ЛитваОлександр Даниленко очолив литовський «Вікінгай»Чемпионат мираЛеозиньо: «Наш главный соперник – Аргентина»Чемпионат мираАмиржан Муканов: «Матч может сложиться тяжело»Детский футзалСуперкубок України (U-11). Представлення учасниківЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 4 тур. «Енергію» скинули з вершини, Волянюк відривається від конкурентівЖенский футзалАлина Горобец: «Приехала в футбольную сборную: Ты куришь? – Нет. – Хочешь, научим?»Чемпионат мираВалерио Скалабрелли: «Иран может дойти до финала»Чемпионат мираСергей Скорович: «Вьетнам – команда подвижная, мобильная, быстрая»Экстра-лигаВиталий Скорый: «Во многих моментах виден опыт Дмитрия Бербенцева, а в целом наши взгляды совпадают»ПольшаСуперкубок Польши-2021. LIVE!Чемпионат мираКазахстан vs Таиланд: победитель известен?Сборная УкраиныОлександр Косенко: «Прагнемо переглянути тих гравців, на яких зможемо розраховувати у подальшому»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 9: Парагвай, Японія та Сербія завершують формування списку 16 командЛига чемпионов УЕФАВизначено час і дати проведення матчів Ліги чемпіонів в Івано-ФранківськуЧемпионат мираАрнольд Кнауб: «В 1/8-й финала чемпионата мира слабых соперников не бывает»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 1. Разгром «Столицы» и покер Евгения КлочкоСборная УкраиныУ складі збірної України відбулася друга заміна гравця на матчі з РумунієюЖенский футзалКубок України серед жінок 2020/21: фаворити рознесли суперниць і вийшли у півфіналЧемпионат мираКубок світу-2021. День 8: Бразилія та Португалія виграють свої групиПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 2. Украинский день в Лешно

FavBet Екстра-ліга-2019/20. 1 тур. Тур господарів і «Продексіма»

Завершився перший тур Favbet Екстра-ліги сезону 2019/20.


Фото: ФК ІнБев

14 вересня 

 

Пам’ятаючи про те, якими результативними можуть бути поєдинки між «ХІТом» та «Продексімом», можна було чекати того, що і цього разу обидві команди подарують вболівальникам, які прийшли на трибуни спорткомплексу ЦСК ЗСУ, багато м’ячів. І практично на самому початку гри «кабельники» та «мельники» обмінялись моментами. Причому, у киян небезпечний епізод був значно гострішим – Шамлі вийшов на побачення з Ципуном, однак не зміг переграти голкіпера «Продексіма». І це був серйозний «дзвіночок» для підопічних Хаві Родрігеса. А далі було ще «веселіше». Зокрема, хороші моменти були у Педяша та Журби. Однак, ворота Ципуна залишались недоторканими. Що стосується «Продексіма», то «мельники» наче і атакували у відповідь, але у деяких епізодах діям херсонців, вочевидь, не вистачало гостроти.

Тим не менш, саме чинні чемпіони України відкрили рахунок у цій грі. Це сталося на 12-й хвилині, коли Білоцерківець змусив Сухова капітулювати. А за кілька миттєвостей той же Білоцерківець ледь не оформив дубль. Однак, цього разу Сухов не пропустив. Відповідь «ХІТа» була практично миттєвою. На 15-й хвилині Педяшу вдався дальній удар. М’яч на шляху до воріт зачепив Шамлі, чим дезорієнтував Ципуна, який вже не зміг дотягнутись до «сфери», щоб врятувати свої ворота. Однак, нічийним рахунок був недовго. Скоро ще одна атака «мельників» завершилась першим голом Даніеля у чемпіонаті України. Звичайно, це ще не був «гол у роздягальню», тим не менш, він змусив господарів майданчику думати, як відігратись. Однак, до перерви підопічним Дмитра Шувалова не вдалося знову зрівняти цифри на табло спорткомплексу ЦСК ЗСУ.

