Чемпионат мираОтбор к чемпионату мира-2020. Обзор. Часть 2. ЕвропаРовноСпорткомплекс у Рівному одержить додаткове фінансуванняРоссияРоссия-2019/20. Суперлига. Плей-офф. 1/2 финала. LIVE!КазахстанСтало известно, когда «Кайрат» может возобновить тренировкиЭкстра-лига«Viva Сup» і «ДЕ Трейдинг» обмінялися перемогамиПервая лига Віталій Коробка і Владислав Завертаний продовжили контракти з «Ураганом»Экстра-лигаОлександр Хурсов: «На сьогодні вважаю «Ураган» «темною конячкою»Ивано-ФранковскІгор Овчар: «Запорука усіх моїх досягнень, великих і малих звершень – це однозначно моя сім’я»КазахстанКака: «Нет другого эффективного метода развития, кроме как делать упор на детский футзал»ИспанияХуан Эмилио: «Я иду туда, где стремятся к титулам»РоссияСергей Скорович: «В полуфинале Суперлиги все четыре клуба будут биться до последнего»Польша«Пяст» розкрив усі карти: Роман Вахула і ще сім новачківЭкстра-лигаВячеслав Скоропад: «Я за восемь лет арбитража получил две двойки, а у людей по пять за сезон»Экстра-лига«Food Centre-Sumy» і «Рятувальник» улаштували гольову феєрію в контрольному матчіЭкстра-лигаКлаудиньо: «Моя философия – играть на максимуме своих возможностей»ГерманияПетр Шаталин: «Каждый участник блиц-турнира будет стремиться к победе»Футзал в миреХамед Ходаэи: «За последние годы уровень футзала в Индонезии заметно вырос»Детский футзал«ІнБев Junior» перемагає на «Сhornomorsk Cup-2020» (U-10)ИспанияХуанхо: «Лига чемпионов – единственный титул, который мне еще нужно выиграть»БразилияТиагу судится с «Коринтиансом»

Розставання Рікардінью та «Інтер Мовістара»: як, чому і що далі?

Про причини розставання Рікардінью та «Інтер Мовістару»


Інформація, яка ходила з літа (або ж три останні сезони), справдилася: Рікардінью покине «Мовістар Інтер» в кінці цього сезону. Португалець оприлюднив своє рішення так, як зараз здійснюють офіційні комунікації – через соціальні мережі. Зокрема, в прямому ефірі в інстаграмі. Подалі від спорткомплексу, клубних офісів або майданчика 40×20, де він робить речі, які так люблять уболівальники. Реалії сучасного спорту, але це вже інша історія.

Наразі не потрібно аналізувати, чи була ця форма подачі правильною чи ми старіємо, а інше – чому. Навіщо оголошувати це зараз, а не коли сезон закінчиться? Чому він йде саме зараз, коли чутки про його від’їзд лунають вже більше двох років? Спробуємо прояснити всі причини.

Коли було прийняте рішення?

Чарвіник у своєму прямому етері визнав, що на третій день передсезонного збору в Сеговії він сам повідомив клуб, що прийняв таке рішення. «Я відчуваю, що прийшов час залишити клуб, який дав мені все, і змусив мене рости як особистість. Це був спосіб не домовитися, а сказати про це клубу». Нагадаємо, що саме тоді користувач @futsal_ero виставив цю новину у твіттері.

 
І сам гравець, і генеральний директор клубу публічно дали коментарі під цим твітом, які ви можете самі побачити, щоб спростувати цю новину. Але бомба була скинута, а з нею і всілякі спекуляції. Всього три місяці по тому сам гравець оголошує, що він скаже важливу новину, і кожен член футзальної спільноти розумів, що це буде: прощання. Це підтвердив і @izcuefutsal, який також натякнув на його подальшу долю.

 
Хто насправді прийняв рішення?

Хоча Рікардінью сказав, що рішення було особистим, і він просто пов’язує його зі зміною циклу – причиною, за яку чіпляються всі ті, хто не хоче вказувати конкретну причину – не все так просто, як здається. «Мовістар», головний спонсор клубу, вже багато років збирається відмовитися або хоча б зменшити розмір щорічної фінансової допомоги. Нагадаємо, що власник клубу Хосе Марія Гарсія був близьким другом Сезара Аліерта, голови «Мовістару» до 2016 року, коли на цю посаду прийшов Хосе Марія Альварес-Паллет, який чітко заявив про свої наміри зменшити бюджет на спонсорство, яке не було найбільш важливим, що переважно вказувало на футзал та велоспорт. Зазначається, що команда більше не отримуватиме суму (інші джерела стверджують, що цього року вже відбулося це скорочення), що становить близько одного мільйона євро. Незважаючи на зусилля клубу щодо прискорення угоди з «Атлетіко» (Мадрид), яка, здавалося, була укладена кілька років тому, але з того часу була дуже розмитою, реальність полягає в тому, що клуб нічого не підписав та потребує грошових коштів.

