму замінив Максима Лисенка (в якого було пошкодження). 

Наприкінці пішла відкрита гра – команди хотіли вирвати переможні три бали, а «ХІТ» на останній хвилині спробував розіграти п’ятого польового. Проте, до ще одного забитого м’яча справа не дійшла.

У підсумку, 2:2 – команди взяли по одному заліковому балу в турнірну таблицю, і тепер у «ХІТа» та «Урагана» по п’ять очок. Наступну гру столичні проведуть вдома за тиждень. 18 вересня «ХІТ» прийме у Києві харківський «Viva Cup».

Джерело - Лев Галушко, прес-служба ФК «ХІТ»  

 

 

«Кардинал-Рівнестандарт» (Рівне) – «ДЕ ТРЕЙДИНГ» (Миколаївка) 4:1 (2:1)
14:00. м. Рівне, ДЮСШ №4
Арбітри: Руслан Лутій (Київ), Олена Хомич (Луцьк), Володимир Дзюра (Рівне)
Хронометрист: Віктор Самков (Рівне)​
Спостерігач арбітражу: Сергій Кравцов (Київ) 
Делегат: Денис Пашкевич (Рівне)

“Кардинал Рівнестандарт”: Бакінський (Дяченко, 40) – Волянюк, Скибчик, Фетько, Горпинич – Басич, Кручок, Малиновський, Кравчук – Тютюрай, Новак, Панкратій, Мартиненко.
Головний тренер: Олександр Бондар.
“Де Трейдинг”: Гурко – Калуков, Катеринін, Шпигар, Іванов – Виставной, Мозговий, Дзюба, Сагайдачний – Щербак.
Головний тренер: Олександр Хурсов.
Голи: Горпинич (16), Волянюк (17, 38, з дабл-пенальті, 40) – Калуков (2).
Попередження: Мозговий (15), Катеринін (35), Дзюба (38).
Вилучення: Іванов (19).

Перед особистою зустріччю у Рівному обидві команди ще не знали смаку перемог у новому сезоні. “Кардинал Рівнестандарт” грав перед власною публікою, а це завжди хороший стимул. Хоча, і гості вже знають, як перемагати рівнян в гостях, що вони продемонстрували у минулому сезоні.

Саме “Де Трейдинг” відкрив рахунок у цій грі. Микита Шпигар виконав аут справа, а досвідчений Дмитро Калуков прямим ударом влучив у ближню дев’ятку воріт господарів.

“Кардинал Рівнестандарт” мав чимало нагод, аби відігратися, але рівнян у цій грі дуже підводила реалізація. Забити господарі зуміли лише перед перервою. Але одразу двічі. Спершу Роман Горпинич, увірвавшись у вільну зону, класно замкнув передачу партнера з правого флангу – 1:1. А ще за хвилину Михайло Волянюк реалізував вихід тет-а-тет із Іваном Гурком – 2:1. У цьому епізоді варто відзначити вчасний асист Романа Горпинича і класний відбір Максима Малиновського, який, по суті, і розпочав цю контратаку.

Кінцівку тайму гості змушені були догравати у меншості. Олександр Іванов двома ногами стрибнув у РОмана Горпинича і отримав пряму червону картку. Але реалізувати чисельну перевагу господарі не зуміли. Як і більшість своїх моментів по перерві.

Схилити шальки терезів на свій бік “Кардинал Рівнестандарт” зумів лише наприкінці гри. Спершу Михайло Волянюк реалізував дабл-пенальті. А потім випередив повільнішого Дмитра Калукова і забивав у вже порожні ворота гостей – 4:1.

Джерело - "Кардинал Рівнестандарт"

 
 



 

«Продексім» (Херсон) – «Енергія» (Львів)  3:3 (0:0)
14:00. м. Херсон, ХФСК
Арбітри: Денис Куций (Харків), Святослав Ключник, Олександр Максименко (обидва – Миколаїв)
Хронометрист: Леонід Ягупов (Херсон)​
Спостерігач арбітражу: Сергій Гроховецький (Київ) 
Делегат: Ігор Шишка (Харків)

Голи: Клаудіньо (24, 40), Даніель Роза (40) — Теряєв (25), Когут (26), Ковальчук (37).
На 40 хв. Клаудіньо не реалізував дабл-пенальті (Войтович).
«Продексім»: Савенко (Ципун, 21) — Корсун, Зварич, Білоцерківець, Сорокін, Клаудіньо, Даніель Роза, Бессалов, Микитюк, Моспан, Королишин, Малишко, Кравцов.
«Енергія»: Войтович (Морикишка, 32) — Кузь, Когут, Пелех, Цілик, Буньо, Легендзевич, Гасюк, Марциняк, Теряєв, Ковальчук, Ременець, Квасній.
Попередження: Білоцерківець (31) — Пелех (31), Марциняк (40).
Вилучення: Білоцерківець (40).