«ХІТ» намагався далі зрівняти рахунок і надалі. Однак, киянам не вдавалося змусити Ципуна капітулювати вдруге. У той же час «Продексім» грав більш спокійно, і водночас тримав у напрузі оборону «ХІТа». По такій грі будь-який гол у будь-які ворота міг схилити шальки терезів у будь-який бік. І таке напруження було майже до кінця другого тайму. А конкретно – до 34-ї хвилини, коли Зварич класним ударом з льоту після розіграшу кутового зробив рахунок 3:1 на користь херсонських «мельників». По такій грі «ХІТу» нічого не залишалось, окрім як переходити на гру з п’ятим. Однак, гравці «Продексіма» були до цього готові та намагались закрити всі можливі вільні зони, аби не дати своїм візаві забити. Тим не менш, один гол «кабельники» все-таки відіграли зусиллями Сірого. Але у «Продексіма» був Зварич, який оформив дубль та встановив остаточний рахунок – 4:2 на користь чинних чемпіонів України, які змогли реабілітуватись перед своїми вболівальниками за поразку в матчі за FAVBET Суперкубок України.  

«ХІТ» (Київ) – «Продексім» (Херсон) – 2:4
Голи:
Педяш (15), Сірий (39) – Білоцерківець (12), Даніель (17), Зварич (34, 39)
«ХІТ»: Сухов – Педяш, Шамлі, Журба, І. Борсук – Боргун, Школьний, Цілик, Колесников – Жук, Сірий, А. Борсук
«Продексім»: Ципун – Даніель, Скорий, Роніньйо, Волянюк – Шотурма, Корсун, Зварич, Білоцерківець – Д. Сорокін, Ланко, Бессалов, Давід
Попередження: Шотурма (22)

Джерело - 
Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»



Львівська “Енергія” поступилась на виїзді житомирському “ІнБеву” з рахунком 2:4 у першому турі  Favbet Екстра-ліги.

На початку поєдинку команди обмінялись хорошими моментами. Мар'ян Пелех дальнім ударом перевірив готовність воротаря господарів Андрія Мельника. А згодом голкіпер “Енергії” Андрій Пітуля вдало зіграв на виході і не дозволив відзначитись  Роману Бакуму.

Першим свою нагоду реалізував “ІнБев”. На 5 хвилині Дмитро Іванов здійснив прохід зі своєї половини майданчика і відправив м'яч у сітку.

Житомирська команда могла подвоїти свою перевагу, однак після удару Дмитра Іванова зі штрафного м'яч влучив у стійку воріт.

Львів'яни відповіли результативно. Спершу удар здалеку Степана Струка парирував голкіпер. А на 10 хвилині Андрій Ременець реалізував свій шанс і зрівняв рахунок.

Нагоди вийти вперед у першому таймі мали обидві команди, але голкіпери діяли надійно. Тож на перерву суперники пішли за рахунку 1:1.

Другу половину зустрічі активно розпочали “зелено-білі”: тричі небезпечно стріляв Мар'ян Пелех, потужно пробивав Віталій Танський, загрожував воротам суперників Андрій Ременець. Однак, на жаль, це не принесло результату.

Натомість на 31 хвилині Денис Бланк влучно пробив із гострого кута, вдруге вивівши “ІнБев” уперед. А ще за три хвилини Максим Чеберяк зіграв у відборі і реалізував вихід сам на сам.

За такого перебігу подій Валерій Легчанов випустив на майданчик п'ятим польовим Мар'яна Пелеха. Однак господарі скористались незахищеністю воріт енергетиків — точним дальнім ударом відзначився Станіслав Моспан.

Попри це львів'яни продовжили атакувати вп'ятьох і на 37 хвилині Мар'ян Пелех  скоротив розрив у рахунку.

На останніх хвилинах матчу енергетики пробували врятувати поєдинок, створили кілька хороших нагод, однак більше голів у цій зустрічі не було.

