Сборная УкраиныВ першому товариському матчі Румунія здобуває вольову перемогу над УкраїноюСборная УкраиныТовариські матчі. Румунія – Україна. LIVE!Чемпионат мираРобиньо: «Мы сделаем все, чтобы выиграть трофей»ФранцияДжамель Арун – тренер сборной ФранцииЧемпионат мира​Кубок світу-2021. День 12: Іран, Португалія та Іспанія завершують список чвертьфіналістівСборная УкраиныЯрослав Лебідь: «Хотів розуміти своє майбутнє до завершення сезону, а «Ураган» пропонував почати переговори тільки після»Чемпионат мираХо Ван И: «Я пообещал себе, что выйду на новый, более высокий уровень»Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «У нас есть мечта – снова сыграть все семь матчей»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 2. LIVE!Чемпионат мираНуржан Доскеев: «Сборная показала как раз тот уровень, которого и ждали от Казахстана»ПольшаСава Лутай продовжив кар’єру в польському «Гурніку»ФранцияКарека покидает «Коринтианс» и перебирается во ФранциюЧемпионат мира​Кубок світу-2021. День 11: Аргентина, Бразилія та Казахстан виходять у чвертьфіналЧемпионат мираКака: «Знали, что у нас есть эта сила»Женский футзал«Леонас-Университет Драгоманова» вернулся к названию «Будстар-НПУ»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 4 тур. Статистичні показники туруПольша«Ред Дрэгонз» (Пневы) – обладатель Суперкубка Польши-2021Чемпионат мираКубок світу-2021. День 10: Марокко вперше в історії виходить в 1/4 фіналу, а В’єтнам радіє результатуЛитваОлександр Даниленко очолив литовський «Вікінгай»Чемпионат мираЛеозиньо: «Наш главный соперник – Аргентина»

Валерій Легчанов: «Тільки гриби швидко ростуть, а футзалісти через помилки мають прийти до результату»

Головний тренер «Енергії» Валерій Легчанов – про поразку своєї команди в матчі з «Продексімом» (1:3), новачків, розвиток команди та її проблеми

Головний тренер «Енергії» прокоментував futsalua.org поразку своєї команди в матчі з «Продексімом» (1:3) та розповів про новачків, розвиток команди та її проблеми.
 
 Якщо проаналізувати матчі з лідерами чемпіонату, не зважаючи на результат, гра команди покращується?
– Є позитивна динаміка, хоч в очковому балансі її не видно. Вважаю, що в Києві не добрали очок. Був хорошого рівня перший тайм у Івано-Франківську. Сьогодні перший тайм був ще кращий. Але є моменти – реакція на перебудови. Суперник перебудувався, а ми ще довго реагуємо на це. Десь є нерв, не можемо не просісти і показати волю до перемоги. Другий тайм мені не сподобався, особливо початок, є дисбаланс. Через це прийшов гол, а з топовою командою відігратись важко. Моменти були, але в цілому… Картина гри вже вимальовується. На жаль, тільки гриби швидко ростуть, а футзалісти через помилки мають прийти до результату. Сьогодні ми вже не тільки епізодично добре виглядали чи індивідуально. Вже четвірки мають свій малюнок гри. Але всьому свій час.
 
 Але команда дуже швидко перекрила можливість «Продексіму» грати за рахунок закидань.
– Ми готувались до цього. Розбирали їхню гру з «Ураганом», але там були більше шахи. Продивлялись трансформацію їхньої верхньої лінії. Ще не все нам вдається, багато шаблонності. Треба реагувати на дії суперника. Якщо він дає більше зону, то можна і за рахунок «парашута» зіграти. Якщо просідає, то краще низом і в стінку. Треба продивитись відео, щоб точно сказати. На фоні «Продексіма» ти дійсно бачиш куди рухатись і граєш у футзал, а не просто бум-бум. 
 
