Кубок УкраиныЄвген Ривкін: «Я радий, що зміг реалізувати мрію гравців, які досі ще нічого не вигравали»Кубок УкраиныФінал Кубка України-2017. Локомотив (Харків) - ХІТ (Київ). ВідеооглядПервая лига «Епіцентр К3» - бронзовий призер Першої ліги Сборная УкраиныЖіноча збірна України обіграла збірну Польщі Кубок Украины"Локомотив" в третій раз виграв Кубок УкраїниСборная Украины«Турнір розвитку УЄФА». Юнацька збірна України фінішує другоюКубок УкраиныКубок Украины: Локомотив побеждает Сокол и выходит в финал!Кубок УкраиныКубок Украины: ХИТ в серии пенальти вырывает путевку в финалСборная УкраиныЖіноча збірна України поступилася збірній Польші у першому товариському матчі Аматоры«Катеринославхліб» - чемпіон Другої ліги Первая лига Перша ліга України. «Епіцентр К3» зберігає інтригу у «бронзовій» серіїКиевКоманда НПУ ім. М. Драгоманова – володар Кубку м. Києва з футзалу серед студентських команд ВНЗКубок УкраиныЦікавинки і статистика Кубку УкраїниАматорыДруга ліга України. У фіналі зіграють «Княжий Ринок» та «Катеринославхліб» АматорыДруга ліга України. «Фінал чотирьох». Представляємо учасниківКубок УкраиныРоман Ковальчик: «Ми в рівних умовах з Локомотивом»Сборная Украины«Турнір розвитку УЄФА». Юнацька збірна України мінімально поступилася угорцямЛуганскаяПредседатель комитета по футзалу Луганской областной федерации футбола подвел итоги сезонаСборная Украины«Турнір розвитку УЄФА»: Україна стартує з перемоги над Словаччиною у серії пенальтіАматорыНазар Яцишин: "Сезон розпочинало 18 гравців, а завершує лише 10"

Відбір на ЧЄ-2018. Післяматчева прес-конференція Мато Станковіча і Люка Крагна

Мато Станковіч, головний тренер збірної Хорватії
 

- Думаю, що ви все бачите на моєму обличчі. Я задоволений сьогоднішньою грою, особливо її першим таймом. Сьогодні ми дійсно показали, що є збірною Хорватії. Вчора я дивився матч Україна – Бельгія і він мене налякав, але це добре, тому що ми на сьогодні дуже ретельно підготувалися.

- З чим пов’язана заміна у стартовій четвірці Матошича на Сутоня?
- Тому що вчора Сутонь зіграв краще ніж Матошич і це єдина причина. Зазвичай Сутонь грає у стартовій четвірці, але він часто травмується і не пройшов підготовку перед турніром разом з командою. 

- Перед стартом відбіркового турніру ви в своєму інтерв’ю казали, що ваша головна мета – обіграти Бельгію і Чорногорію. Чи можете ви зараз сказати, що ви досягнули головної мети?
- Забудьте все, що я казав до цього (сміється). Ми задоволені, адже першу ціль, тобто вихід принаймні у плей-оф, вже досягнули. Тепер ми будемо битися за результат в останньому матчі. Ми знаємо що з себе представляє збірна України, але будемо грати без психологічного тиску, а у «жовто-блакитних», думаю, він буде присутній.

- Сьогодні ви зіграли значно краще ніж вчора. В чому головна причина цього?
- Ментальність. Іноді у нас є проблеми у матчах зі збірними з колишньої Югославії, бо це справжні дербі. Вчора у першому таймі мої гравці не викладалися на 100%, але другий тайм провели на хорошому рівні. 

- Можливо ваші гравці добре виспались?
- Не знаю, я не поліцейський і не слідкував в готелі за тим часом коли вони лягли спати, але вони показали хорошу гру. Як на мене, то немає різниці коли вони лягають спати, хоч о 1-й, 2-й чи 3-й годині ночі. Якщо вони будуть грати так як сьогодні, то можуть взагалі не лягати спати (посміхається).

- У Юкіча впродовж перших двох матчів практично не було роботи за винятком останніх хвилин матчу проти бельгійців. Чи вплине це на його готовність до матчу з Україною?
- Юкіч грав за український клуб і я думаю, що він буде значно більш мотивований на матч з Україною, навіть попри те, що у нього було мало роботи у цих матчах.