1 тур. 14 вересня 2019 року. Favbet Екстра-ліга. Житомир. Спорткомплекс ФОК
“ІнБев” (Житомир) - “Енергія” (Львів) — 4:2 (1:1)
Голи: Іванов (5), Бланк (31), Чеберяк (34), Моспан (35) — Ременець (10), Пелех (37).
"Інбев": Мельник — Чеберяк, Бакум, Карбула, Дзюба,  Іванов, Вакула, Мосейчук,  Моспан, Бланк — Сорокін, Івановський, Сехов.
"Енергія": Пітуля (Войтович) — Струк, Пелех, Ременець, Марциняк, Танський, Легендзевич, Гасюк, Ковальчук, Буньо — Гнатів.
Арбітри: А. Духан (Луганська обл.), А. Ноєв (Запоріжжя), О. Макаренко (Радомишль)
Хронометрист: А. Загоруйко (Житомир)
Спостерігач арбітражу: О. Іванов (Дніпро)

Джерело -
Прес-служба ФК “Енергія”

Ведучи у рахунку – 2:0 на старті другої половини матчу, рівняни дозволили супернику відквитати один гол. До кінця матчу точилася серйозна боротьба, в якій більше шансів забити мали все ж господарі. Втім, рахунок на табло – не змінився.

“Кардинал-Рівне” – “Сокіл” – 2:1 (1:0)
Чемпіонат України з футзалу, Favbet Екстра-ліга, 1 тур
14 вересня 2019 року, Рівне, ДЮСШ-4
“Кардинал-Рівне”: Сіріцький – Мілінький, Салтанов, Поночовний, Ардашніков – Кручок, Лисенко, Басич, Горпинич – Кравчук. Запасні: Бутов, Конько, Корнєв, Концеба.
Головний тренер: Станіслав Гончаренко.
“Сокіл”: Шевченко – Сорока, Хамдамов, Гресь, Кручек – Первєєв, Абзалов, Бабак, Черниш – Токар, Подлюк. Запасний: Ліпчинський.
Головний тренер: Роман Ковальчик.
Голи: Горпинич (4), Салтанов (21) – Бабак (29)
Попередження: Ардашніков (27) – Подлюк (18), Токар (24), Хамдамов (26), Гресь (31).

Рівненський “Кардинал” другий сезон поспіль розпочав із перемоги. У стартовому турі чемпіонату Favbet Екстра-ліги рівняни приймали хмельницький “Сокіл”. Гості перед початком матчу здивували вболівальників на трибунах ДЮСШ-4, відмовившись потиснути руки суперникам. Команда Станіслава Гончаренка на таке відповіла швидким голом.
Екс-гравець “Сокола” Андрій Лисенко завдяки індивідуальній майстерності на швидкості промчав правим краєм атаки і віддав діагональну передачу на лінію воріт, де м’яча у сітку доправив Роман Горпинич.

Спокійний і впевнений для господарів початок матчу міг зіпсувати Олександр Сіріцький. Голкіпер необачно залишив ворота і програв боротьбу за м’яч суперникам. Втім, хмельниччани несподіваним шансом не скористалися. Вже згодом Олександр Сіріцький продемонстрував свою майстерність, парирувавши удар Дмитра Сороки!

Господарі відповіли виходом віч-на-віч із Сергієм Шевченком реактивного у цьому матчі Володимира Кручка. Той не влучив у рамку воріт.
Одразу після перерви “Кардинал-Рівне” забив вдруге. Ігор Салтанов завдав точного і сильного удару з району десятиметрової позначки – 2:0.
Загалом впевнену перемогу рівняни ризикували втратити у другій половині другого тайму. Після того, як Кирило-Ілля Бабак на швидкості втік від кількох суперників і відіграв один м’яч. Заключні п’ять хвилин матчу “Сокіл” атакував у чисельній більшості. П’ятого польового по черзі грали Сергій Шевченко та Богдан Кручек. Втім, господарі надійно відзахищалися.
Варто також згадати про два фантастичних нереалізованих рівнянами моменти. Ігор Салтанов пробив у стійку, а Володимир Кручок – повз ворота із декількох метрів.