 Команда була не готова до високого пресингу «Продексіму» у другому таймі і підвищення темпу?
– Ми про це говорили. Але має бути реакція і миттєве прийняття рішень, робота з м’ячем, швидкість. Коли втрачаємо на
«чистих» м’ячах, то треба сили, щоб відбирати, а ти вже не такий свіжий як в першому таймі. Тому і виникає дисбаланс. Коли буде покращена культура пасу і прийняття рішення, то буде краща гра. При персональній опіці збільшуються зони. Приклад моменту Ременець-Ковальчук на 36 хвилині: правильно прийняте рішення і вихід два в один. На жаль, в нас ще не та реалізація, щоб забивати потрібні м’ячі. Одна справа забивати при 5:0, а інша - зрівнювати рахунок в таких матчах. Ще треба додавати психологічно.   
 
 Команда добре виходила із захисту в напад і навпаки, але коли епізод розвивався дуже швидко (захист-напад-захист), то гравці губились…
– Це проблема в розумінні ситуації. Темп доцільний, якщо є потенційна більшість 2 в 1 чи 3 в 1, як було в першому таймі. Ми повинні розуміти, що класна команда не може дозволити собі з першого темпу привозити гольовий епізод. Коли немає кількісної більшості в атаці, то не треба налазити на захист, бо йде зворотна реакція. У нас гра на зміні швидкості ще не відточена до розуміння. Іноді десь треба зупинитись, перехитнути, перевести з флангу на фланг. Тому і виникають такі перегони туди-назад.
 
 В обох гольових моментах ваші гравці зіграли не дуже щільно із суперниками. Є страх перед фолом, особливо  в моменті з другим голом?
– Дійсно. Фол фолу різниця. Я за тактичний фол, не за грубість. Десь за футболку зачепив і слова не скажу, якщо він виправданий. Але це треба, щоб в голові було і думалось на крок вперед і потрібно читати гру. 
 
 Після першого тайму хлопці ледве дихали. Не готові до такого темпу гри?
– Ми готуємось на відрізки, а не до конкретної гри. Тому в цю паузу ми не готувались окремо до «Продексіму», а готувались до чергового відрізку матчів. Тому хлопці під час паузи дуже сильно навантажувались. Тільки розганяємось зараз. Плюс останні два тренування провели в залі, який розташований в Стрийському парку, де температура така сама, як і на вулиці, плюс параметри майданчика менші. Це біда багатьох клубів, що не мають свого залу. Загалом я задоволений, а втома більше від напруги і не виконаних дій, ти мусиш бігати зайві метри. Це все поєднується.
 
 Гравці «Продексіма» набагато атлетичніші. Як це впливало на гру?
– Ооо, антропометрія завжди грає роль. Ми теж про це постійно говоримо. Тут іде не просто пошук золотої середини. Треба габаритного змусити рухатись, а маленького ловити на атлетизмі. Тому тут теж потрібно постійно думати як ускладнити гру супернику і опонент не зміг використати свою сильну сторону. Ми це розбираємо на теорії. В «Продексімі» немає темних конячок - всі відомі, тому розбирається хто швидкий, хто атлетичніший.    
 
Легендзевич сьогодні був дуже емоційний, багато говорив на майданчику…  
– Всьому має бути міра. Це один з його козирів – він себе комфортно почуває, коли агресивний на майданчику. Він надихає партнерів, показує, що все реально. Раніше до нього були претензії в цьому плані, зараз - ні. Він поступово прогресує. 
 
 В команду прийшли ще два гравці. Розкажіть про них.
– Назар Лютий з когорти вихованці КІВС, де були Тимців і Квасній. Має задатки. Говорити можемо тільки про перспективи. Про Дмитра Мельника можна сказати…як би не перехвалити. В нього є хороші індивідуальні здібності, хороший потенціал. З часом ви його побачите на майданчику.   

Розмовляв Станіслав Безушко

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.