Отже, рішення не продовжувати контракт спочатку походить від самого клубу, який не може запропонувати Рікардінью перепідписання на тих умовах, які вимагає португалець. Це вписується в історію, яку сам гравець розповів у програмі «Інші» на #Cero (канал, що належить самому «Мовістару»), коли він попросив покращення фінансових умов, на тлі пропозиції лісабонського «Спортінга», а роздратований Гарсія відмітився відомою заявою на Євроспорт, заявивши «я не хочу, не можу і не повинен перепідписувати Рікардінью» у зв'язку з передбачуваним підвищенням зарплати португальця, враховуючи загрозу відходу.
 

Які наслідки цього анонсу, якщо ще залишається дві третини сезону?

Звідси ми можемо витягти декілька аспектів, кілька корисних для самого Рікардінью та жодного (мабуть) для клубу чи фанатів.

Рікардіньо, великий бенефіціар: з одного боку, він прибирає наполегливі чутки, які з’являються щоразу, коли він публікує фотографію в соціальних мережах, будь то Лісабон, Париж чи Дубаї. Формалізувавши свій відхід він зменшив (оскільки повністю прибрати їх неможливо) спекуляцій. Крім того, №10 вдалося попередити всіх про свій відхід, і якщо досі кількість глядачів у спорткомплексах була великою, то зараз вона буде надзвичайною. Кожен захоче сфотографуватися з Рікардо, щоб отримати останні спогади перед його від'їздом. Ви пройде через почесний вихід усіх місць, де грає. Щось, на що, з іншого боку, він абсолютно заслуговує.

«Інтер» отримав велике поранення: не тільки через відхід медіа-ікони чи інші зміни, не забуваймо про недавню історію з відходом з клубу Хесуса Веласко, але й тому, що тепер все буде аналізуватися через лупу. Ніхто не буде сумніватися в його професіоналізмі, але на кожну дію гравця виникатимуть підозри. Якщо одного дня Рікардінью не дасть 100%, то буде сказано, що він думає про своє майбутнє. Якщо ми не побачимо, як він жорстко поставить ногу, буде сказано, що боїться травми. Підтримка трибун буде одностайною, і немає сумнівів, що він отримає овації, коли в наступній грі вийде на паркет «Хорхе Гарбахоси» в Торрехоні, але з часом будь-яка відсутність, травма чи поїздка будуть аналізуватися.

Яке майбутнє Рікардінью? А що буде з «Інтером»?

Якщо прислухатися до чуток, то в клубі незадоволені тим, що відхід був оприлюднений. Ні по часу, ні за формою. Заміна необхідна, і хоча неможливо зайняти місце, яке займає фігура розміром з португальця – пам’ятайте, що ми говоримо про гравця, якого п'ять разів поспіль визнали найкращим у світі – це дозволить з упевненістю впоратися з наступністю, на додаток до початку процесу омолодження складу і він повинен бути набагато глобальнішим. Нагадаємо, що до десяти гравців нинішнього складу за віком перевищують 30 років.
 

Для Рікардінью відкриваються всілякі варіанти, хоча один звучить голосніше, ніж решта: гра у французькій лізі. Там серед інших є Ґабріел, колишній гравець «Інтера», котрий взявся за спортивну складову паризького «ACCES», щоб сформувати клуб, який боротиметься за те, щоб бути в європейській еліті. Для цього хочуть спробувати у ролі головного тренера саме Хесуса Веласко, який би взяв з собою португальську зірку.
Сам Рікардінью, незважаючи на жарт про це («на щастя, мене відправляють в Париж, а не до Барселони чи Португалії», натякаючи на пропозиції, які роками надходять від «Спортінга» і «Барси»), визнає, що хоче продовжувати грати у клубі-гранді, що нібито виключає «ACCES», але також залишив нам підказку, яка лежить в основі цього шляху. «У Франції немає ліги високого рівня», – прокоментував в прямому етері користувач з інстаграма.

«Високий рівень лізі надають клуби, тренери і наміри клубів». Вам не треба дуже добре прясти, якщо ви хочете зв’язати кінці. Більше того, він став говорити (мабуть, випадково) про приклад «Кайрату» і високий рівень клубу, незважаючи на те, що місцева ліга - це сеанс з купання і масажу для Ігіти, Дугласа і компанії.

Незалежно від Португалії, Франції або будь-якого іншого місця призначення, Рікардінью залишить порожнечу в «Мовістар Інтер» і LNFS. Можливо, він вже не найкращий у світі (є шапакоенсе (мається на увазі Феррао, який є уродженцем цього міста – прим. futsalua.org), який прагне зайняти його місце), але з якістю гри, якою він дорожить, і командою, зібраною на свій смак, у нього попереду все ще є багато вечорів слави та яскравих моментів.

Фото: Movistar Inter / Sandra Santiago
Джерело - Dani López, futsalcorner.es
Переклад і адаптація - futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.