Прес-служба МФК “Кардинал-Рівне”


Головний тренер “Кардинала-Рівне” Станіслав ГОНЧАРЕНКО прокоментував стартову гру його команди у чемпіонаті – проти хмельницького “Сокола”:

– Ще Фабіо Капелло говорив, що найгірший рахунок – це 2:0. Рахунок 1:0 ти намагаєшся зберегти, борешся, б’єшся за цей рахунок. Як правило, простіше врятувати гру з рахунку – 0:2. Сьогодні була в’язка, важка гра. Маю віддати належне супернику. Ця команда мені сподобалася. Моя оцінка цієї команди була заниженою. Я маю це визнати. Суперник нас, навіть, здивував. Інша справа, хто дозволив йому нас здивувати? Одна з причин – наша повільність. Бо перша четвірка сьогодні була дуже повільною. Ці мобільні характеристики і стали однією з причин.

“Сокіл” швидше рухався, працювала геометрія, вони тримали м’яч. Хоча я нарахував 12-13 вимушених втрат, які ми змусили їх зробити. Це наші аути.

Гра йшла під нашим керівництвом. Хоча траплялися несподівані моменти. Слава Богу, ми вистояли.

Я задоволений грою другої четвірки. Незважаючи на те, що вони майже “привезли” собі гол. Чому? В Андрія Лисенка є прекрасні ігрові характеристики. Наш перший гол – виключно його заслуга. Його і Романа Горпинича, який опинився у потрібний час у потрібному місці. Андрій Лисенко володіє точністю і прекрасною технікою, на яку ми сподіваємося. Але, з іншого боку, він ризикує навіть тоді, коли не має підстраховки. Це коли ми пропускаємо. І ці помилки – разючі. Я вже розмовляв з ним на цю тему. Ці помилки в когось іншого проходять безслідно. А в нього – завжди завершуються плачевно.

Загалом, я очікував саме такої гри. Я прокинувся ще до світанку в тривозі. І вже не міг спати. Тоді я зрозумів, що сьогодні в мене буде важка робота. Але я вірив у те, що ми переможемо. Не хочу когось хвалити, чи критикувати. Сьогодні в нас був єдиний колектив. З єдиним серцем. Можливо, ще не всі мислять однаково. Але сьогодні в нас було єдине серце. Це найголовніше.

– Сьогодні Ви використали дев’ятьох польових гравців? Не зіграли Корнєв, Конько та Концеба. Павло досі набирає форму після травми?

– “Сокіл” – дуже мобільна команда. За антропометричними даними – одна з найвищих в Україні. Павло через травму все ще працює не в єдиному ритмі. Коли треба відірватися на швидкості, або відстояти боротьбу в епізоді – я боявся. Тим паче, рахунок цього мені не дозволяв. Він готовий на 60-65%. І я не став ризикувати. Конько – вчиться. Росте. Корнєв – не в тому психологічному стані, щоб кидати його в бій з першої гри. Кравчука – ми пробували сьогодні, але наприкінці гри я зробив ставку на зіграність. Хоча, маю відзначити, що Салтанов – також готовий на 60-65%. Але він був нам необхідний.


Прес-служба МФК “Кардинал-Рівне”


Післяматчеве інтерв'ю Романа Ковальчика

 



13 сентября
 
15.00. «Ураган» (Ивано-Франковск) – «Эпицентр К Авангард» (Одесса)   7:1
Арбитры Б. Киндий (Раздел), А. Хомич (Луцк), Т. Демьянчук (Ивано-Франковск)
Наблюдатель арбитража С. Дребужан (Мукачево)




Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.