ЛитваОлександр Даниленко очолив литовський «Вікінгай»Чемпионат мираЛеозиньо: «Наш главный соперник – Аргентина»Чемпионат мираАмиржан Муканов: «Матч может сложиться тяжело»Детский футзалСуперкубок України (U-11). Представлення учасниківЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 4 тур. «Енергію» скинули з вершини, Волянюк відривається від конкурентівЖенский футзалАлина Горобец: «Приехала в футбольную сборную: Ты куришь? – Нет. – Хочешь, научим?»Чемпионат мираВалерио Скалабрелли: «Иран может дойти до финала»Чемпионат мираСергей Скорович: «Вьетнам – команда подвижная, мобильная, быстрая»Экстра-лигаВиталий Скорый: «Во многих моментах виден опыт Дмитрия Бербенцева, а в целом наши взгляды совпадают»ПольшаСуперкубок Польши-2021. LIVE!Чемпионат мираКазахстан vs Таиланд: победитель известен?Сборная УкраиныОлександр Косенко: «Прагнемо переглянути тих гравців, на яких зможемо розраховувати у подальшому»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 9: Парагвай, Японія та Сербія завершують формування списку 16 командЛига чемпионов УЕФАВизначено час і дати проведення матчів Ліги чемпіонів в Івано-ФранківськуЧемпионат мираАрнольд Кнауб: «В 1/8-й финала чемпионата мира слабых соперников не бывает»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 1. Разгром «Столицы» и покер Евгения КлочкоСборная УкраиныУ складі збірної України відбулася друга заміна гравця на матчі з РумунієюЖенский футзалКубок України серед жінок 2020/21: фаворити рознесли суперниць і вийшли у півфіналЧемпионат мираКубок світу-2021. День 8: Бразилія та Португалія виграють свої групиПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 2. Украинский день в Лешно

Роман Колток: «На наших домашніх матчах завжди присутня якась неймовірна аура»

Капітан івано-франківського «Урагана» Роман Колток – про початок сезону, підготовку до протистояння з «ХІТом» та свої очікування від майбутніх поєдинків Ліги чемпіонів

 

Капітан івано-франківського «Урагана» Роман Колток розповів про початок сезону для команди, підготовку до протистояння з «ХІТом», а також поділився своїми очікуваннями від майбутніх поєдинків Ліги чемпіонів.
 
– Романе, для «Урагана» сезон починався поєдинком за Parimatch Суперкубок України. На Вашу думку, чого не вистачило команді, щоб вдруге поспіль завоювати цей трофей?
– Безумовно, результат для нас виявився невтішним. Почали зустріч досить добре, адже вдалося повести з перевагою у два голи. На жаль, перемогу ми не здобули й не привезли трофей до Івано-Франківська. Однак, вже після матчу у Харкові ми разом з тренерським штабом розібрали помилки й будемо намагатися лише покращувати командну гру впродовж сезону.
 
– Ви починаєте сезон в якості нового капітана команди. Чи відчуваєте додаткову відповідальність?
– Перед суперкубковим матчем капітанську пов’язку мені вручив головний тренер команди й, відповідно, довірив виводити з нею «Ураган» цього сезону. Безумовно, є додаткове хвилювання й відповідальність. Намагаюся як можу допомагати партнерам. Однак, звичайно, хотілося б розпочати сезон краще.
 
– За підсумками попереднього сезону Вас було обрано найкращим воротарем чемпіонату. Як загалом ставитеся до індивідуальних нагород?
– Насправді, я б віддав належне команді, разом з якою став чемпіоном. Відзнака для мене стала досить неочікуваною. Насправді, впродовж сезону ми з Володимиром Кардашем проводили приблизно рівну кількість часу у воротах. Безумовно, приємно отримати таку статуетку, але я не зациклююся на індивідуальних нагородах. Потрібно виходити на паркет і грати далі.
 
