Экстра-лигаІван Скіцко: «Я розумію, як нам складно доведеться у новому сезоні»Экстра-лигаВасиль Кефа і Дмитро Ігумнов – новачки «Food Centre-Sumy»Экстра-лигаДаниєль да Роса Мендонса – игрок «Продэксима»Первая лига «Кардинал-Рівне» знову здолав «ІнБев», а «Food Centre-Sumy» здобув першу перемогу у передсезонних матчахФутзал в миреВладимир Разуванов: «Хочется от себя, конечно, большей результативности»Чемпионат мираОтбор к чемпионату мира-2020. Обзор. Часть 2. ЕвропаРовноСпорткомплекс у Рівному одержить додаткове фінансуванняКазахстанСтало известно, когда «Кайрат» может возобновить тренировкиРоссияРоссия-2019/20. Суперлига. Плей-офф. 1/2 финала. LIVE!Экстра-лига«Viva Сup» і «ДЕ Трейдинг» обмінялися перемогамиПервая лига Віталій Коробка і Владислав Завертаний продовжили контракти з «Ураганом»Экстра-лигаОлександр Хурсов: «На сьогодні вважаю «Ураган» «темною конячкою»Ивано-ФранковскІгор Овчар: «Запорука усіх моїх досягнень, великих і малих звершень – це однозначно моя сім’я»КазахстанКака: «Нет другого эффективного метода развития, кроме как делать упор на детский футзал»ИспанияХуан Эмилио: «Я иду туда, где стремятся к титулам»РоссияСергей Скорович: «В полуфинале Суперлиги все четыре клуба будут биться до последнего»Польша«Пяст» розкрив усі карти: Роман Вахула і ще сім новачківЭкстра-лигаВячеслав Скоропад: «Я за восемь лет арбитража получил две двойки, а у людей по пять за сезон»Экстра-лига«Food Centre-Sumy» і «Рятувальник» улаштували гольову феєрію в контрольному матчіЭкстра-лигаКлаудиньо: «Моя философия – играть на максимуме своих возможностей»

Україна – Хорватія: історія протистоянь

Згадуємо історію протистоянь між збірними України і Хорватії.


1.) Україна – Хорватія 5:0 (1:0)
23/02/2001. Чемпіонат Європи. Група А. 2 тур. "Лужнікі" – Москва. Росія.
Голи: Безуглий, 17, Москвичов, 28, Косенко, 28, Корідзе, 32, 36 (дабл-пен.)
Попередження: Мансуров, 32 – Мартич, 6, Дервишчаушевич, 7, Бутиган, 28 
Вилучення: Мартич, 16 (повторне попередження)
На 15-й хвилині Косенко (Укр.) не реалізував дабл-пенальті (повз)
У другому таймі Грдович (Хор.) не реалізував дабл-пенальті (повз)
На 40-й хвилині Еклич (Хор.) не реалізував дабл-пенальті (воротар)
Україна: Корнєєв (Сухомлінов, 37), Кудлай, Косенко (к), Москвичов, Мансуров – Мельніков, Корідзе, Пилипів, Безуглий – Варениця. Чернишов.
Головний тренер: Геннадій Лисенчук
Ховартія: Бутиган, Мартіч (к), Екліч, Томічіч, Гордовіч – Дельпонт, Кул’як, Дервішчаушевич, Гричар.
Запас: Папеш, Гвозден
Головний тренер: Мар’ян Брнчіч
Удари: 37 (18) – 27 (11)
Удари в площину: 21 (9) – 12 (4)
Кутові: 11 (6) – 12 (6)
Порушення: 12 (5) – 12 (6)
В дужках – показники першого тайму.