- Чи є у вас якісь спеціальні плани на вихідний день, наприклад, пройтися по магазинам чи відвідати екскурсії?
- Не знаю. Для початку нам треба трохи відпочити. Від початку завтрашнього дня будемо розробляти план на гру з Україною.

Люка Крагна, головний тренер збірної Бельгії

 

- Що я можу сказати? Перед турніром я знав, що якщо ми хочемо кваліфікуватися, то ми маємо надзвичайно добре зіграти принаймні два матчі - проти України і проти Хорватії. Ми не змогли провести дві хороші зустрічі. Вчора ми зіграли добре, але сьогодні вкрай погано. Мені немає вибачення. Ми з гравцями готувалися до цієї гри, але коли я побачив з якою ментальністю вони грали, то став злим.  У нашої команди є всі необхідні якості, щоб кваліфікуватися, але сьогодні мої гравці провалилися.

- Перед цим турніром багато говорилося про те, що збірна Бельгії другі матчі грає гірше ніж перші. Чи можна сказати, що сьогодні ми побачили підтвердження цієї тенденції?
- Так, це правда. Я 15 років тому грав за збірну як гравець, а потім був асистентом тренера і зараз тренер, але завжди повторюється ця історія. Наші гравці не професіонали і їхня головна проблема не стільки в ігрових якостях, як в ментальності. Ментальність у професіоналів суттєво відрізняється і ми не можемо зіграти три гри на високому рівні. Бельгія може зіграти добре одну чи дві гри, але в іншій проваляється, і сьогодні сталося те саме. В такій ситуації ти не можеш протистояти збірній Хорватії. Основні причини сьогоднішньої поразки криються не у тому, що відбувалося на паркеті.

- В бельгійській пресі писали, що при вашому призначенні на посаду пов’язувалися певні надії з рекламою футзалу на наступні роки . Чи є у вас якісь думки стосовно промоції футзалу у Бельгії найближчим часом?
- Мій тренерській штаб почав свою роботу у вересні минулого року. До цього у нас не працювали з командами U-17 і  U-19. Я вважаю, що це вірний шлях. Необхідно серйозно працювати з молодими гравцями, щоб сформувати у них ментальність професіоналів. Це має допомогти розвитку футзалу у Бельгії, бо якщо ми цього не будемо робити, така сама ситуація як на цьому турніру буде повторюватися кожного разу. У нас є передчуття хорошого майбутнього. Ми хочемо працювати з футзалом у майбутньому. На турнірі присутні два мої керівники. Вони побачили сьогоднішню і вчорашню гру, які були зовсім різними. Наша проблема в тому, що гравці з національного чемпіонату одразу потрапляють у національну збірну, а різниця у рівні нашого чемпіонату і матчів збірних надзвичайно велика. Якщо ми почнемо працювати з командами U-17 і U-19, які виступатимуть на міжнародному рівні проти серйозних суперників, то одного разу настане день, коли ми зможемо подолати кваліфікаційний раунд.

- У цьому складі збірної Бельгії немає таких досвідчених гравців, як Сабабті, Лусіо, Хамдауї. Які були обличчям тієї збірної Бельгії, яка псувала нерви Україні раніше. Наскільки істотною та суттєвою є втрата цих гравців?
- Це мене не виправдовує, але є 4-5 гравців, які сюди не приїхали. Лусіо і Ашахбар зараз травмовані, Сабабті грає у футбол і тому не зміг приїхати у збірну, у Дюжак’є проблеми в родині, а це чотири гравці, які могли б проводили на майданчику багато часу. Проте це мене не виправдовує. Ви бачили вчорашню гру за участі тих, хто приїхав і ніхто тоді не згадував Лусіо, Сабабті чи Дюжак’є. Перед стартом турніру я сказав своїм гравцям, що вірю не в імена, а в роботу на тренуваннях і віддача у матчах. Футзал – це командна гра. Сьогодні ми побачили, що не в змозі грати на найвищому рівні, особливо три гри. 

- Чи можна розглядати таку можливість, щоб Федерація футболу Бельгії запросила збірну України на товариські матчі в найближчий рік-два? Чи цікаво це вам?
- Так, звісно. Ми вчимося щодня і беремо щось нове від кожного нашого суперника. Грати проти топ-команд значно краще для вдосконалення. Проти України завжди приємно грати, бо видно рівень цієї команди. Ігри проти України і тої ж таки Хорватії – це чудовий шанс для нас зіграти з дуже сильними суперниками. Як на мене, то гра проти слабких суперників, яких ти можеш обіграти з рахунком 10:0 нічого не означає, бо ти нічого не навчишся. Якщо в майбутньому ми хочемо піднятися на високий рівень, то треба грати проти таких команд як Іспанія, Україна, Хорватія. Це допоможе розвитку нашого футзалу.

