Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу плей-оф. Анонс перших матчівИспанияДаниэл Шираиши: «Мы не можем уступить в финалах дважды одной и той же команде»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Результати жеребкування чвертьфіналівЭкстра-лигаДаніел Роза: «Я дуже щасливий в Україні»Вторая лигаНазар Бугайчук: «З суперників відзначу «Сервіт», бо рівень чемпіонату Києва дозволяє упродовж всього сезону грати у повній напрузі»Вторая лигаВторая лига Украины 2020/21. Харьков. «Гепард» всех обогналЧемпионат ЕвропыЗбірна України кваліфікувалася на чемпіонат Європи 2022 рокуКиевВиктор Цой: «Когда играл в «Граните», то возил в Беларусь термобелье и коньяк «Bolgrad»Экстра-лига«Продэксим» расстался с Андреу ВаргасомСборная УкраиныРегресс футзала в Украине. Часть 1. СборнаяЭкстра-лигаСергій Журба: «З «Ураганом» романтичного футзалу буде мінімум»Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022. Отборочные матчи. LIVE!КазахстанКака: «Кайрат» стремится повышать уровень мастерства не только среди игроков, но и тренеров»Чемпионат ЕвропыТьяго Болинья: «Боль не помешает мне выйти и сыграть»Футзал в миреТоп-3 проблемы самостоятельности и самоидентичности футзалаЭкстра-лигаЄвген Рогачов: «На чемпіонаті світу мали відносно сприятливу сітку, а потім несподівано втратили ґрунт під ногами»КиевВідійшов у вічність Сергій КобецьЭкстра-лигаМатчі «Ураган» – «ХІТ» відбудуться за присутності глядачівЖенский футзалДЮСШ ім. Бутовського посів п'яте місце у жіночій Вищій лізіВторая лигаДруга ліга України 2020/21. Київ прийме Фінал восьми

Віталій Олійник: «Молодь не хоче йти в арбітраж»

Голова Комітету арбітрів ФФзК Віталій Олійник підбив підсумки сезону для суддівського корпусу столиці, а також розповів про проблемні моменти і поділився планами на майбутнє.

 
 
 Як минулий сезон пройшов для суддівського корпусу ФФзК?
 Минув важко, тому що не вистачає людей. В такій ситуації керувати арбітрами вкрай складно. Розраховуєш, що певні люди будуть працювати, а той «вилетів», той поїхав, той ще щось… Молодь не йде в арбітраж, тому що не бачить сенсу у цьому занятті. Причому це проблема не тільки Києва, а й усієї країни. Я б навіть сказав, що це питання проблемне практично у всьому світі. У тому ж футболі теж не все гладко із цим: Олександр Шамич так само не може набрати слухачів у школу футбольних арбітрів Києва імені Балакіна.
 
З позитивного відзначу, що завдяки зусиллям заступника голови ФФзК Павла Присяжнюка, усі арбітри отримали нову якісну форму від італійської фірми Macron.
 
 Як оціните укомплектованість арбітрами у відсотковому співвідношенні?
 Максимум 50%. Арбітр не може на день судити більше 4 ігор, а у нас доводиться. Ситуація така, що на дитячі змагання ставимо наших ветеранів Володимира Фролова і Василя Кузьменка. Бувають такі тури, що просто не вистачає арбітрів, щоб закрити усі матчі, навіть з розрахунку по 7-8 матчів на одну людину. Ми в цьому сезоні вже підключали Олександра Білащенка з Чернігова і Дмитра Дудку з Обухова.
 
 Яка ситуація зі школою арбітрів?
 Ми почали набір і прийшло три людини, також пішли дзвінки, а потім почався карантин... А як буде після завершення карантину я сказати не можу. Зараз знову будемо обдзвонювати людей, щоб дізнатися, чи у них ще є інтерес до йього. Але, знову ж таки, відгукнулися вікові люди – молоді немає.
 
 Який вік ви маєте на увазі?
 За 30 років. Є серед них і ті, хто вже пограв.
 
 Яка ситуація по Україні?
 Така сама, нема молоді. Навіть якщо вона з’являється, то після декількох сезонів вони влаштовуються на якусь роботу і йдуть, бо не бачать сенсу цим займатися.
 
 Як себе показали столичні арбітри на всеукраїнській арені?
 Київські арбітри є київські арбітри. Їхній рівень достатньо високий, бо вони мають практику і ми постійно з ними займаємося. Втім, й тут є певні негативні фактори. Через ремонт Борщагівського шляхопроводу довелося зменшити кількість теоретичних занять, оскільки люди просто не можуть ввечері доїхати до офісу. На заняття приїжджає 5-7 людей, а вимагати, щоб були присутні усі я не можу, бо реально дивлюся на речі.
 
 Юрій Кондратьєв і Максим Чубінський зараз активно працюють в Комітеті дитячо-юнацького футзалу Асоціації футзалу України. Чи побачимо ми їх ще у ролі арбітрів?
 Максима Чубінського ми по можливості підключаємо, а Юрій Кондратьєв був відсторонений від роботи через своє нехлюйство.
 
 Які плани у комітету на новий сезон?
 Будемо вивчати оновлені правила футзалу від ФІФА. Це зайвий привід ще більше займатися. Ми просили дещо замінити, але я ще не знаю які зміни внесли. Коли ми їх отримаємо на руки, то будемо давати арбітрам і командам.
 
Взагалі зараз важко щось планувати, бо багато невизначеності. Будемо приймати рішення по мірі надходження інформації, тим паче, що ми ще не дограли поточний сезон. Головні підсумки можна бде підбити уже після завершення всіх цих карантинних історій.
 
Джерело  Пресслужба ФФзК

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.