Перед матчем хорватська дружина порушила режим і може це й стало однією з причин, яка призвела до настільки невиразної гри з їхнього боку. Українці з перших хвилин захопили ініціативу, але хорвати доволі вміло захищалися. Один з найкращих моментів мав Москвичов, але влучив у стійку. Під кінець першого тайму було вилучено капітана «картатих» (і за сумісництвом засновника сайту futsalplanet.com) Міко Мартіча. Арбітри в цьому матчі не прощали нашим суперникам нічого і Мартіч, який відзначався джентельменською поведінкою, коли залишав поле ледь не запустив пляшкою з водою, але все-таки стримався. Під кінець часу, відвденого на чисельну перевагу, Корідзе перехопив м’яч, вийшов віч-на-віч і завдав прицільного удару. Від рук якого м’яч котився у ворота, але Безуглий встиг у підкаті його підправити на самій лінії воріт – 1:0. У другому таймі хорвати уже до 27 хвилини зібрали колекцію з 5 порушень і після цього наші двічі забили – 3:0. «Жовто-блакитні» почали подовгу тримати м’яч і поступово довели матч до рахунку 5:0, а тренерський штаб українців кинув у бій реервістів – Вареницю і Чернишова. У кінці гри хорвати могли забити гол престижу, але Сухомлінов впорався з дабл-пенальті і добиванням Екліча.

2.) Хорватія – Україна 1:4 (0:2)
16/12/2011. Основний раунд відбору до Кубка світу-2012. Група 5. Ідман Сарайї – Баку, Азербайджан.
Арбітри: Штефан Каммерер (Німеччина), Карел Гених (Чехія)
Голи: Бабіч 38:56 – Чепорнюк 2:58, Павленко 18:51, Овсянніков 26:49, 31:60
Попередження: Деспотовіч 12:55, Єловчіч 27:47, Палавра 33:12 (усі – Хорватія)
Хорватія: Юкіч (к), Грцич, Деспотович, Маріновіч, Новак – Джулват, Бабіч, Єловчіч, Й. Шутон, Палавра.
Запас: Стойкіч, Лаура.
Головний тренер: Мато Станковіч
Україна: Іваняк, Павленко, Чепорнюк, Легчанов (к), Овсянніков – Кордоба, Струк, Рогачов, Замятін, Д. Сорокін.
Запас: Литвиненко, Журба
Головний тренер: Геннадій Лисенчук
Удари в площину: 2 – 8
Удари повз: 9 – 7
Кутові: 0 – 6
Порушення: 7 – 6

Українцям вдалося швидко забити після розіграшу стандарту, але це особливо не вплинуло на перебіг гри, яка протікала спокійно. Ігрові тишу міг перервати Новак після обрізки «жовто-блакитних» на своїй половині майданчика, але пробив невлучно. Невдовзі після цього Легчанов відпвсував в центр на Павленка, який дальнім ударом уразив осиротілі ворота – 0:2.

Початок другого тайму був за хорватами, але, на наше щастя, свою перевагу у голи їм втілити не вдалося. Дуже важливим голом в цей період відзначився Овсянніков – 0:3. Денис же підстеріг помилку хорватів і в середині другого тайму остаточно збив запал гостей – 0:4. «Картатим» довелося випускати додаткового польового гравця замість воротаря. В самому кінці гри Бабічу таки вдалося розмочити рахунок і він же міг майже одразу оформлювати дубль, але поцілив у поперечину.
 

3.) Хорватія – Україна 1:1 (по пен. 3:1)
06/02/2012. Чвертьфінал чемпіонату Європи. "Спаладіум Арена" – Спліт, Хорватія.
Голи: Овсянніков 17:11 (а/г) – Чепорнюк 29:49
Арбітри: Франческо Массіні (Італія), Петрос Панайідес (Кіпр)
Третій рефері: Паскаль Лемаль (Бельгія)
Хронометрист: Себастьян Ставіцкі (Польща)
Хорватія: Юкіч (к), Грцич, Єловчіч, Маріновіч, Новак – Бабіч, Й. Шутон, Лаура.
Запас: Стойкіч, Джулват, Деспотовіч, Байрушовіч. 
Головний тренер: Мато Станковіч
Україна: Іваняк, Чепорнюк, Павленко, Легчанов (к), Овсянніков – Замятін, Журба, Рогачов, Д. Клочко, Кондратюк, Д. Сорокін.
Запас: Литвиненко.
Головний тренер: Геннадій Лисенчук
Удари в площину: 4 – 9
Удари повз: 7 – 19
Заблоковані удари: 4 - 8
Кутові: 4 – 11
Порушення: 6 – 5