Розшифровка, переклад і адаптація - Андрій Гулій, futsalua.org
Фото - Анатолій Подвойський

Новости

Остальной мир
Відбір на ЧЄ-2018: українець забиває за Білорусь

Відбір на Євро-2018 став знаковим не тільки тому що це останній відбір перед зміною формату європейського форуму, а й тим, що ще один українець дебютував в офіційних змаганнях за збірну іншої країн...

Остальной мир
Відбір на ЧЄ-2018: Чорногорія поступилася Бельгії

Чорногорія – Бельгія – 1:2 Голи: Байович (11) – Дабі Реда (5), Зааф (35) Чорногорія: Деспотович – Драшкович, Чорович, Байович, Гойкович – Обрадович, Бойович, Калашан, Кандич Бельгія: Моран –...

Остальной мир
Відбір на ЧЄ-2018. Післяматчева прес-конференція Мато Станковіча і Люка Крагна

Мато Станковіч, головний тренер збірної Хорватії   - Думаю, що ви все бачите на моєму обличчі. Я задоволений сьогоднішньою грою, особливо її першим таймом. Сьогодні ми дійсно показали, що...

Остальной мир
Відбір на ЧЄ-2018: Бельгія - Хорватія 1:6 + ВІДЕО

Як і передбачалось, хорвати почали з перших хвилин діяти у тому ж ключі, що і в матчі з Чорногорією. Тобто, одразу взяли гру під свій контроль. І голкіперу бельгійської збірної Земмурі одразу довел...

Остальной мир
Відбір на ЧЄ-2018. Післяматчева прес-конференція Свето Льєсара і Мато Станковіча

Свето Льєсар, головний тренер Чорногорії   - На жаль, сталося те  про, що я казав вчора. Перші 10 хвилин ми грали доволі непогано, але потім погіршується фізичний стан наших гравців і відпові...

Остальной мир
Отбор на ЧЕ-2018: Хорватия стартует с сухой победы над Черногорией

Основной раунд квалификации ЧЕ-2018 по футзалу в группе C стартовал в киевском Дворце спорта матчем между географическими соседями, которые в футзальной иерархии располагаются друг от друга на почт...

Остальной мир
УЕФА расширит и изменит футзальные турниры

УЕФА изменит формат существующих футзальных турниров и учредит новые соревнования среди женщин и юношей. Такое решение принял Исполнительный комитет УЕФА 4 апреля в Хельсинки.   Расширени...

Остальной мир
Дмитро Михайленко гратиме в чемпіонаті Кіпру

Хмельничанин виступатиме за «Омонію». Клуб йде в лідерах і претендує на нагороди. Ще в грудні Дмитро Михайленко грав у чемпіонаті міста з футзалу. Дмитро Михайленко довгий час був улюбленцем ...

Остальной мир
Беларусь, 12-й тур (обновляется)

ДВЕНАДЦАТЫЙ ТУР МАПИД (Минск) – ДОРОЖНИК (Минск) – 1:2 (0:1) Минск. 16 ноября. Спорткомплекс МАПИД. Начало в 18.00. 150 зрителей. Судьи: А.Шеп, А.Пылик (оба – Брест). Инспектор: А.Ремин (Минск)....

Остальной мир
Чего ждать от чемпионата Казахстана?

Корреспондент «PROСПОРТ» пытается понять, каким будет чемпионат Казахстана по футзалу в сезоне 2016/17 и чего нам от него ждать. Состоялся Предварительный этап Кубка Казахстана по футзалу, п...

Остальной мир
СК «Аматар». Когда футбол дороже бизнеса

Очень интересный, на наш взгляд, материал, опубликовал белорусский сайт  "Бинокль"(http://binkl.by) - большое интервью с одним из организаторов СК "Аматар" Виталием Крисюком. ("Аматар" выступает в ...

Остальной мир
Мини-футбол. Кубок УЕФА. Взлетели-упали

"Лидсельмаш" остался без еврокубков.   Перед вылетом "Лидсельмаша" в Сербию главный тренер Виктор Тарчило не то чтобы стелил соломку, но говорил правильные вещи. Год назад лидчане подняли для с...

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.