Поступаючись у рахунку енергетики не тільки відігрались, але й вийшли вперед. Проте на останній хвилині матчу "Продексім" врятувався від поразки. А після цього голкіпер "Енергії" Назарій Войтович ще й парирував дабл-пенальті.

На старті поєдинку готовність обох воротарів перевірили Андрій Цілик та Клаудіньо. Далі херсонці намагались захопити ініціативу і створювали небезпеку: можна відзначити удари Дмитра Сорокіна, Миколи Білоцерківця, Ігоря Корсуна, Михайла Зварича, Клаудіньо.

Захист енергетиків на чолі з Назарієм Войтовичем впорався з атаками суперників і львів’яни теж шукали свої нагоди — на вістрі атаки були Мар’ян Пелех, Володимир Буньо, Андрій Ременець, Андрій Цілик.

Зрештою у першому таймі вболівальники голів не побачили, а все найцікавіше відбулося у другій половині зустрічі. На 24 хвилині «Продексім» відкрив рахунок — Клаудіньо вдало замкнув передачу Станіслава Моспана.

Однак вже за хвилину Андрій Теряєв красивим дальнім ударом у дев’ятку вирівняв ситуацію. Відзначимо, що це дебютний гол Андрія Теряєва за «Енергію».

А на 26 хвилині енергетики вийшли вперед. Той же Андрій Теряєв обіграв суперників і віддав передачу на Юрія Когута, який холоднокровно відправив м’яч у ворота повз голкіпера.

Господарі кинулись відіграватись: Назарій Войтович парирував кілька небезпечних ударів, після пострілу Даніеля Рози голкіпера енергетиків підстрахувала стійка, ще в одному з епізодів Олег Гасюк вибив м’яч з лінії воріт.

На ці атаки енергетики відповіли результативно. На 37 хвилині Андрій Теряєв виборов м’яч і пройшов суперників, його удар парирував Кирило Ципун, однак Віталій Ковальчук вдало зіграв на добиванні.

Після цього «Продексім» задіяв п’ятого польового гравця і на останній хвилині матчу господарі зуміли врятуватися від поразки. Спершу відзначився Даніель Роза, а згодом — Клаудіньо.

Далі все могло перевернутись з ніг на голову. Львів’яни «заробили» шостий фол і арбітр призначив дабл-пенальті. Однак Назарій Войтович виграв дуель у Клаудіньо.

Зрештою цікавий та напружений матч завершився з підсумковим рахунком 3:3. Відзначимо, що після трьох турів енергетики продовжують очолювати турнірну таблицю Parimatch Екстра-ліги.

Джерело - Пресслужба ФК «Енергія»

  



12 вересня

«Viva Cup» (Харків) – «Сокіл» (Хмельницький)  4:2 (2:2)
14:00. м. Харків, ПС «Локомотив»
Арбітри: Артем Духан (Луганська обл.), Юрій Кондратьєв (Житомир), Денис Чумак (Харків)
Хронометрист: Олена Клімова (Харків)​
Спостерігач арбітражу: Сергій Стрілецький (Суми) 
Делегат: Євген Петраков (Суми)

«Viva Cup»: Мірошниченко (Положій, 21) – Д. Бондар, Овсянніков, Ланко, В. Моспан – Зміївський, Васильєв, В. Сорокін, Калашник.
Головний тренер: Роман Перадзе
«Сокіл»: Бабенко – Хамдамов, Бабак, Первєєв, Абзалов – Гуцуляк, Сохорук, Токар, В. Данилюк – Боднар, Донець – Чайка.
Головний тренер: Роман Ковальчик
Голи: Д. Бондар, 13, 37, Васильєв, 20, Калашник, 33 – Гуцуляк, 15, Боднар, 20
Попередження: Зміївський, 17 – Гуцуляк, 18

Харківський «Viva Cup» не тільки закривав програму третього туру PARIMATCH Екстра-ліги, так ще і грав перший домашній матч у новому сезоні. Зрозуміло, що підопічні Романа Перадзе хотіли порадувати нехай і нечисленну, але все-таки аудиторію, яка зібралася на трибунах Палацу спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи. Тому, було зрозуміло, що «Viva Cup» спробує з перших секунд матчу піти вперед, аби забити швидкий м’яч. Щоправда, забити швидкий гол харків’янам не вдалося, проте перша четвірка створила достатньо проблем захисту «Сокола», і Бабенку кілька разів доводилося виручати свою команду. Господарі майданчику робили акцент на дальні удари. Зокрема, старались влучити здалеку і Овсянніков, і Бондар, і Ланко. Друга четвірка «Viva Cup» теж не відставала у плані тиску на ворота «соколят». Особливо виділявся Калашник, який створив кілька небезпечних нагод для взяття воріт Бабенка. Однак, у першому таймі молодому гравцеві «Viva Cup» не судилося забити.

