Польша«Ураган» і «Сокіл» візьмуть участь у міжнародному турнірі Futsal MastersБеларусьУкраинцы Юрий Дегтяренко и Дмитрий Клочко – в символической сборной чемпионата БеларусиЭкстра-лигаПрикарпатські профі. Підсумки сезону в Екстра-лізіЭкстра-лигаЄвген Сірий – другий новачок «ХІТа»Экстра-лигаАндрій Лисенко: «Не підійшов «Шахтарю» через маленький зріст»Испания«Леоас да Серра» переміг у дебютному розіграші жіночого Міжконтинентального кубкаЭкстра-лига«Кардинал-Рівне»: статистика виступів в Екстра-лізі 2018-2019КазахстанГолкипер, финалист студенческого чемпионата мира и лучший бомбардир могут покинуть «Кайрат»Детский футзал«Chornomorsk Cup – 2019» (U-16): анонс турніруСборная Украины#МиЗбірна: в пошуках історії 1997-2010 роківИспания«Барса Ласса» – чемпион Испании-2018/19!Экстра-лигаОфіційно: Ігор Марциняк — гравець “Енергії”Экстра-лигаИндивидуальная статистика игроков Экстра-лиги 2018/19: Фаренюк, И. Борсук и Белоцерковец среди лидеровИспанияАлекс: «Феррао и Хуанхо – лучший «столб» и лучший вратарь в мире»ИспанияФеррао: «Мы должны выложиться на 100% и наслаждаться игрой»Первая лига Василь Баланик: "Намагатимусь працювати на всі сто як на майданчику, так і поза ним"Экстра-лигаНикита Тменов покидает «ХИТ»ИспанияОфициально: Тино Перес – главный тренер «Мовистар Интер»КазахстанОлег Солодовник: «Нигде не видел таких болельщиков» БеларусьЕвгений Осинцев: «Болельщикам стоит ждать зрелищной игры»

Василь Баланик: "Намагатимусь працювати на всі сто як на майданчику, так і поза ним"

Граючий помічник тренера "Урагану-2-КФВ" Василь Баланик в інтерв'ю SPORT.IF.UA розповів про перехід до рідного клубу, нове амплуа та важливість підготовки юних футзалістів.

Минуло два роки і ти знову "ураганівець". З якими емоціями повернувся у рідний клуб?
– Емоції, звісно, тільки позитивні, адже для мене це знову тренування кожного дня, чого відверто не вистачало останні два роки. До того ж під керівництвом Сергія Сергійовича Задорожного – професіонала своєї справи і хорошої людини. Насправді важко тренуватись по двічі-тричі на тиждень, тому дуже радий поверненню у звичний режим. Звісно, ще багато складових повпливали на мій перехід, але це одна з найосновніших і найпотрібніших.
 
Як взагалі виник варіант з "Ураганом-2"?
– Ще півтори-два роки тому у мене була розмова з виконавчим директором клубу Олегом Збігневичем Ковальським. Тоді ми обговорювали можливість нашої співпраці і Олег Збігневич запропонував мені залишитись у якості тренера клубної Академії. Пропозиція мені сподобалась, та я все ж хотів продовжувати грати у футзал, не поєднюючи з тренерською роботою і сконцентруватись на чомусь одному, тому обрав "Візу-Вторму".
 
Вже після завершення поточного сезону підтримував форму разом з "Ураганом-2" під керівництвом Сергія Сергійовича. Дізнавшись, що наразі я тренуюсь з дублерами, мені зателефонував Олег Збігневич і нагадав про розмову дворічної давнини. Ми зустрілись, обговорили деталі співпраці, та й Сергій Сергійович був не проти, щоб я приєднався до команди.
 
Несподіванкою стало й те, що ти повертаєшся у ранзі помічника тренера команди. Чому вирішив обрати саме це амплуа?
– Мені запропонували приєднатись до команди у якості гравця і допомагати Сергію Сергійовичу як на майданчику під час гри, так і за його межами, тому я не зовсім сам обирав амплуа. Та впевнений, для мене це буде цікавий досвід. Я намагатимусь допомагати і працювати на всі сто як на майданчику, так і поза ним! Але все ж відчуваю, що як гравець я зовсім не пограв, тому буду надолужувати та працювати і в цьому плані. Одним словом, все в моїх руках і ногах (сміється – ред.).
 
Минулого сезону команда виборола бронзові нагороди Першої ліги, залишивши за бортом "Візу-Вторму", за яку донедавна ти виступав. Як оціниш загалом прогрес "Урагану-2" протягом сезону?
– Прогрес очевидний. На старті сезону ніхто й гадки не мав, що "Ураган-2" буде боротись за нагороди Першої ліги, але щоденні тренування і, звичайно, плідна праця гравців і тренерського штабу зробила свою справу. Тому кінцевий результат вважаю повністю закономірним і справедливим.
 
Не секрет, що "Ураган-2" – це своєрідний трамплін між юнацьким та дорослим футзалом. На твою думку, наскільки важлива взагалі наявність "дублю"?
– Без "дублю" дуже важко готувати молодих гравців для першої команди. Це якраз та база в якій гравці набираються мужності, переходять з дитячого, юнацького футзалу у дорослий. Тому вважаю, що "дубль" – це важлива складова в структурі клубу для підготовки перспективної молоді і виховання власних висококласних футзалістів. Не менш важливим і є той факт, що друга команда бере участь у Першій лізі України, де виступають досвідчені гравці рівня Екстра-ліги.
 
Раніше ти зміг подолати шлях від "Урагану-2" до основної команди. Поділись рецептом, як молодим гравцям не загубитись у вирі футзальних баталій?
– Тоді була трішки інша ситуація, адже було "омолодження" основної команди, і, якщо не помиляюсь, то одразу сім-вісім гравців перейшли до основи і я потрапив до їх числа. Звісно, тоді було більше шансів потрапити до основи. Але філософія "Урагану" полягає у якісній підготовці власних кадрів, тому найкращі обов'язково отримають шанс проявити себе і в Екстра-лізі. Рецепту як такого немає та праця на тренуваннях, самовіддача у матчах завжди винагороджуються. Тому потрібно старанно працювати кожного дня і все вдасться!
 
Вже мав розмову з Сергієм Задорожним щодо завдань команди на наступний сезон?
– Як такої розмови щодо завдань не було, але всі ми розуміємо, що "бронза" минулого сезону – це хороший результат і знижувати вже поставлену планку ніхто не збирається. Тому будемо працювати і старатимемось вибороти нагороди якнайвищого гатунку. Минулого року хлопці продемонстрували, що можливо все, і новий сезон не виняток – потрібно працювати на чемпіонство!
 
Розмовляв Андрій МОКЛЯК

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.