– З сезону 2018/2019 «Ураган» не втрачав очок у протистояннях з «Соколом». Ця серія перервалася у матчі, другого туру цьогорічного розіграшу Parimatch Екстра-ліги. Чому не вдалося її продовжити?
– Звичайно, були певні індивідуальні помилки. Не обійшлося і без неточності у моїх діях під час третього пропущеного м’яча. Не вдалося закріпити нашу перевагу, коли рахунок став 3:2. Могли отримати гандикап у два голи й спокійно довести матч до переможного завершення. Однак, не зуміли реалізувати свої моменти. Можливо, дається взнаки факт старту сезону. Існують певні непорозуміння у діях команди. Є новачки, четвірки потроху змінюються. Втім, ми дійсно досить давно не втрачали очок у поєдинках з «Соколом». Перемагали впродовж трьох сезонів. Тож, шукати якесь виправдання, котре пов’язане зі стартом сезону буде неправильно.
 
– Щодо зіграності. Наскільки цікавим став досвід гри двома складами під час Кубка Водяна в Одесі? Адже Ви виступали за «Ураган-2-КФВ» поруч з низкою молодих партнерів.
– Таке рішення прийняв головний тренер, який зробив різні четвірки. Спробували себе на турнірі у відповідному складі. Як тренери, так і більш вікові та молоді гравці отримали досвід та зробили висновки.
 
– Якщо оцінювати старт сезону у Parimatch Екстра-лізі, то можна відзначити, що без очкових втрат після двох турів рухається лише «Енергія». Як вважаєте, те, що трійка минулорічних призерів вже встигла недорахуватися очок лише додає інтриги цьогорічному чемпіонату?
– Напевно, максимально детально цю картину можуть оцінити експерти. Ми готуємося до матчів, виходимо на паркет і граємо. Для «Урагана» метою у кожному поєдинку є перемога. У команд ці очкові втрати залежать від різних аспектів. Всі мають конкретний підхід до матчу чи певного ігрового циклу. Насправді, чемпіонат досить довгий, формулу проведення трохи змінили. Побачимо згодом як команди рухатимуться чемпіонатом.
 
– Найближчої суботи на «Ураган» очікує поєдинок з «ХІТом». Минулого сезону поєдинки між командами стали справжньою окрасою 1/2 фіналу плей-оф. Як готуєтеся до протистояння одних з фаворитів чемпіонату вже у сезоні 2021/2022?
– Тренери обирають підготовку до протистояння з кожним суперником і, відповідно, роблять якісь тактичні напрацювання. «Ураган» та «ХІТ» завжди ставлять перед собою максимальні завдання, тому наші очні матчі є цікавими. Глядачів тішить безкомпромісність поєдинків, а гравці і тренери мають що проаналізувати після цих протистоянь. Можу сказати, що команда готується з максимальною відповідальністю до майбутнього поєдинку.
 
– Цьогоріч саме «Ураган» представлятиме Україну в єврокубку. Наскільки це додає мотивації перемогам на внутрішій арені?
– Звичайно, кожна перемога – це психологічна впевненість й гарний настрій. Будемо намагатися підходити саме у такому стані до матчів основного раунду Ліги чемпіонів. Для частини гравців такий досвід стане дебютним, хтось повернеться на євроарену після тривалої перерви. Представляти свій клуб, своє місто та свою країну на міжнародному рівні – це велика честь!
 
– Як оціните жереб для «Урагана»?
– Цікавий склад суперників. Однак, поки що всі думки спрямовуємо на поєдинкок з «ХІТом» та інші матчі чемпіонату. Про поєдинки Ліги чемпіонів можна буде більш розлого поговорити трохи пізніше.
 
 Дуже приємним фактором стане й те, що «Ураган» прийматиме матчі своєї групи в Івано-Франківську.
– Всюди добре, але найкраще у себе вдома! Івано-Франківські глядачі завжди відзначалися своїм колоритом і вмінням вболівати. На наших домашніх матчах завжди присутня якась неймовірна аура. Сподіваюся, що це стане однією з запорук наших перемог на євроарені!
 
Джерело –
Богдан Ісаєв, пресслужба Асоціації футзалу України
Фото: Олекса Бутчак

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.