«Сокіл» теж відповідав своїми атаками. З одного боку – їх було не так багато, а з іншого боку – «соколята» цілком реально могли змусити Мирошниченка капітулювати. В одному з епізодів лише каркас воріт врятував харків’ян від пропущеного голу. Однак, при цьому у грі подолян був і мінус – був присутній брак при передачах, і візуально його було трохи більше, ніж у господарів майданчику. Проте, заради справедливості, скажемо, що і слобожанці грішили неточними передачами.

Однак, найцікавіше почалося після того, як на 15-й хвилині рахунок був нарешті відкритий. Спрацювала ставка харків’ян на дальні удари, і один з них, у виконанні Дмитра Бондаря, став результативним. Однак, раділи слобожанці недовго. Фактично за хвилину «Сокіл», завдяки зусиллям Гуцуляка, зміг зрівняти рахунок у зустрічі. Безумовно, такий обмін голами пожвавив гру, і тепер було цікаво подивитись на те, хто спробує ризикнути та вийти вперед у рахунку. Однак, склалося враження, що «Viva Cup» спокійно відреагував на цей епізод та продовжив грати у свою гру. Можливо, такий спокій і зіграв свій злий жарт з харків’янами, оскільки на останній хвилині «Сокіл» повів у рахунку – відзначився Боднар, для якого це була чи не найперша зміна у матчі. Однак, «Viva Сup» відповів своїм голом фактично наприкінці першого тайму. За секунду до перерви слобожанці здобули аут, і саме з нього пішла подача на «п’ятачок», де Васильєв переправив м’яч у ворота Бабенка. Оскільки він встиг зробити це до сирени на перерву, то гол був зарахований – 2:2.

Початок другого тайму був за харків’янами, але вони знову не змогли забити швидкий м’яч у ворота «Сокола». Тим не менш, це не заважало підопічним Романа Перадзе надалі володіти ініціативою та створювати моменти біля гостьових воріт. Однак, незважаючи на зусилля господарів майданчику, ворота Бабенка їм не вдавалося вразити. До того ж, подекуди і сам голкіпер «Сокола» показував непогану реакцію. Багато в чому завдяки впевненій грі Бабенка «Соколу» вдавалося утримувати нічийний рахунок. За такого перебігу подій у хмельницької команди не завжди з’являлись можливості піти в атаку, хоча привід це зробити був – у другому таймі ворота «Viva Сup» захищав вже Положій, і його цілком реально можна було перевірити на готовність до гри. Проте, переважно гра йшла на половині майданчику «Сокола», і у деяких епізодах «Viva Cup» не вистачало якоїсь дещиці, щоб забити третій м’яч у ворота «соколят».

І все-таки «Viva Cup» забив свій третій гол у цій грі. Це сталося після розіграшу ауту, коли Васильєв вивів на удар Калашника, а той пробив по воротах Бабенка – 3:2. Що й казати, Калашник, який був дуже активним протягом усього матчу, на цей гол заслужив. Після цього забитого харків’янами м’яча на майданчику Палацу спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи абсолютно нічого не змінилося. «Viva Cup» більше атакував, а «Сокіл» здебільшого захищався, практично не думаючи про те, щоб потривожити Положія. Однак, усе змінилося тоді, коли Бабенко пішов п’ятим польовим гравцем у «Сокола». Проте, і тут справа до ударів не доходила, внаслідок чого «Viva Cup» потім знову повертав ініціативу собі. А на 37-й хвилині Дмитро Бондар ударом майже від своїх воріт вразив порожню «рамку» «Сокола», наблизивши «Viva Cup» до перемоги. Але навіть після цього «соколята» продовжували йти вперед з Бабенком у якості п’ятого. Однак, ці розіграші не приносили підопічним Романа Ковальчика якихось дивідендів. Зрештою, «Viva Cup» тут зіграв на досвіді, і за рахунок цього він довів цей матч до своєї першої перемоги у новому сезоні.    

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5» 


Найкращі бомбардири

1-3.) Артем Фаренюк (Ураган) – 4
1-3.) Михайло Волянюк (Кардинал-Рівнестандарт) – 4
1-3.) Юрій Когут (Енергія) – 4

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.