Экстра-лигаАкадемія НФК «Ураган» представила трьох нових тренерівЭкстра-лигаІван Скіцко: «Я побачив, що команда додала, якщо порівнювати з матчами проти “Рятувальника”»Женский футзалРуководство «Будстар-НПУ» не удовлетворило отставку наставника клуба Александра РатичаЭкстра-лига«Food Centre-Sumy» дал бой «ХИТу», но вновь уступилЭкстра-лигаРоман Перадзе: «Можу дати гарантію, що в кожній грі ми будемо ставити завдання перемогти»БеларусьЮрий Дубков: «Если бы не футбол, был бы продавцом сахарной ваты»Экстра-лига«Продексім» тріумфує на «Lviv Open Cup-2020»Женский футзалАлександр Ратич подал заявление об отставке с должности главного тренера «Будстар-НПУ»Экстра-лига«Food Centre-Sumy» розгромно поступився «ХІТу» в контрольному матчіИспанияСтранная война Луиса Рубиалеса: до основанья, а затем…БеларусьАртём Липский – новый игрок МФК «Минск»Экстра-лига «Food Centre-Sumy» проведе два матчі з «ХІТом»ПольшаВиктор Андраде возвращается в ПольшуИспанияЛукао: «Я вингер, который также умеет играть на позиции «столба»Экстра-лигаТаблиця переходів Favbet Екстра-ліги. Літо 2020РоссияТоп-10 интересных форм футзальных командРоссияРоссия-2019/20. Суперлига. Плей-офф. 1/4 финала. Трое известных и Тюмень против СамарыЭкстра-лигаКубок Львівщини-2020. День 3. «ІнБев» і «Кардинал-Рівне» поборються за бронзові нагородиБеларусь«Борисов-900»: 19 лет, 63 соперника, 587 матчейЛитваЕвгений Рывкин: «В Локомотиве работал принцип — В нашем деле главное — не попасться»

Сергій Малишко: «У матчі з Грузією намагатимемося покращити рівень реалізації моментів»

Гравець «БЧ» та збірної України Сергій Малишко розповів про старт гомельської команди у чемпіонаті Білорусі та налаштування національної команди на поєдинок з Грузією.

 Сергію, розкажіть про старт Вищої ліги чемпіонату Білорусі з футзалу. Наскільки успішним його можна назвати для «БЧ»?
– Дійсно, минуло вже три тури. Минулої п’ятниці нам вдалося перемогти «ВРЗ» у наднапруженому гомельському дербі. У нас була цікава боротьба у плей-офф минулого сезону. У цьому протистоянні також було дві червоні картки та низка попереджень. Велика кількість боротьби та емоцій не залишили байдужими шанувальників, які спостерігали за цим поєдинком. Приємно, коли велика кількість вболівальників приходить на трибуни. Це є свідченням того, що ми йдемо правильним шляхом.
Загалом, вдалося набрати 7 очок за підсумками трьох турів. У нас була дуже прикра нічия зі «Століцею». Команда втратила перемогу за кілька секунд до фінальної сирени. Не скажу, що ми повністю переграли суперників, але завжди прикро втрачати дорогоцінні очки таким чином. На жаль, коли втрачаєш концентрацію всього на декілька секунд – за це можна легко поплатитися. Початок непоганий, але «БЧ» цілком міг розраховувати на дев’ять очок замість семи.
 
– Чого не вистачило «БЧ» минулого сезону, щоб закінчити чемпіонат з медалями?
– У півфіналі ми здобули перемогу у першому матчі, у другому були попереду протягом тривалого часу, але не вистачило людей. Лавка у нас є меншою, ніж у «ВРЗ». У тій зустрічі вийшла на паркет людина, яка взагалі до того не грала, і забила нам гол. Мені це дуже впало в око. Команда підсіла фізично. Можливо, варто було трохи глибше сісти в оборону. Однак, ми продовжували стрімко бігти вперед, і поплатилися за це. Натомість, у третій зустрічі до маленької заявки додалися ще й дискваліфіковані гравці, оскільки у Білорусі дві жовтих картки під час плей-офф є підставою для пропуску поєдинку. Нас було дуже мало. Буквально 5-6 людей. Інколи ми виходили з п’ятим польовим, аби просто вбивати час.
 
Щодо поєдинків за бронзові медалі. Також були певні проблеми зі складом. Вважаю, що у першій зустрічі в Орші ми були сильнішими за «Вітен», хоч і поступилися – 4:6. Вдома нам вдалося зрівняти рахунок у серії, а на вирішальний матч у гостях нас просто не вистачило. Кінець сезону. Відверто кажучи, у такому обмеженому складі важко проводити такі напружені зустрічі. Тим не менше, вважаю, що ми були гідні фіналу, але результат на табло.
 
– Ви працювали під орудою Дмитра Камека у «Титані». Тепер він є тренером команди «БЧ» за яку Ви виступаєте у Білорусі? Наскільки відрізняється специфіка роботи з цим тренером в обидвох країнах?
– Дмитро Миколайович завжди намагається ретельно аналізувати суперників та підбирати індивідуальний ігровий стиль на кожний матч. Це стосується позиційних атак, стандартних положень та індивідуальних якостей виконавців у складі інших команд. Насправді, якихось особливих змін не можу відзначити, якщо порівнювати періоди у «Титані» та «БЧ». Однак, можу відзначити, що в Україні керівництво команди намагалося вносити якісь корективи у роботу тренера, а у Білорусі йому ніхто не заважає якісно працювати.
 
– Щодо збірної. Як вважаєте, чого не вистачило збірній України у матчі з румунами, аби потішити івано-франківських вболівальників вдалим результатом?
– Передусім, хочу подякувати всім вболівальникам, які прийшли нас підтримати. Атмосфера була просто чудовою. Шкода, що ми не зуміли перемогти. Втім, ми дійсно прагнули цього. Віддавали усі сили у боротьбі з суперником, двічі були попереду, але не вийшло. Пропустили прикрий гол під час гри суперника 5 на 4. Потім тренерський штаб вирішив ризикнути. Особисто я вважаю, що це є абсолютно нормальним у товариських зустрічах. Так, результат є важливим завжди, однак, ми дивимося на це крізь призму підготовки до відбіркових матчів до чемпіонату сіту-2020. Тепер треба ще більше відпрацьовувати оборону 4 на 5 та гру у нападі 5 на 4. Буде робити все можливе, аби не припускатися таких помилок у майбутньому.
 
– Що пішло не так під час гри 4 на 5 і 5 на 4?
– Ми відпрацьовували ці компоненти гри на тренуваннях. Начебто виходили непогано. Однак, у грі ти завжди відчуваєш зовсім інший рівень тиску та відповідальності. Можливо, вплинуло саме це.
 
– Як команда налаштовується на матч зі збірною Грузії?
– Це дуже цікава команда. Вони, як і румуни, мають трьох натуралізованих бразильців у своєму складі. Загалом, підбір виконавців є дуже класним. Чого вартує той-таки Звіад Купатадзе з «Газпрома-ЮГРИ». Буде цікаво перевірити свої сили у протистоянні з ними. Тренерський штаб ставить перед нами завдання, яке у полягає у здобутті результату за наслідками своєї гри. Якщо ми вдало проводитимемо матч – моменти не змусять довго на себе чекати. У матчі з Грузією намагатимемося покращити рівень реалізації моментів. Думаю, якби вдалося це зробити у протистоянні з румунами – переможний результат від нас би не втік.


Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: Павло Кубанов

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.