Матч, який залишив шрам на серці усіх українських уболівальників та й, мабуть, усіх його учасників з нашого боку. Збірна України не на словах, а на ділі була близька до півфіналу чемпіоната Європи, але, як зажди, нам чогось зовсім трохи забракло. 10 тисяч хорватських уболівальників на трибунах побачили те, заради чого і зібралися – тріумф своєї збірної. В доволі безбарвному, але дуже напруженому першому таймі хорватам вдалося відкрити рахунок Початок другого тайму був за господарями і арбітри нас пробачили, коли показали Дмитру Сорокіну жовту, а не червону картку за зрив виходу віч-на-віч. Однак поступово українці прибрали ініціативу до своїх ніг і почали тиснути на ворота господарів. Градус небезпеки біля воріт Юкіча поступово зротав і в середині другого тайму Чепорнюку вдалося зрівняти рахунок. Підопічні Лисенчука продовжували шукати щастя біля чужих воріт. Основний час завершився внічию. В екстра-таймах наші виглядали посвіжіше і активніше, явно передчуваючи щось не добре, і докладаючи усіх зусиль, щоб забити такий потрібний м’яч. Проте Юкіч грав наче в останній раз і діяв безпомилкоо.  Все плавно дійшло до серії пенальті, де капітан хорватів відбив три з чотирьох наших пенальті (!!!) від Кондратюка, Журби і Легчанова. А здавалося, що півфнал був так близько…
 



4.) Хорватия – Украина – 3:2 (1:1)
02/02/2013. Товариський матч. Осієк, Хорватія.
Голи: Грцич, 2, Павіч, 29, 30 Д. Бондар, 2, Павленко, 37
Попередження: Бабіч, 28 (Хорватія)
Хорватія: Юкіч (Младіна, 34) – Й. Шутон, Єловчіч, Протега, Бабіч, Матошевич, Грбеша, Новак, Грцич, Петровіч, Біліч, Чавар, Дуванчіч, Павіч.
Головний тренер: Мато Станковіч
Україна: Литвиненко – Павленко, Рогачов, Овсянніков, Д. Бондар – Камеко, Шпигар, Журба, Білоцерківець – О. Бондар, Федорченко, Разуванов.
Запас: Ципун.
Головний тренер: Євген Ривкін

Команди швидко обмінялися голами, але загалом господарі трохи більше контролювали м’яч і виглядали гостріше. У другому таймі «жовто-блакитні» заволоділи перевагою, але до справжньої гостроти справа доходила рідко. Тим не менш. У середині друго половини хорвати доволі несподівано впродовж хвилини двічі уразили ворота Литвиненка. Ці голи вибили українців з колії і попереду гра зовсім не клеїлася. Час стрімко збігав і за 4 хвилини до кінця Сергій Журба вийшов у воротарській футболці. Одного разу «жовто-блакитним» таки валося реалізувати умовну більшість, але для нічиєї цього виявилося замало.
 



5.) Хорватія – Україна 1:3 (0:1)
03/02/2013. Товариський матч. Белі Манастір, Хорватія.
Голи: Шутон, 29 – Овсянніков, 4, Павленко, 38, Ципун, 40
Попередження: Єловчіч, 19 – Овсянніков, 26, Д. Бондар, 28
Хорватія: Юкіч – Грцич, Єловчіч, Новак, Й. Шутон – Протега, Бабіч, Грбеша, Петровіч, Дуванчіч, Павіч.
Запас: Младіна, Біліч.
Головний тренер: Мато Станковіч
Украина: Ципун – О. Бондар, Камеко, Журба, Білоцерківець – Павленко, Рогачов, Овсянніков, Д. Бондар – Федорченко, Шпигар, Разуванов.
Запас: Литвиненко.
Головний тренер: Євген Ривкін

Другий матч у спарці підопічні Євгена Ривкіна зіграла за іншою тактикою. Якщо в першому матчі українці намагалися активно пресингувати, то у другому більшою мірою грали від захисту і практично нічого не дали створити господарям. Овсянніков з третьої спроби відкрив рахунок. У хорватів хіба що Єловчіч і Грцич дальніми ударами намагалися доставити турботи Ципуни. У другому таймі теж гостроту створювали гості, а конкретно Білоцерківеь і Рогачов, втім хорвати знайшли ледь не єдину можливість і рахунок таки зрівняли. Наші намагалися дітяти активніше, але не вистачало «родзинки». За 2 хвилини до кінця успіх підопічним Ривкіна приніс вдалий розіграш кутового. Часу у господарів, щоб відігратися було мало, довелося знімати воротаря і Кирило Ципун цим вдало скористався.

