Экстра-лига«in.IT» в рамках підготовки до першої ліги України зіграв спаринг з «Енергією»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 14: Бразилія та Аргентина утворять південноамериканський півфіналЧемпионат мираСергей Скорович: «Обидно проигрывать такие матчи»Женский футзал«Будстар-НПУ» та «ЗХО-Тесла» здобули розгромні перемоги у перших матчах півфіналу Кубка УкраїниСборная УкраиныУкраїна бере впевнений реванш у Румунії у другому товариському матчіЧемпионат мираДуглас Жуниор: «Финал Казахстан – Бразилия – моя заветная мечта»Сборная УкраиныМикола Микитюк: «Вважаю, що ми не заслуговували програти румунам»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 2. LIVE!Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «Я буду бесконечно благодарен футзалу за все, что он мне дал»Чемпионат мираЗемсков и Кнаудт о четвертьфинале ЧМ Россия – АргентинаПольшаМикола Морозов – новий тренер польського «Come-On»БразилияКубок Бразилии (Copa do Brasil de Futsal)-2021. Финал. Матч 2. Жарагуа – Сеара. LIVE!Сборная УкраиныВ першому товариському матчі Румунія здобуває вольову перемогу над УкраїноюЧемпионат мираРобиньо: «Мы сделаем все, чтобы выиграть трофей»ФранцияДжамель Арун – тренер сборной ФранцииЧемпионат мира​Кубок світу-2021. День 12: Іран, Португалія та Іспанія завершують список чвертьфіналістівСборная УкраиныЯрослав Лебідь: «Хотів розуміти своє майбутнє до завершення сезону, а «Ураган» пропонував почати переговори тільки після»Чемпионат мираХо Ван И: «Я пообещал себе, что выйду на новый, более высокий уровень»Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «У нас есть мечта – снова сыграть все семь матчей»Чемпионат мираНуржан Доскеев: «Сборная показала как раз тот уровень, которого и ждали от Казахстана»

Тарас Вонярха: «Рівень вищої ліги вирівнюється»

Головний тренер НФК «Ураган» Тарас Вонярха про перебіг чемпіонату, домашній «двогольовий барє’р», а також про перспективи команди


 

Головний тренер «Урагану» Тарас Вонярха про перебіг чемпіонату, домашній «двогольовий барє’р», а також про перспективи команди після перемоги над «Універ-Автомаром»…  

- Так склалося, що команда «Ураган» у останніх чотирьох матчах зуміла здобути тільки два очки, тому цей поєдинок для нас був дуже важливий насамперед у психологічному і тактичному плані і звісно у сенсі турнірній боротьбі. Команда налаштовувалася тільки на важку гру, оскільки ми добре пам’ятали минулий сезон, коли ми вдома також переграли «Автомар» 2:1, а на виїзді – поступилися 2:4. Це говорить про те, що команда із Сум грає вже практично третій рік один і тим самим складом у чемпіонаті, а тому і передбачали, що це буде дуже впертий і важкий поєдинок.

- Якою була установка на цю гру?
- Перед грою я дав установку своїм підопічним про швидкий початок гри і забити один-два швидкі голи одразу. Але нажаль це не вдалося зробити, хоча у першому таймі ми створили достатньо багато гольових моментів і забили тільки один м’яч. Скоріше за все це наслідок психологічного навантаження, яке на нас тисне, оскільки ми за чотири матчі забили всього п’ять голів, а пропустили – десять. Я дуже радий, що у цьому матчі хлопці виклалися на майданчику повністю і навіть ведучи у рахунку 2:0 ми могли забити і третій гол. Але сам факт того, що ми здобули сьогодні три очки додасть нам психологічної впевненості.

- І все ж таки команда знову не змогла забити вдома більше двох мячів.   
- Якщо ми будемо реалізовувати хоча б 30-ть відсотків тих моментів, які ми створюємо, та забитих голів буде 4-5 як мінімум. І саме тоді ми будемо почувати себе набагато легше. Поки що цього не спостерігається і ми будемо над цим працювати.

- Попереду в «Урагану» принципова гра із «Єнакієвцем». Які будуть ваші прогнози на неї? 
- Це буде дуже важкий і принциповий поєдинок за місце у першій п’ятірці. Наш суперник ніколи не боровся за низькі місця, а тому на їх майданчику з ними буде важко змагатися. Тому ми будемо дуже серйозно налаштовуватися на цей матч і намагатися вивезти перемогу із Єнакієво.

- Чи будете якось по особливому готуватися до цієї гри, оскільки всім добре відома специфіка домашнього залу у Єнакієво…
- Декілька матчів ми проведемо на паркеті ФСК «Беркут», але в основному на тренуваннях ми будемо умовно скорочувати майданчик, який в нас є тут, на  нашій домашній арені (зробимо обмежання параментрів, які є у Єнакієво). До того ж, в нас є касети з останніх матчів «Єнакієвця», тобто його вже у новому складі. Будем їх аналізувати та робити висновки, а також відпрацьовувати ті тактичні моменти, які будуть нам приносити результат.

- Якщо дивитися на нинішню турнірну ситацію у цьому сезоні, чи ти згодні Ви із думкою про те, що команди зараз практично вирівнялись за класом? 
- Я із цим повністю згідний. Так, «Енергія» і «Шахтар» зараз у відриві, але я переконаний, що кожен матч їм дається дуже важко. Тобто прохідних матчів просто немає. Мені дуже дивно, скажімо, чому «бренд «Шахтаря» так діє на гравців багатьох команд. По нашому матчу із донецькою командою ми показали, що можемо боротися на рівних із нашим чемпіоном. Але у матчі із ними потрібно якомого менше робити помилок, оскільки «шахтарі» цим миттєво користуються. На сьогодні рівень чемпіонтату дійсно вирівнявся і кожна гра – це, практично, справді високий рівень. Боротьба за третє місце – це взагалі окрема тема. На «бронзу» претендують 7-8 команд, кожна з яких на сьогодні може її завоювати. До речі, хочу припустити, що за третє місце буде змагатися і «Енергія». Чому? Тому що «Єнакієвець» зараз набрав дуже хороший темп, що і підтвердив декілька турів впевненою перемогою над минулорічним чемпіоном країни. Тож чемпіонат буде дуже цікавим! 

- Як на Вашу думку – івано-франківський «Ураган» на правильному шляху?
- На сьогоднішні день, взяти хоча б нашу номінальну другу четвірку – середній її вік становить 23 роки (звісно ж якщо не враховувати Сергія Гупаленка). Тому саме цих молодих гравців ми брали у команду на перспективу. Є деякі занепокоєння по першій четвірці. Ці хлопці грають вже третій сезон разом, але в них дещо не виходить грати у той футзал, у який я їх скеровую. Не може до цього часу ніяк розкритися Андрій Сікмка, у якого потенціал на мою думку дуже хороший. Але він має грати набагато сильніше, насамперед, у плані лідерства, у плані бомбардирських якостей. Він повинен набагато більше забивати голів, брати на себе ініціативу. От власне над цим ми зараз і працюємо, щоби його ще більше так би мовити розкрити, додати впевненості. Тож працювати є над чим і ми на правильному шляху.

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ, прес-служба НФК «Ураган»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.