6.) Україна – Хорватія 2:1 (1:1)
11/04/2017. Основний раунд відбору до Євро-2018. Група C. Палац спорту – Київ, Україна.
Арбітр: Онджей Черни (Чехія)
Голи: Єловчіч 11:27 – Білоцерківець 13:48, Разуванов 36:40
Попередження: Шотурма 8:10, Разуванов 18:54, Мик. Грицина 21:23 – Єловчіч 26:08, Маріновіч 39:29
Україна: Іваняк (к) – Мик. Грицина, Журба, Шотурма, Білоцерківець – Новак, Педяш, Коваль, КорсунРазуванов.
Запас: Ципун, Чепорнюк, Зварич, Мих. Грицина.
Головний тренер: Олександр Косенко
Хорватія: Юкіч (к) – Єловчіч, Маріновіч, Новак, Й. ШутонМатошевіч, Грцич, Канюх, Єлавіч – Постружин, Грбеша.
Запас: Младіна, Бабіч, Хорват.
Головний тренер: Мато Станковіч
Загалом ударів: 19 –  35
Удари в площину: 6 – 15
Удари повз: 8 – 11
Заблоковані удари: 5 – 9
Удари в каркас воріт: 1 – 0
Кутові: 4 – 8
Порушення: 8 – 8

Свіжий в пам’яті матч про який докладно можна прочитати тут 
 

7.) Україна - Ховартія 1:1 (1:1)
09/04/2019. Товариський матч. ПС "Юність" – Запоріжжя, Україна.
Голи: Білоцерківець, 15 Джураш, 2
Україна: Литвиненко Радевич, Микитюк, Фаренюк, ШотурмаРазуванов, Королишин, Журба, БілоцерківецьД. Сорокін, Салтанов, Корсун, Педяш.
Запас: Іваняк (к).
Головний тренер: Олександр Косенко
Хорватія: Башковіч Перішич, Дураш, Мартінац (к), ХорватЧекол, Лука Сутон, Канюх, Гудашич – Юрліна, Матая.
Запас: Пріміч, Вукеліч.
Головний тренер: Мато Станковіч

Докладніше тут 
 

8.) Україна – Хорватія – 3:0 (2:0)
10/04/2019. Товариський матч. ПС "Юність" – Запоріжжя, Україна.
Голи: Шотурма, 8, Фаренюк, 13, Журба, 31 (пен.)
Попередження: Разуванов, 14 – Хорват, 31, Матайя, 36
На 36-й хвилині Королишин (Україна) не реалізував дабл-пенальті (воротар)
Україна: Іваняк Корсун, Шотурма, Разуванов, Королишин – Журба, Д. Сорокін, Салтанов, Білоцерківець – Радевич, Педяш, Фаренюк, Микитюк.
Головний тренер: Олександр Косенко
Хорватія: Пріміч – Джураш, Хорват, Мартінац, Каньюх – Перішич, Гудашич, Чекол, Л. Шутон – Матайя, Вукелич.
Головний тренер: Мато Станковіч

Докладніше тут 
 

Загалом збірна України зіграла 8 матчів з «шашечними». Баланс цих зустрічей на нашу користь – 5 перемог, 2 нічиї, 1 поразка, різниця м’ячів 21-8. Найкращі бомбаридири цих протистоянь Денис Овсянніков і Максим Павленко, які залишили по 3 автографи у воротах хорватів. У хорватів найрезультативнішим є Нікола Павіч з 2 забитими м'ячами. Серед гвардійців позак окнкуренцією Сергій Журба, який має за плечима 7 матчів проти підопічних Мато Станковича. Хорвати Іво Юкіч, Франко Єловчіч, Яков Грцич, Саша Бабіч, Тіхомір Новак і Йосип Шутон по 5 разів протистояли на паркеті збірній України.

В українському списку з 14 викликаних на ці матчі гравців лише Сергій Малишко і Олег Єрьомін не мають досвіду протистоянь з хорватами. А у хорватів тільки воротар Жарко Лукетін не має в біографії викликів на матчі з нашою дружиною.

П.с. Червоним виділено гравців, які потрапяли в протоколи попередніх матчів, і викликані на ці зустрічі.

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.